Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nawiew


8 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Krystian7745

Krystian7745

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 96 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 luty 2014 - 22:00

Nawiew Mam taki mały problem z moim zetorem, chodzi o nawiew :P Prawy wentylator chodzi szybciej i ogólnie ładnie "dmucha" xD , a lewego prawie nie czuć że chodzi... :/
Patrzyłem to ten lewy wentylator chodzi duuużo wolniej od prawego wiec co moze być przyczyną ?? i czy mozna jakoś to naprawić ?


Z góry dziekuje :) :D

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nawiew Dzisiaj, 03:10
  •  

#2 Share Achtung

Achtung

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 3 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Poznań

Napisany 01 luty 2014 - 22:46

Nawiew powiem tak mam 5714 i od nowości lewy chodzi szybciej a prawy wolniej może to wina fabryczna.

#3 Share Krystian7745

Krystian7745

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 96 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 luty 2014 - 22:47

Nawiew Nieee, nie możliwe że wina fabryczna bo kiedyś mieliśmy zetora 7045 i tak samo chodziły :D

#4 Share zetorlublin7341

zetorlublin7341

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska
  • Zainteresowania:Rolnictwo, ciągniki, motoryzacja, gotowanie, ogrodnictwo

Napisany 01 luty 2014 - 22:54

Nawiew może się na tulejkach przytarł i słabiej się obraca, coś z tymi lewymi jest bo u nas w 7211 jak się włączyło to na początku wył a potem by mi kabinę zjarał okazao sie ze zrobił zwarcie i zaczął iskrzyć co było dymu jakbyś gumniaka zapalił. Nowy chyba z 70 zł i jest spokój

#5 Share zetorki12

zetorki12

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1381 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 luty 2014 - 09:05

Nawiew W moim tak było . Sprawdź połączenie przewodów pod dachem.
ZETOR TEAM

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nawiew Dzisiaj, 03:10
  •  

#6 Share Radekk

Radekk

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 545 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisany 02 luty 2014 - 09:51

Nawiew Witam

Najczęściej Winne są przypalone i rozgięte styki w przekaźnikach załączających wentylatory, trzeba wyczyścić drobnym papierem ściernym i ładnie dogiąć tak aby po zetknięciu przylegał całą płaszczyzna. Przez co się grzeją i nie dają pełnego napięcia na wentylatory. Na początek sprawdź też czy silniczki wentylatorów kręcą się lekko,możesz spróbować przesmarować , bo jak się będą zacierać to też nie będzie to chodzić jak należy. Nowego wentylatora za 70 zł nie kupisz ,w sklepie kosztuje około 120 zł.
Możesz poczytać w tym temacie też tam opisywałem : http://www.agrofoto....ry#entry1006064
Jeśli podoba Ci się co napisałem, lub pomogłem kliknij zieloną strzałkę.

#7 Share Krystian7745

Krystian7745

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 96 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 luty 2014 - 11:28

Nawiew Dzięki panowie :D

A jeszcze mam taki jeden mały problem :P jak włącze światła krótkie(do jazdy dziennej) to wskazówka od paliwa opada jak włacze następne halogeny czyli 4+1 z tyłu i górne przednie to jeszcze bardziej schodzi na dół.. Więc co moze być przyczyną ? :D Osłabiona elektryka czy gdzieś prąd idzie na rame itp ?

#8 Share luckyy

luckyy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 luty 2014 - 16:25

Nawiew Witam
Też mam podobny problem z nawiewem a mianowicie prawy działa dobrze na pierwszym biegu a na drugim już nie natomiast lewy kręci sie na pierwszym biegu ale słabiutko ze nie czuć powietrza a na drugim wogóle nie działa. Wykręciłem obydwie dmuchawy i spr. ich podłanczając bezpośrednio do akumlatora i wtedy obydwie działają bardzo dobrze co może być powodem takiego czegoś?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nawiew Dzisiaj, 03:10
  •  

#9 Share Kamil1998

Kamil1998

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 620 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisany 01 listopad 2014 - 18:41

Nawiew

Ja miałem też podobny problem jak wy,z tym  że lewy działał non stop na 1. biegu,a prawy na 1. i 2. Okazało się,że na takiej jakby "rozdzielni", która jest na obudowie tego całego wentylatora  z grzałką były tak podpięte kable,że na jakim by biegu nie było, prąd zawsze szedł przez opornik przez,co nie kręcił maksymalnych obrotów. Zamiana dwóch kabelków i śmiga aż miło :)


Ursus c-330 Zetor Proxima 65 Zetor 7745 Zetor Proxima Plus 100

Podobne tematy nawiew