Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak WOM i przedniego napędu (AUTOMAT) STEYR 6125


6 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Tomek1079

Tomek1079

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 38 postów

Napisany 03 październik 2013 - 07:04

Brak WOM i przedniego napędu (AUTOMAT) STEYR 6125 Wczoraj podczas pracy w polu zauważyłem że nie działa mi przedni napę na automacie. Po przełączeniu go na stałe działa bez zarzutów. Później stwierdziłem że nie działa również tylny WOM. Kontrolka tylko zapala się na chwile i wyłącza. Na wyświetlaczu nie pokazuje żadnych błędów. Przerabialiście to?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak WOM i przedniego napędu (AUTOMAT) STEYR 6125 Dzisiaj, 11:29
  •  

#2 Share mariusz(ZDUN)

mariusz(ZDUN)

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1051 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Borki Kosy Siedlec Mazowieckie

Napisany 03 październik 2013 - 20:19

Brak WOM i przedniego napędu (AUTOMAT) STEYR 6125 albo moduł albo zerwałeś wiązkę albo wiele innych rzeczy
Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

#3 Share Tomek1079

Tomek1079

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 38 postów

Napisany 09 październik 2013 - 20:35

Brak WOM i przedniego napędu (AUTOMAT) STEYR 6125 Rozwiązałem problem braku WOM-u. Okazało się, że odwrotnie włożony sworzeń od łącznika górnego, jego zabezpieczenie ścisneło przewód elektryczny od czujnika obrotów WOM. Niby błachostka ale ..... Pozostał problem braku przedniego napędu na automacie. Jakieś pomysły i podpowiedzi. Powiem że na wymuszonym działa normalnie tylko nie ma go na automacie

#4 Share Agroelektronix

Agroelektronix

    Użytkownik

  • userphoto
  • Members
  • PipPip
  • 85 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 25 październik 2013 - 21:59

Brak WOM i przedniego napędu (AUTOMAT) STEYR 6125 brak przedniego napedu to pewnie czujnik predkosci uszkodzony

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak WOM i przedniego napędu (AUTOMAT) STEYR 6125 Dzisiaj, 11:29
  •  

#5 Share Tomek1079

Tomek1079

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 38 postów

Napisany 04 listopad 2013 - 21:23

Brak WOM i przedniego napędu (AUTOMAT) STEYR 6125 A gdzie on jest umiejscowiony. Teraz działa napęd również na automacie czyli może byc ten czujnik. Może ktoś ma jego numer?

#6 Share rzemyk

rzemyk

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 15 luty 2014 - 19:32

Brak WOM i przedniego napędu (AUTOMAT) STEYR 6125 Witam.

Jestem tu nowy na forum:)

Jeżeli masz problem z załaczaniem się przedniego napędu w trybie automatycznym, problem może leżeć po stronie czujnika skrętu który może być umiejscowiony w jednej ze zwrotnic w przednim moście. Napewno wyskakuje Tobie błąd jak chcesz załączyć przedni napęd w trybie auto?? Manualny tryb działa ?? Pewnie nadmiar smaru mógł spowodować uszkodzenie czujnika skrętu.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak WOM i przedniego napędu (AUTOMAT) STEYR 6125 Dzisiaj, 11:29
  •  

#7 Share jarek1977

jarek1977

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 22 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie

Napisany 10 marzec 2014 - 19:51

Brak WOM i przedniego napędu (AUTOMAT) STEYR 6125 W tym ciągniku czujnik skrętu kół znajduje się w prawej zwrotnicy a łożyska przynajmniej u mnie się nie smaruje. Nie ma smarowniczki .

Podobne tematy przedniego napedu automat steyr 6125