Skocz do zawartości

Zdjęcie

C330 usterka w instalacji.


9 odpowiedzi na ten temat

#1 Share gz330

gz330

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rzeszowa

Napisany 10 maj 2013 - 08:23

C330 usterka w instalacji. Wymieniłem niedawno włącznik stop, lecz zauważyłem, że to nic nie dało. Poszukałem przyczyny i znalazłem spalone dwa ostanie bezpieczniki. Wymieniłem i wszystko grało. Wczoraj po wjeździe do garaży po naciśnięciu hamulca zauważyłem, że oprócz świateł stop włączają mi się przednie światła. Czy ktoś może wie czemu tak się dzieje?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C330 usterka w instalacji. Dzisiaj, 02:04
  •  

#2 Share Elektrotechnik

Elektrotechnik

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 4477 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Elektronika, specjalizacja: replikatory i teleportery.

Napisany 10 maj 2013 - 10:39

C330 usterka w instalacji. Tak, wszyscy wiemy dlaczego tak się dzieje: źle podłączone przewody, lub zwarcie w wiązce, ewentualnie w skrzynce połączeniowej na lewym błotniku, skrzynce bezpieczników, lub gnieździe przyczepy. I żeby od razu uprzedzić Twoje pytanie gdzie jest to zwarcie, odpowiadam: to już musisz znaleźć sam. Przedzwoń przewody i już wszystko będziesz wiedział.

#3 Share Voo

Voo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 263 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlasie

Napisany 10 maj 2013 - 12:03

C330 usterka w instalacji. Jeśli włączają Ci się tylko pozycyjne z przodu to może źle włożyłeś żarówkę z tyłu (stop+ pozycja) ,oczywiście pod warunkiem że masz tam dwuwłóknową.I też może Ci robić taki mostek że wciskasz stop a świeci pozycja lub odwrotnie.

#4 Share Elektrotechnik

Elektrotechnik

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 4477 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Elektronika, specjalizacja: replikatory i teleportery.

Napisany 10 maj 2013 - 15:19

C330 usterka w instalacji. Racja. Może też być tak, że włożył zwykłą żarówkę i wtedy też będzie mostkować stop z pozycyjnymi.

#5 Share gz330

gz330

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rzeszowa

Napisany 10 maj 2013 - 16:20

C330 usterka w instalacji. Tylko że mi włączają się światła drogowe. Dzisiaj rano sprawdziłem czy dalej tak jest to raz włączały się światła raz nie.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C330 usterka w instalacji. Dzisiaj, 02:04
  •  

#6 Share Elektrotechnik

Elektrotechnik

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 4477 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Elektronika, specjalizacja: replikatory i teleportery.

Napisany 10 maj 2013 - 17:08

C330 usterka w instalacji. No to w takim razie do sprawdzenia wiązki przy skrzynce bezpieczników.

#7 Share kamil927

kamil927

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 lipiec 2013 - 08:56

C330 usterka w instalacji. u mnie było ostatnio tak że jak nacisnąłem stop to świeciła się kontrolka od oleju na dwuwskaźniku ;p

#8 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 lipiec 2013 - 10:07

C330 usterka w instalacji. I co w związku z tym? :huh:
Mi kiedyś spaliła się żarówka. :D
Naprawiłeś to się pochwal co było, jak naprawiłeś, komuś się przyda. Bo tak to post bez sensu.

#9 Share mds212

mds212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 630 postów

Napisany 10 lipiec 2013 - 10:15

C330 usterka w instalacji.

Mi kiedyś spaliła się żarówka. :D

Patrz mi tez :D :D


Za każdy następny post nie na temat posypią się ostrzeżenia.

Edytowany przez Elektrotechnik, 10 lipiec 2013 - 15:31.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C330 usterka w instalacji. Dzisiaj, 02:04
  •  

#10 Share kamil927

kamil927

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 lipiec 2013 - 21:59

C330 usterka w instalacji. @mtracz było jakieś zwarcie ale nie wiem dokładnie gdzie ale miałem dokładnie dziś taki problem jak kolega @gz330 i naprawiłem to takim sposobem a mianowicie w tylnej prawej lampie zamieniłem miejscami kable od "stopu" i świateł normalnych i problem z zapalającymi się drogowymi razem ze "stopem" znikł

mam nadzieję że ten post "komuś się przyda"

Podobne tematy