Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jon Deere 975


5 odpowiedzi na ten temat

#1 Share cichy3322

cichy3322

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisany 23 czerwiec 2013 - 14:29

Jon Deere 975 Witam.
Kupiłem kombajn marki John deere 975, jest to ta nowsza wersja, bo ma już to inne siedzenie i kabinę za plecami wybijaną na miękko. I mam problem, bo nie działa mi przyśpieszacz, ani nie przyśpiesza, ani nie spowalnia, a to koło które się rozszerza si zwęża strasznie się grzeje. Z tego co wiem, to podobno trzeba tam jakoś linki ustawić znajdujące się z tyłu silnika(widzimy je jak odkręcimy ta klapkę w zbiorniku zboża). Wie ktoś jak te linki ustawić, albo jaka jest inna przyczyna tego, że to koło nie działa. Dodam, że rozdzielacz i pompa były sprawdzane i są sprawne, a ten problem wystąpił właśnie po tych czynnościach, wcześniej było dobrze.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Jon Deere 975 Dzisiaj, 01:28
  •  

#2 Share zetor1111

zetor1111

    Zaawansowany

  • Validating
  • PipPipPip
  • 314 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 czerwiec 2013 - 19:43

Jon Deere 975 a jak linke odłaczysz i na krotko weźmiesz tą wajche od rozdzielacza to przyśpiesza ? może coś nie tak z linkami nie nasmarowane czy cos...

#3 Share beni226

beni226

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 postów

Napisany 23 czerwiec 2013 - 21:19

Jon Deere 975 jak tam odejmiesz ta klape w zbiorniku to masz widok na rodzielacz który steruje ttym wszystkim, tam możesz podciągnąć linke aby wczeniej brała. sprawdz czy wogóle linka ci reaguje, linka idzie do rozdzielacza a dalej juz działa tylko hydraulika.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Jon Deere 975 Dzisiaj, 01:28
  •  

#4 Share cichy3322

cichy3322

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisany 26 czerwiec 2013 - 11:44

Jon Deere 975 Linki sprawne :/.

#5 Share bezeta10

bezeta10

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 186 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie

Napisany 26 czerwiec 2013 - 14:44

Jon Deere 975 Linki sprawne tylko jak ruszasz to rozdzielacz zmienia położenie czy stoi w miejscu?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Jon Deere 975 Dzisiaj, 01:28
  •  

#6 Share beni226

beni226

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 postów

Napisany 26 czerwiec 2013 - 18:08

Jon Deere 975 Bezeta10 masz racje, sprawdz czy linka którą masz od przyspieszacza działa faktycznie na rozdzielaczu a jeszcze mozesz spróbować zamienic po prostu przewody na rozdzielaczu np od podnoszenia hederu i sprawdzic czy na tamtej zamienionej sekcji bedzie działać. próbuj na wszystkie sposoby. skoro piszesz ze działało ci to może wystaerczy podciągnąc linke przy rodzielaczu


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy deere