Skocz do zawartości

Zdjęcie

JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM


7 odpowiedzi na ten temat

#1 Share rafalcichy

rafalcichy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 02 maj 2014 - 17:28

JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM WITAM WSZYSTKICH
i proszę o pomoc z moim JOHN DEERE 7430 PREMUM z 2008r.

Skończyłem kosić trawę i wszystko działało jak należy.
Ciągnik stał ze 2 tygodnie i po ponownym podłączeniu kosiarki nie działa mi tyli WOM

Wyświetla mi błąd BCU33 523758.11
Rear PTO system
Rear PTO without function. See dealer.


POMOCY...

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM Dzisiaj, 11:47
  •  

#2 Share Robson123

Robson123

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 86 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie

Napisany 02 maj 2014 - 19:27

JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM wydaje mi sie że to będzie czujnik od wom lub nie ma prądu albo masy w elektrozawoże od załanczania wom

#3 Share szarywilk

szarywilk

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 367 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:dolny ślask
  • Zainteresowania:Mocne i szybkie maszyny, duze i ciezkie tez :)

Napisany 03 maj 2014 - 00:16

JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM rozłącz gniazdko przy czujniku wom - wyczyść dobry spray
i będzie działac

#4 Share Ziomal20084

Ziomal20084

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 219 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Werchliś

Napisany 03 maj 2014 - 10:20

JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM Sprawdziłem kod i wychodzi na to ze masz uszkodzony zewnetrzny włacznik wom prawy, tak wyczytałem.
Sprawdz go czy jest jakos uszkodzony czy ma luzy na wsówkach ogolnie zrob ogledziny, Sprawdzić bezpiecznik F04/08.
Sprawdz przerwanie przewodów 6098 i 6127 między BCU i prawym przełącznikiem zdalnego sterowania tylnym WOM jelezli to sprawdzisz zobacz czy bład dalej bedzie wyskakiwał ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM Dzisiaj, 11:47
  •  

#5 Share rafalcichy

rafalcichy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 03 maj 2014 - 13:28

JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM

rozłącz gniazdko przy czujniku wom - wyczyść dobry spray
i będzie działac




ok ale gdzie jest ten czujnk WOM

#6 Share szarywilk

szarywilk

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 367 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:dolny ślask
  • Zainteresowania:Mocne i szybkie maszyny, duze i ciezkie tez :)

Napisany 05 maj 2014 - 15:19

JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM idz od konca traktora i jak wychodzi wałek to dokładnie nad wałkiem :) przykręcany od góry na wtyk - często zamaka i daje taki efekt ilustracja jak nie znajdziesz http://jdpc.deere.co...ation, Keylines

#7 Share rafalcichy

rafalcichy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 05 maj 2014 - 23:57

JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM Temat załatwiony...
czujniki ok
najprawdopodobniej kolega Ziomal20084 miał rację po zwarciu przewodów w prawy zew. czujniku WOM błąd znika


dzięki za pomoc

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM Dzisiaj, 11:47
  •  

#8 Share Ziomal20084

Ziomal20084

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 219 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Werchliś

Napisany 06 maj 2014 - 21:36

JOHN DEERE 7430 nie działa tylni napęd WOM Jak byś miał jakies błedy to pisz, chetnie sprawdze i pomoge :)

Podobne tematy john deere 7430 tylni naped