Skocz do zawartości

Zdjęcie

coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM


9 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Radi18t

Radi18t

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 marzec 2014 - 21:23

coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM witam mam problem z 155.54 99r. przy zawracaniu po naciśnięciu sprzęgła wyraznie czuć ze ciągnik hamuje deptałem blokade mostu i nic;/ co to może być? a z wałkiem to mam tak ze pozycje 540/1000 musze wybrac na zgaszonym silniku a odpalam na zał. wałku:/ i wajhą po lewo od siedzenia wałka nie rozłącza!! olej w skrzyni jest !! prosze o pomoc i z góry dziękuje!!

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM Dzisiaj, 20:23
  •  

#2 Share PIOTREK79

PIOTREK79

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 kwiecień 2014 - 06:05

coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM Witam. a rozłącza napęd?

#3 Share Wojtek987

Wojtek987

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 967 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 kwiecień 2014 - 06:28

coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM Podstawowe pytanie kolego zadałeś, jeśli masz włączony napęd to przy ostrym skręcie nawet z dużej górki się zatrzyma.

#4 Share Radi18t

Radi18t

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 kwiecień 2014 - 13:01

coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM a nie wiem! napęd działa ale czy rozłącza?? musze sprawdzic czy rozłacza napęd! a co z WOM??

#5 Share grzepaku1

grzepaku1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 71 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 kwiecień 2014 - 22:25

coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM co do WOM to to najpierw sprawdż czy siłownik co wciska sprzęgło ll stopnia wogule działa , jeśli działa to może kwestia regulacji długości tłoczyska

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM Dzisiaj, 20:23
  •  

#6 Share Radi18t

Radi18t

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 kwiecień 2014 - 06:43

coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM a gdzie ten siłownik?? mam ten ciągnik 6miechów to nie bardzo sie orientuje! wczoraj odkryłem ze rozłącza wałek ale na wyzszych obrotach;/

#7 Share grzepaku1

grzepaku1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 71 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 kwiecień 2014 - 20:20

coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM siłowniczek jest z lewej strony przy skrzyni biegów pod schodkami ,taki krótki około 10 cm a skoro rozłącza ci przy wyższych obrotach to może być usterka hydrauliki

#8 Share Wojtek987

Wojtek987

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 967 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 kwiecień 2014 - 13:41

coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM O właśnie, diagnozę można zacząć od zmierzenia ciśnienia w układzie. Przypuszczam że napęd dopiero na wyższych obrotach zostaje rozłączony???????

#9 Share Radi18t

Radi18t

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 kwiecień 2014 - 06:36

coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM no nie wiem cy na wyższych wydaje mi sie ze naped rozłącza sie i załącza prawidłowo co do wałka do podkręciłem troche ten siłownik zobaczymy!! a hydraulika działa raczej poprawnie bo podnosi cięzki pług i agregat uprawowo siewny i wspomaganie działa dobrze wiec chyba hydraulika jest ok!! pompa jest roczna moze dwuletnia!!

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM Dzisiaj, 20:23
  •  

#10 Share Wojtek987

Wojtek987

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 967 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 kwiecień 2014 - 07:37

coś blokuje tylny most i nie rozłącza WOM Ilu sekcyjna jest pompa, to nie musi być wina pompy, ja miałem podobnie w 110.54 z rozłączaniem napędu, pod zawór podszedł opiłek i otworzył go.

Podobne tematy blokuje tylny most rozlacza