Skocz do zawartości

Zdjęcie

Agrotron problem z uruchomieniem


8 odpowiedzi na ten temat

#1 Share sztum

sztum

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 11 maj 2013 - 22:16

Agrotron problem z uruchomieniem Witam, dzisiaj mój Agrotron 6.20 odmówił współpracy. Po przekreceniu kluczyka zapalają się kontrolki ale w momencie przekrecenia ma rozruch nic się mir dzieje. Żaden bieg nie jest wbity, tak się zachowuje jak jest wbity bieg, gdzie znajdę jakieś czujniki od tego. Pomocy bo ciągnik stoi z rozsiewaczem pełnym nawozu

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Agrotron problem z uruchomieniem Dzisiaj, 19:07
  •  

#2 Share Arek

Arek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3532 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ziemia Łowicka

Napisany 12 maj 2013 - 17:43

Agrotron problem z uruchomieniem A rozrusznik sprawdzałeś ?

#3 Share sztum

sztum

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 maj 2013 - 21:35

Agrotron problem z uruchomieniem Rozrusznik sprawdzony, na ten cienki przewód do elektromagnesu nie podaje napięcia, Jak go wezmę na zwarcie to zapala bez problemu

#4 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 maj 2013 - 22:14

Agrotron problem z uruchomieniem Stacyjkę sprawdziłeś?
Sprawdź czy po jej przekręceniu pojawia się napięcie na tym styku(rozruchu) stacyjki i ciągłość przewodu od stacyjki do rozrusznika (włącznika elektromagnetycznego).
On nie miał przekaźnika rozruchu?

#5 Share lemysz1

lemysz1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 611 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorze
  • Zainteresowania:Zapraszam do galerii

Napisany 12 maj 2013 - 23:18

Agrotron problem z uruchomieniem Sprawdz czujnik od położenia czy jest na luzie.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Agrotron problem z uruchomieniem Dzisiaj, 19:07
  •  

#6 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 13 maj 2013 - 20:29

Agrotron problem z uruchomieniem Szukaj pod kabiną tego czujnika w pobliżu skrzyni, powinno być podpisane "Neutral LS", posprawdzaj bezpieczniki i przekaźniki.

#7 Share sztum

sztum

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 maj 2013 - 08:20

Agrotron problem z uruchomieniem Sytuacja wygląda tak:

bezpieczniki sprawdzone, stacyjka prawdzona - przekazuje napięcie, przekaźnika nie sprawdzę bo nie wiem gdzie on jest, czujniki położenia sprawdzone,

Tak notabene to byli z serwisu i też nic nie zrobili bo powiedzieli że przekaźniki powinny być przy rozruszniku a ich w moim nie ma i nie mają pojęcia gdzie są.

Ma może ktoś opis płytu z bezpiecznikami i przekaźnikami bo ciężko bez tego cokolwiek szukać.

#8 Share fotograf

fotograf

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 11 postów

Napisany 22 wrzesień 2013 - 12:24

Agrotron problem z uruchomieniem Kolego Sztum,
Jak poradziłeś sobie z naprawą? Mam problem z moim deutz-em podobny.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Agrotron problem z uruchomieniem Dzisiaj, 19:07
  •  

#9 Share sztum

sztum

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 wrzesień 2013 - 19:27

Agrotron problem z uruchomieniem Witam

Sprawa wygląda tak, że obok obudowy filtra powietrza jest mały przekaźnik. u mnie go nie było bo poprzedniemu użytkownikowi spadła pod ten filtr.
Dopiero po poszukiwaniach go znalazłem, wymieniłem i jest ok. Koszt 10 zł w sklepie motoryzacyjnym.

Jeżeli nie możesz go znaleść ( przekaźnika ) idź po przewodzie od elektromagnesu a napewno znajdziesz przekaźnik.

Życzę powodzenia

Edytowany przez sztum, 23 wrzesień 2013 - 19:28.



Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy agrotron uruchomieniem