Skocz do zawartości

Zdjęcie

JD 6420s AutoPowr nie jedzie


4 odpowiedzi na ten temat

#1 Share zbeli

zbeli

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów

Napisany 23 grudzień 2013 - 21:23

JD 6420s AutoPowr nie jedzie Witajcie
Ciągnik jak w temacie. Ciągnik odstawiłem do garażu normalnie, postał sobie jakiś czas chciałem wyjechać, ruszył z miejsca z 10metrów potem zatrzymał się wyrzucił na P. Pokazał się kod błędu

Uic 305132.03 Potencjometr z dźwigni sterowania prędkością, napięcie na kanale 1 zbyt duży
a gdy wszedłem w diagnostykę był także drugi aktywny

uic 305061.02 co on znaczy nigdzie nie znalazłem.
Sprawdziłem bezpieczniki wszystkie dobre.
Większość złączek dużych i małych, wyglądają super, wody/wilgoci nie widziałem dla pewności potraktowane specyfikiem do styków.
Olej i filtry skrzyni wymienione niedawno.
Wiązka z podłokietnika do pierwszej złączki ma przejścia. Sprawdzona gdyż kable w niej narażone są na urabianie za sprawą amortyzacji siedzenia.
Potencjometr (ten od ustawiania prędkości jazdy na podłokietniku) zamieniłem miejscami z potencjometrem z pedału gazu nożnego, silnik tak samo reaguje na obu więc sprawne.
Nie mam już pomysłów ci jeszcze sprawdzić. Macie jakieś sugestie co jeszcze może być nie tak?
Pozdrawiam

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
JD 6420s AutoPowr nie jedzie Dzisiaj, 06:19
  •  

#2 Share Assasin

Assasin

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 166 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 grudzień 2013 - 22:20

JD 6420s AutoPowr nie jedzie Tak to już jest z tą elektroniką ......

#3 Share bartollomeo1122

bartollomeo1122

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Biłgoraja, Lubelskie
  • Zainteresowania:Pomoc w gospodarstwie

Napisany 24 grudzień 2013 - 08:52

JD 6420s AutoPowr nie jedzie U sąsiada było tak samo, ujechał 10m i staną. Była rozpięta jakaś malutka kosteczka tam gdzieś niedaleko sprzęgła ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
JD 6420s AutoPowr nie jedzie Dzisiaj, 06:19
  •  

#4 Share lukas00111

lukas00111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 34 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okonek
  • Zainteresowania:rolnictwo produkcja roślinna

Napisany 14 wrzesień 2014 - 13:55

JD 6420s AutoPowr nie jedzie i co sie okazalo? jakrozwiazales problem?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
JD 6420s AutoPowr nie jedzie Dzisiaj, 06:19
  •  

#5 Share zbeli

zbeli

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów

Napisany 14 wrzesień 2014 - 18:40

JD 6420s AutoPowr nie jedzie

Okazało się, że uwalony jest UIC. Ogólnie dziwna sprawa z nim jest gdy jest zimno tak zero i poniżej to ciągnik nie jedzie, ale jak jest ciepło jak teraz jest normalnie wszystko w porządku. Co ciekawe w środku sterownika brak jakichkolwiek niepokojących oznak czy zimnych lutów. W zimie ciągnika mało używam więc nie jest to dla mnie duży problem trzeba zostawić zapalony kilka minut aby rozgrzało się w kabinie albo farelką pogrzać po bezpiecznikach wtedy sterownik złapie i przejdzie mu. Gdy objawy nasilą się trzeba będzie pomyśleć o nowym UICu.

Masz podobny problem?

 



Podobne tematy 6420s autopowr autopower