Skocz do zawartości

Zdjęcie

Claas Arion


931 odpowiedzi na ten temat

#801 Share swath14

swath14

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 3 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 25 styczeń 2013 - 19:32

Claas Arion http://otomoto.pl/cl...is-A238666.html Chciałbym się dowiedzieć wszystkich opinii i tej marce i modelu Claasa , a dokładniej Czy się ma jak najmniej awarii / czy części do niego są tanie czy drogie w razie wypadku ?
Tematy połączone

Edytowany przez danielhaker, 26 styczeń 2013 - 16:56.
dublowanie tematu


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Claas Arion Dzisiaj, 20:53
  •  

#802 Share Piters182

Piters182

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 721 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Lublina

Napisany 29 styczeń 2013 - 22:33

Claas Arion Pany nie macie wy problemu z włączaniem blokady mechanizmu różnicowego? Ja w swoim 620C wcale dziś nie mogłem blokady, a może jakoś się ją odpowiednio włącza albo mam zepsutą, nie wiem co jest. Wciskam ten przycisk to czasami się na sekunde zaświeci i gaśnie, a powinna się na stałe zaświecić po wciśnieciu przyciska.

#803 Share songo123

songo123

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 styczeń 2013 - 23:02

Claas Arion a nie masz załączonego podnośnika w górze? bo wtedy się blokada rozłącza


#804 Share Piters182

Piters182

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 721 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Lublina

Napisany 30 styczeń 2013 - 09:01

Claas Arion Podnośnik max opuszczony, coś musi być nie tak, albo jest popsuta albo nie umiem jej załączyć, na polu wcale nie mogłem włączyć, a jak wruciłem z pola odpiąłem przyczepę i podwórku udało mi się załączyć, nie rozumiem tego.

#805 Share Tomek90

Tomek90

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie

Napisany 30 styczeń 2013 - 09:52

Claas Arion Na polu przy jakiej prędkości zalączałeś??

#806 Share Piters182

Piters182

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 721 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Lublina

Napisany 30 styczeń 2013 - 14:38

Claas Arion W czasie jazdy przy niskich biegach i przed ruszaniem. Jeszcze pojeźdze po podwórku zobacze co się będzie dziać.

#807 Share Tomek90

Tomek90

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie

Napisany 30 styczeń 2013 - 14:52

Claas Arion Ja raz probwałem włączyć, ale na C4 albo D1 leciałem pod górke oblodzoną więc za duża prędkośc u mnie i nie załączało :o

#808 Share Piters182

Piters182

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 721 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Lublina

Napisany 30 styczeń 2013 - 23:01

Claas Arion A tak normalnie w miejscu czy z mała prędkością załacza bez problemu ci?

#809 Share traktorzysta12

traktorzysta12

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 04 luty 2013 - 12:16

Claas Arion a ta blokada nie rozlancza sie jak przedni naped przy 15 km/h

#810 Share Piters182

Piters182

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 721 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Lublina

Napisany 04 luty 2013 - 16:58

Claas Arion Może i się rozłancza, ja nie moge swojej włączyć, gwarancja mineła i jest problem. Nie da się nic robić, 2 koła przyłapią lodu i się stoi.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Claas Arion Dzisiaj, 20:53
  •  

#811 Share Tomek90

Tomek90

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie

Napisany 04 luty 2013 - 17:38

Claas Arion Dzisiaj załączałem chodzi blokada jak trzeba. 22t netto pod góre z śniegiem i lodem na sztywno 4x4 ale niedał rady wyrwać :D. Piters182 jak masz jakiś numer do serwisanta zadzwon niech zobaczy może na "lewo", co jest.

#812 Share Piters182

Piters182

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 721 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Lublina

Napisany 04 luty 2013 - 17:49

Claas Arion Coś będe kompinował, no mówie wcisne to na sekunde się pojawi kontrolka i znika. Heh to ja z przyczepą 4t co miałem na niej że 3 tony obornika i stanąłem pod górke.

#813 Share Tomek90

Tomek90

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie

Napisany 04 luty 2013 - 18:01

Claas Arion Jak pojawia sie i znika to może hamulec jakoś trzyma? Ja z miejśca nie dałem rady jak nasypałem pszenżytem, a tak to po lodzie/śniegu na równym szedł do przodu bez blokady.

#814 Share b0gdan

b0gdan

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3102 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. chełmski

Napisany 04 luty 2013 - 20:14

Claas Arion może czujnik hamulca ma zwarcie, bo np w MF blokadę rozłącza naciśnięcie.

#815 Share elwis2

elwis2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 343 postów
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisany 04 luty 2013 - 21:15

Claas Arion Piters czujnik stopu weż wyreguluj, u mnie też przez to nieszło załączyć blokady, a wiadomo że po naciśnięciu hamulca rozłącza blokadę...

#816 Share Piters182

Piters182

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 721 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Lublina

Napisany 04 luty 2013 - 23:20

Claas Arion Ale o jaki czujnik chodzi, jakie regulacje?

#817 Share Piters182

Piters182

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 721 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Lublina

Napisany 05 luty 2013 - 20:05

Claas Arion Tak, to jednak będzie wina czujnika hamulca, dziś rozłączyłem pedały hamulca i jakoś udało mi się załączyć blokadę i nacisnąłem lekko palcem ręki na pedał hamulca i nagle kontrolka blokady znikneła. Z pół roku temu miałem problem że świecącym na stałe światłem stop, i z serwisu mi to naprawili, wygląda na to że za bardzo jest czujnik podregulowany, i też lekko palcem dotknąć pedału i światła stop się zapalają i wygląda na to że to uniemożliwia włączenie blokady i ją rozłaczą, dzięki wielkie za podpowiedzi.

#818 Share pasiu66

pasiu66

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1124 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo, Komputery, Internet

Napisany 08 marzec 2013 - 21:11

Claas Arion Orientuje się ktoś w jakich latach produkowany był arion 520?

#819 Share szymi4512

szymi4512

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 196 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sieradz
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Hodowla bydła mlecznego, Muzyka electro house..:)

Napisany 24 maj 2013 - 19:33

Claas Arion Witam, mam problem ze swoim claasem 430cis. mianowicie, podczas np. podjezdzania pod maszyne na niskich obrotach 850-1000, podczas jaazdy do przodu a potem do tylu ciagnik słabnie spada z obrotów ma cięzko wejsc na obroty zpowrotem i jakby stawialo mu cos opor,dzieje się tak na biegach b1,b2 i c1,c2 jezeli ktoś miał taki problem bardzo proszę o poradę jak to usunąć, prosze pisac PW
Przepraszam za ortografie, nigdy nie byłem w tym dobry ;P

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Claas Arion Dzisiaj, 20:53
  •  

#820 Share claasy

claasy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 3 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 czerwiec 2013 - 16:52

Claas Arion Ja mam ariona 410 cbis, gdzie jak w każdym innym arionie siedzi silnik JD. Claas montuje silniki IVECO w eliosach, PERKINSA w axosach, a pozostałe są na JD. Cbis ma komputer, elektrozawory itd., nazwy skrzyni nie powiem bo nie wiem ale biegi zmienia się guzikami. Pod względem awaryjności nie narzekam bo ani razu nie był naprawiany, a spalanie ma adekwatne do mocy i pracy.

Podobne tematy claas arion