Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problemy z moim SA


13 odpowiedzi na ten temat

#1 Share DominikG

DominikG

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 51 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 11 sierpień 2013 - 09:34

Problemy z moim SA Witam chciałem się zapytać jak ustawić nawiew czy tam coś co jest żeby powietrze wydmuchiwane było zimne i jak ustawić żeby leciało ciepłe.Mój pronar 82SA jest z 2002 roku (ale od nowości go niemam (kupiłem w lutym) i on ma od nowości tą maskę nowego typu i napęd nowego typu). Drugi problem to jest z siedzeniem , ponieważ jest ono przechylone w prawo i niewiem jak to naprostować czy co zrobić . Proszę o szczere i pomocne odpowiedzi . Dziękuję z góry :)
KPK Kumurun Team

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z moim SA Dzisiaj, 07:18
  •  

#2 Share Ziel

Ziel

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 994 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 11 sierpień 2013 - 13:37

Problemy z moim SA jesli chodzi o siedzenie to z lewej i z prawej strony masz takie 2 dzwignie i i nimi regulujesz wysokosc. jesli chodzi o nadmuch to mosisz zakrecic kranik na wwzu doprowadzajacym rozgzany plyn z chlodnocy.

#3 Share yuma20

yuma20

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisany 11 sierpień 2013 - 13:43

Problemy z moim SA tu jest instrukcja do pobrania za darmo ze strony pronara
http://www.pronar.pl..._03_2012_PL.pdf

no i jeszcze jest suwak pod pokrętłem zasłony chłodnicy obok gaszenia

Załączone pliki

  • Załączony plik  sa.bmp   3,52MB   134 pobrań

Edytowany przez yuma20, 11 sierpień 2013 - 13:49.


#4 Share DominikG

DominikG

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 51 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 11 sierpień 2013 - 20:08

Problemy z moim SA Dzięki za odpowiedż yuma20 ale ja mam instruksie obsługi i katalog zakupiony i przeczytaną instrukcje. Ej Ziel jakie dwie ?? jedna na dole od twardości co nie ?? druga po prawej stronie wyżej od wysokości co nie ? trzecia od oparcia nic niezwiązana z pochyleniem siedzienia . I która mam pokręcić (napisz czy wykręcać czy wkręcać ) (PS jest namaksa rozciągnięta ta ala guma chroniąca te sprężyny .
KPK Kumurun Team

#5 Share yuma20

yuma20

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisany 11 sierpień 2013 - 22:01

Problemy z moim SA prawdopodobnie w starych mtz było coś takiego że podczas pracy (orania) z jednym kołem niżej mogłeś sobie przechylić jedną stronę fotela by był poziomo

a teraz w pronarach(domowych) nie ma czegoś takiego (mam 82 i 1025) przynajmniej w standardowym? fotelu (pierwszy ??? w instrukcji) ok 2 tygodni temu rozbieraliśmy jeden z foteli do naprawy przesmarowania i nie ma prawa być krzywo
u nas jeden z foteli był przez poprzedniego właściciela na maxa skręcony że jak na min siadałem to nie drgną i w czasie rozbiórki okazało się że w środku jest mocno wyrobiony - jedna z tulei oraz mocowanie sprężyn wyrwana była gałka do regulacji "głębokości"

trzeba zajrzeć do środka i już

Edytowany przez yuma20, 12 sierpień 2013 - 15:04.


#6 Share DominikG

DominikG

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 51 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 sierpień 2013 - 10:01

Problemy z moim SA Acha . Mam jeszcze problem z zapalniczką . Polega on na tym że w jedynm z tych kabli co idą do zapalniczki nie ma napięcia i niewiem co mam zrobić a niechce tego all rozkręcać i wycinać ... Może macie jaką przydatną metodę na to czy coś w tym stylu ??
KPK Kumurun Team

#7 Share gaga195

gaga195

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 169 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnictwo :D

Napisany 12 sierpień 2013 - 16:39

Problemy z moim SA do zapalniczki idą 2 kable w jednym jest + napięcie a w drugim - i nie ma prawa tam byc więc nie wiem o co CI chodzi ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z moim SA Dzisiaj, 07:18
  •  

#8 Share DominikG

DominikG

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 51 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 sierpień 2013 - 07:52

Problemy z moim SA do zapalniczki idą 3 kable Kolego 1 od podświetlenia 2 od + i 3 od -
a mi chodzi o to że w jednym z tych kabli + lub - nie ma napięcia
a niechce tego all rozkręcać lub wycinać
KPK Kumurun Team

#9 Share gaga195

gaga195

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 169 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnictwo :D

Napisany 13 sierpień 2013 - 13:23

Problemy z moim SA najprawdopodobniej nie kupiłeś rad kilera i teraz mysza coś przegryzła albo po prosty kabel zakurzony zaśniedziały pękł.
Weż sobie do podświetlania i do grzania zapalniczki podciągnij jeden kabel ten w którym jest napięcie i po sprawie.
nie wydaje mi się żeby to ciągnęło aż taki duży prąd żeby bezpieczniki paliło.

#10 Share DominikG

DominikG

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 51 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 sierpień 2013 - 20:46

Problemy z moim SA Ojciec mówi że ten kabel od podświetlenia ma za małe napięcie .
KPK Kumurun Team

#11 Share gaga195

gaga195

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 169 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnictwo :D

Napisany 13 sierpień 2013 - 21:34

Problemy z moim SA aha, chyba że tak no to nie ciekawie.
jutro w moim SA zmierzę napięcie i pobadam co i jak czy to jest prawda co Ojciec Twój mówi.

#12 Share DominikG

DominikG

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 51 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 sierpień 2013 - 14:52

Problemy z moim SA OK jak zmierzysz to wielkie dzięki
KPK Kumurun Team

#13 Share gaga195

gaga195

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 169 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnictwo :D

Napisany 15 sierpień 2013 - 01:04

Problemy z moim SA Dzisiaj nie dałem rady ( cały dzień talerzowania udało się za 8 godzin walnąć 10 hektarów ) ale jutro święto więc na bank dostaniesz ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z moim SA Dzisiaj, 07:18
  •  

#14 Share seweryn20

seweryn20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7597 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:B-B

Napisany 15 sierpień 2013 - 06:19

Problemy z moim SA Jaki kabel by to nie był, w każdym miejscu ciągnika napięcie na wszystkich jest takie samo. Różnica jest jedynie w tym że kabel od podświetlenia ma mały przekrój. Nie wspominając o tym że podświetlenie jest zabezpieczone bezpiecznikiem i obejmuje nie tylko zapalniczkę ale całą deskę.
Pomijając kabel podświetlenia masz dwa do sprawdzenia. Probówki i podłącz jeden koniec do plusa w instalacji a drygi do minusa w zapalniczce. To zewnętrzna jej część. jak nie zaświeci to nie ma masy. Jeśli świeci jeden koniec probówki do masy ciągnika a drugi do plusa zapalniczki. Jak nie zaświeci to sprawdź bezpiecznik jeśli jest ok to kable. Przecież to najprostsze urządzenie w ciągniku z możliwych.
KPK Kumurun Team


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy problemy moim