Skocz do zawartości

Zdjęcie

MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd


7 odpowiedzi na ten temat

#1 Share MF590

MF590

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 15 wrzesień 2013 - 15:47

MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd Witam!
Kupiłem niedawno ciagnik MF590 z turem. Na samym poczatku wydawało mi sie ze niemozna wyłączyc WOMu gdyrz cały czas sie krecił i niemozna go było zatrzymac, jednak gdy podczepiłem wałek do prasy i zapaliłem ciągnik wałek ani drgnoł. Przedni naped działa na poczatku jednak przy dłuzszej pracy w polu (jakies 15min) przestaje działac. Moze ktos z was miał podobny problem i wie w czym tkwi problem. Moge dodac jeszcze ze podnosnik działa tylko na wspomagającym siłowniku a tur i wspomaganie działa bez zarzutu.

PROSZE O POMOC !!!!

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd Dzisiaj, 21:56
  •  

#2 Share ASOGCURSUS

ASOGCURSUS

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 410 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Siemiatycze

Napisany 15 wrzesień 2013 - 20:20

MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd Musisz przygotować się na wymianę pompy zębatej i rozpołowienie ciągnika

Naprawy ciągników Ursus,regeneracja pomp hydraulicznych tłoczkowych i podnośników,sprzęgieł WOM,montaż niezależnej hydrauliki zewnętrznej ,zwiększanie udźwigu podnośnika o 1000kg w ciągnikach Ursus 4514,5314 tel. 513982414

 

Kupię uszkodzone sprzęgła hydruliczne wom i pompy tłoczkowe Massey Ferguson


#3 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 wrzesień 2013 - 21:48

MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd Nie masz kontrolki niskiego cisnienia w skrzyni?
Filtry sprawdzone?
Ciśnienie w układzie zmierzone?
Nieszczelności w układzie pompy lub sama pompa już leży. Zużyte tarczki sprzęgieł.

#4 Share rafal18

rafal18

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 27 postów

Napisany 18 wrzesień 2013 - 11:36

MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd to powiem ci tak wom się kreci bo morze tarczki sie skończyły i nie sciska je olej to koszt 200zł a z przodem też tak moze być bo to jest hydraulika i tam jest koszyczek i są uszczelnienia a może uszczelnienia na wałku jak w motorowerze na tłoku a w ostateczności pompa aczkolwiek moze jakiś wąż w skrzyni jest posiekniety i ciśnienie ucieka trzeba eliminować po kolei tam są 2 pompy jedna od podnośnika druga od napędu wom przodu i wzmacniacza momentu przerabiałem to musisz rozpoławiać tak i tak ale na poczatku sprawdz cisnienie manometrem w złączu do kipru albo olej jest jakis inny zalany bo mf jest czuły na olej wydaje mi się że coś jest z cisnieniem olej się rozgrzewa i ucieka gdzieś uszczelnieniami bo na gestym jest ok a z womem to może hamulec jest zuzyty jak coś to pisz na gg bo rozbierałem to pare razy

Edytowany przez KRISTOFORn, 18 wrzesień 2013 - 19:22.
Ortografia


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd Dzisiaj, 21:56
  •  

#5 Share sawin698

sawin698

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 3 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 20 wrzesień 2013 - 19:33

MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd Jeśli działa tur to moim zdaniem pompa zębata jest w porządku. Obstawiam tarczki w sprzęgle womu i sprzęgle przedniego napędu. Jeśli chodzi o podnośnik to może być pompa tłoczkowa, uszczelnienia na tłoku podnośnika lub rurce doprowadzającej olej z pompy do cylindra podnośnika

#6 Share ASOGCURSUS

ASOGCURSUS

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 410 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Siemiatycze

Napisany 21 wrzesień 2013 - 08:37

MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd Pamiętaj że pompa zębata ma dwie niezależne sekcje i hydraulika zewnętrzna nie ma nic wspólnego z wom.

Naprawy ciągników Ursus,regeneracja pomp hydraulicznych tłoczkowych i podnośników,sprzęgieł WOM,montaż niezależnej hydrauliki zewnętrznej ,zwiększanie udźwigu podnośnika o 1000kg w ciągnikach Ursus 4514,5314 tel. 513982414

 

Kupię uszkodzone sprzęgła hydruliczne wom i pompy tłoczkowe Massey Ferguson


#7 Share Grzark

Grzark

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 listopad 2013 - 14:48

MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd ja tez posiadam mf-a 590 i jak jest zimny ciągnik to wałek bdzie chodził lecz gdy sie rozgrzeje to przestnie chodzic wałek i będzie normalnie. Te MF-y tak mają

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd Dzisiaj, 21:56
  •  

#8 Share ben87

ben87

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 141 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 grudzień 2013 - 23:56

MF 590 Nie działa WOM i przedni napęd nic nie działa bez powodu. one tak mają bo dużo rzeczy jest zużytych a właściciele i mechanicy nie maja pojecia o tych ciagnikach( nie wszyscy) ludzie kupuja nowe i jezdża a jak sie zużyje sprzedają a kolejni myślą że tak ma być... a mechanicy przytakuja. to nie prawda

powodów każdej awarii hydrauliki jest przynajmniej 6 - 10

Podobne tematy przedni naped