Zaloguj się, aby obserwować  
pazdzioch

jak sprzedac hf za kilogram czy po ubojowo??

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
zamrix96    0

Bydła aktualnie nie opłaca się sprzedawać u mnie normalnie w kuj-pom płaca 6.30 za kg a poubojowo rożnie to bywa mi np mówili taka cenę a dostałem inna poubojowo odchodzi ci łeb oraz część nog które są ucinane w stawach. Ostatnio był u mnie góral własnie proponował mi tą cenę i mówił żeby poczekać bo na jesień cena powinna iść w górę więc ja narazie czekam

Edytowano przez zamrix96

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michal1993    459

Wybicie z wagi żywej to coś ok. 55% raz w górę, raz w dół. Jak byk nie ma za dużego brzucha to można spróbować po uboju, przecież każdy co skupuje na wagę żywą, sprzedaje poubojowo i na tym zarabia.


Moje sprzęty:
- Władimirec T 25 A2
- MTZ 82
Jeżeli pomogłem kliknij na zieloną strzałkę w rogu mojego postu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nikolajjj   
Gość nikolajjj

Hfa nie sprzedawaj nigdy poubojowo. Nie wybije Ci się jak mięsny i stracisz w porównaniu do żywej wagi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michal1993    459

Ale pośrednik kupi na wagę żywą, sprzeda na WBC i jednak zarobi.


Moje sprzęty:
- Władimirec T 25 A2
- MTZ 82
Jeżeli pomogłem kliknij na zieloną strzałkę w rogu mojego postu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nikolajjj   
Gość nikolajjj

Pośrednicy zawsze dostają więcej. Za tego samego byka handlarzowi rzeźnik da więcej niż rolnikowi. Tak to już jest w naszym kraju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez kiejdal1
      uciekł byczek. znana jest jego lokalizacja. pozwala do siebie podejść na pewną odległość. poszukuję kogoś ze strzelbą palmera aby można go było oszołomić i schwytać. wszelkie inne sposoby nie dają rezultatu. może ktoś da jakiś kontakt woj. lubelskie 781753154
    • Przez farmer1999
      dzień dobry. w tym roku kukurydza słaba a ceny na pniu powariowały. Czy ktoś tutaj żywił byki samymi kiszonymi wysłodkami + śruta min jęczmienna, rzepakowa i sojowa z dodatkamk + słoma i siano? Jak z przyrostami, czy w 2 lata da rade 800kg?
    • Przez 1kris1
      Jakie macie opinie o cieletach z Miradowa(pomorskie)? Jak z transportem?
    • Przez farmer1999
      Witam. Ilu z Was bawiło się w te słynne startery z holandii..? ja w maju zeszłego roku kupiłem 3 miesięczne odsadki w wadze od 140 do 170kg razem 12 sztuk i w sumie w wieku 21 miesięcy mają zaledwie 600kg a karmione są kukurydzą, śrutą i sianem. Ciekawi mnie tylko jedna rzecz - niby miały być to simentale no i faktycznie białe łby ale na paszporcie jest napisane Europejskie Bydło czerwone co mnie zaciekawiło odrazu jak pocztą przyszły paszporty. Czy to mogą być ukryte byki z Włoch z podrobionym paszportem?
    • Gość
      Przez Gość
      Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś miał bydło z Włoch i jak rośnie? Mam byki 8/9miesiecy i mają 200kg, czy to normalne? 
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj