Skocz do zawartości

Zdjęcie

claas dominator 78


8 odpowiedzi na ten temat

#1 Share michal2662

michal2662

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów

Napisany 22 lipiec 2014 - 21:13

claas dominator 78 Witam nie moge odpalić swojego dominatora 78 z kluczyka na początku myślałem że to rozrusznik albo bendyks , wykręciłem rozrusznik i podłączyłem do akumulatora na krótko i okazało się że chodzi po wmontowaniu nie odpala , gdy przekręcam kluczyk na początku palą się kontrolki po przekręceniu dalej kluczyka gasną , może to być stacyjka? jak do niej się dostać z góry dzięki

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
claas dominator 78 Dzisiaj, 09:13
  •  

#2 Share adamc330

adamc330

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 138 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 lipiec 2014 - 22:28

claas dominator 78 Możesz mieć przebicie na przewodzie który jest odpowiedzialny za włączanie rozrusznika. Przewód dotyka blachy gdzieś w kombajnie i prąd nie idzie do rozrusznika tylko ucieka na cały kombajn i kontrolki gasną. Miałem taką sytuację ale w ciągniku.
Massey Ferguson 255
Ursus C-330 + Tur1

#3 Share grzesiek1098

grzesiek1098

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 62 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Starachowice

Napisany 23 lipiec 2014 - 07:11

claas dominator 78 Na początek przeczyść klemy na akumulatorze.

#4 Share OKEY

OKEY

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 786 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow.Lubelski

Napisany 23 lipiec 2014 - 12:32

claas dominator 78 I sprawdź mase.

#5 Share michal2662

michal2662

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów

Napisany 23 lipiec 2014 - 20:31

claas dominator 78 po wyjęciu rozrusznika i sprawdzeniu go okazało się że chodzi zakręciłem rozrusznik przeczyściłem masę i klemy kombajn zapalił po następnej próbie palenia kombajn zachowywał się jak wczorajszym poście (nie odpala) sprawdziłem bezpieczniki (ok) czas na stacyjke okazało się że jest ok okazało się że został przepalony albo złamany kabel co idzie od stacyjki do bendyksa nie daje prądu. Dzięki Za Pomoc

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
claas dominator 78 Dzisiaj, 09:13
  •  

#6 Share nabogato

nabogato

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 11 postów

Napisany 25 lipiec 2014 - 08:39

claas dominator 78 o ile się nie mylę po drodze masz przekaźnik gdzieś w okolicy chłodnicy sprawdź czy tam nie traci się prąd

#7 Share nunu85

nunu85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1165 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 lipiec 2014 - 21:33

claas dominator 78 mam dokładnie ten sam problem

kolego, w którym miejscu miałeś to złamanie?
któredy ten kabel leci od stacyjki do bendixa, bo zlokalizowac go nigdzie nie moge.

#8 Share Janeklencz

Janeklencz

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 8 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 marzec 2015 - 17:58

claas dominator 78 To jest wina czunika młucarni pod dzwignio młucarni masz czuinik sprawdz go bo ja miałem ten Sam problem
Janek1984

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
claas dominator 78 Dzisiaj, 09:13
  •  

#9 Share kamil496

kamil496

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie, Dalechowy
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo

Napisany 09 marzec 2015 - 18:05

claas dominator 78

Stary temat ale i ja dorzucę parę groszy, pod kabiną koło pedału sprzęgła są 2 kable na wsuwki, po ich rozłączeniu będzie tak samo się działo.




Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy nie odpala