Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obrotomierz w C-330


112 odpowiedzi na ten temat

#1 Share c330ursus

c330ursus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Wszystko co jest związane z rolnictwem i mechanika ;)

Napisany 30 styczeń 2008 - 17:05

Obrotomierz w C-330 Mam obrotomierz w ursusie C-330 i przełamała mi sie w nim skazówka mam już nową ale nie wiem jak rozebrać obrotomierz. Jest tak kilka śrubek powiedźcie które wykręcić żeby czegoś nie urwać ani nie rozebrać za dużo :D Głównie chodzi mi o zdjęcie plastikowej pokrywy tylnej. :D
:D

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Obrotomierz w C-330 Dzisiaj, 02:12
  •  

#2 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 styczeń 2008 - 17:09

Obrotomierz w C-330 A jaki masz obrotomierz ?? ten stary biały z prędkościami czy ten czarny ??
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#3 Share c330ursus

c330ursus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Wszystko co jest związane z rolnictwem i mechanika ;)

Napisany 30 styczeń 2008 - 17:24

Obrotomierz w C-330 Taki czarny. :D
:D

#4 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 styczeń 2008 - 19:18

Obrotomierz w C-330 No ja mam też czarny ale trochę inny. Chciałem kiedyś kupić taki jak były stare z prędkościomierzem to nie było już. Nie produkują a szkoda.
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#5 Share c330ursus

c330ursus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Wszystko co jest związane z rolnictwem i mechanika ;)

Napisany 30 styczeń 2008 - 19:52

Obrotomierz w C-330

No ja mam też czarny ale trochę inny. Chciałem kiedyś kupić taki jak były stare z prędkościomierzem to nie było już. Nie produkują a szkoda.


Ja też mam trochę inny ale podobny do tego co dałem w linku :D

No z prędkościomierzem nie produkują ale te czarne produkują bo widziałem kiedyś w sklepie :D

Wracając do tematu to wiecie jak ten obrotomierz rozkręcić ^_^ tak żeby nie zepsuć ^_^
:D

#6 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 styczeń 2008 - 20:14

Obrotomierz w C-330 Co do śrubek jutro Ci powiem wezmę sie za nasz popsuty :D Ale taki czarny z prędkościomierzem ??
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#7 Share kposy

kposy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 styczeń 2008 - 22:33

Obrotomierz w C-330 Ja sie dołączam ....wczoraj popsul mi sie licznik motogodzin ale obrotomierz dalej dziala...co jest przyczyną?linka czy wymienic zegar?

#8 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 styczeń 2008 - 07:40

Obrotomierz w C-330 @kposy musisz wymienić zegar. Linka jest OK skoro działa obrotomierz.
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#9 Share c330ursus

c330ursus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Wszystko co jest związane z rolnictwem i mechanika ;)

Napisany 31 styczeń 2008 - 08:28

Obrotomierz w C-330 To jest mój obrotomierz :D Wskazówka jest cała ale tylko tak widać, bo jak się podniosą obroty to jedna część idzie do góry a druga zostaje w miejscu :D

[attachment=634:DSCF1691.JPG] [attachment=633:DSCF1687.JPG]
:D

#10 Share karola44

karola44

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 404 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:swietokrzyskie

Napisany 31 styczeń 2008 - 14:17

Obrotomierz w C-330 :)

To jest mój obrotomierz :D Wskazówka jest cała ale tylko tak widać, bo jak się podniosą obroty to jedna część idzie do góry a druga zostaje w miejscu :D

[attachment=634:DSCF1691.JPG] [attachment=633:DSCF1687.JPG]


Wlasnie rozbroilem taki ale od 360. Aby sie do niego dostac trzeba najpierw rozdziewiczyc ta obwodke przy szkielku. Poodginac krawedzi ei sciagnac szkielko. Potem od dolu sa 2 male srubki zalane kitem. Jak te odkrecisz to wyciagniesz caly obrotomierz. W srodku standard czyli ruchomy magnes napedzany ilna i przekladnia dla liczydla. Wszstko trzyma si ena 2 wkretach w palstiku. Mimi to trzeba ostroznie to jednak delikatny mechanizm wychylowy.
Ps wlasnie moj wmontowalemw deske rozdzielcza od kadeta. Zamiast oplowskiego predkosciomierza.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Obrotomierz w C-330 Dzisiaj, 02:12
  •  

#11 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 styczeń 2008 - 14:46

Obrotomierz w C-330

:)

Wlasnie rozbroilem taki ale od 360. Aby sie do niego dostac trzeba najpierw rozdziewiczyc ta obwodke przy szkielku. Poodginac krawedzi ei sciagnac szkielko. Potem od dolu sa 2 male srubki zalane kitem. Jak te odkrecisz to wyciagniesz caly obrotomierz. W srodku standard czyli ruchomy magnes napedzany ilna i przekladnia dla liczydla. Wszstko trzyma si ena 2 wkretach w palstiku. Mimi to trzeba ostroznie to jednak delikatny mechanizm wychylowy.
Ps wlasnie moj wmontowalemw deske rozdzielcza od kadeta. Zamiast oplowskiego predkosciomierza.



Ale to ująłeś :D. Popieram też dzisiaj swój popsuty rozebrałem. Tylko rób to naprawdę z wyczuciem ja wyrwałem tego jednego wkręta :D
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#12 Share Adik_ziel

Adik_ziel

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2163 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódz(Olechów)
  • Zainteresowania:Rolnictwo i Motocross ;)

Napisany 31 styczeń 2008 - 14:49

Obrotomierz w C-330 hmmm co ty robiłeś że ci sie wskazówka urwała ;O? chyba że ze starości :D Musisz ostrożnie rozbierać bo jeszcze coś urwiesz i w ogóle nie będzie działał ;/
«Adik_ziel will do anything for you.»

Jeżeli, ktoś, komuś, coś ewentualnie nikt nikomu nic... To z punktu widzenia masz ode mnie pzdr...... xD

Kocham to co robię, robię to co kocham, choć czasem muszę robić to, co tylko lubię, ale wtedy za to mi płacą. I znowu mogę robić to co kocham...

#13 Share karola44

karola44

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 404 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:swietokrzyskie

Napisany 31 styczeń 2008 - 15:50

Obrotomierz w C-330 :D

hmmm co ty robiłeś że ci sie wskazówka urwała ;O? chyba że ze starości :D Musisz ostrożnie rozbierać bo jeszcze coś urwiesz i w ogóle nie będzie działał ;/



Bez urazy dla nikogo. Ale na tym forum i na ppr naczytalem sie o super hiper trzydziestkach co przez podkrecenie dawkowania na pompie pozwala w transporcie krecic obroty powyzej 2800 i tak zasuwaja calymi kilometrami z predkoacia 50km/h
Moze to byla jedna z tych wyscigowek. Tyle ze wskazowka obrotka powiedziala dosc :)

Prosze potraktowac to jako zart, a nie tresci nasmiewajace sie i obrazliwe.

Co do obrotka to ni ewiem czy uda ci cie zciagnac wskazowke bez urwania czegos, Mi sie nie udalo i dalej nie probowalem. zeby nie popsuc.
Pozdrawiam.

#14 Share c330ursus

c330ursus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Wszystko co jest związane z rolnictwem i mechanika ;)

Napisany 31 styczeń 2008 - 16:33

Obrotomierz w C-330 Mi sie udało rozebrać i nic nie urwać :D :) I nawet działa :) A co do tego czemu sie urwała to już mówię. Jak jest wskazówka to jak opada jest pod nią taki kołeczek co ją przytrzymuje i już tyle razy opadła że kołeczek ją przeciął. Jak ktoś jeździł tak C-330 na obrotach 2800 to na pewno ta 30 za długo nie pochodziła moją na pewno tak nikt nie jeździł bo jestem pierwszym właścicielem i plomby na pompie są całe :) Dzięki za pomoc bo trochę zaoszczędziłem jak naprawiłem ten obrotomierz. :) :)

Jak wam się nie chce pisać już w tym temacie to jak przyjdzie jakiś mod niech go zamknie :) A jak chcecie to piszcie :D
:D

#15 Share kposy

kposy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 styczeń 2008 - 17:43

Obrotomierz w C-330

@kposy musisz wymienić zegar. Linka jest OK skoro działa obrotomierz.

jeszcze popatrze ale najprawdopodobniej tak...dzieki

#16 Share c330ursus

c330ursus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Wszystko co jest związane z rolnictwem i mechanika ;)

Napisany 06 luty 2008 - 08:22

Obrotomierz w C-330 W której pozycji od prawej strony idąc w lewo jest 1 Motogodzina? (o ile okienek od prawej) i ile motogodzin trzeba żeby spalić 1 litr paliwa W C-330
:D

#17 Share SzTyWnY

SzTyWnY

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 90 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:małopolska

Napisany 10 luty 2008 - 20:50

Obrotomierz w C-330 w drugiej czyli pierwszej czarnej a to drugie zakładając ze pali 3 litry na mtg to ok 0,3mtg

#18 Share Patrick345

Patrick345

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 390 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie,
  • Zainteresowania:Motoryzacja,

Napisany 13 luty 2008 - 17:46

Obrotomierz w C-330

Mi sie udało rozebrać i nic nie urwać :) :rolleyes: I nawet działa :) A co do tego czemu sie urwała to już mówię. Jak jest wskazówka to jak opada jest pod nią taki kołeczek co ją przytrzymuje i już tyle razy opadła że kołeczek ją przeciął. Jak ktoś jeździł tak C-330 na obrotach 2800 to na pewno ta 30 za długo nie pochodziła moją na pewno tak nikt nie jeździł bo jestem pierwszym właścicielem i plomby na pompie są całe :) Dzięki za pomoc bo trochę zaoszczędziłem jak naprawiłem ten obrotomierz. :) ;)

Jak wam się nie chce pisać już w tym temacie to jak przyjdzie jakiś mod niech go zamknie :) A jak chcecie to piszcie :)


Jak zagiąłeś blachę przy szkiełku
Ursus C-330M każdemu go potrzeba :)

#19 Share Rako

Rako

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 71 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. łódzkie

Napisany 13 luty 2008 - 18:39

Obrotomierz w C-330 A gdzie jest przykręcona linka od obrotomierz bo mam obrotomierz ale nie wiem gdzie przykręcić linkę żeby działał

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Obrotomierz w C-330 Dzisiaj, 02:12
  •  

#20 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 luty 2008 - 18:43

Obrotomierz w C-330 Matko jak Ty nie wiesz takich rzeczy to o kurde....

Pod spodem obrotomierza jest takie gniazdo i tam wtykasz końcówkę linki z odpowiednią nakrętką.
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

Podobne tematy poprawnie obrotomierz obrotomierze