Skocz do zawartości

Zdjęcie

John deere Problem z WOM


32 odpowiedzi na ten temat

#1 Share ArekDziedzic

ArekDziedzic

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 23 marzec 2013 - 16:04

John deere Problem z WOM Witam wszystkich. Potrzebuje POMOCY!!:) Kipiłem używany ciągnik John Deere 6930 premium. WOM tylni działał ale przestał nagle:D Nie moge zaznaczyć obrotów, żdnych. Jest włączony luz Czyli "N" Co robić?? Serwis?? wyświetlają mi się komunikaty, tłumaczyłem je na język polski ale nic mi nie mówią.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John deere Problem z WOM Dzisiaj, 19:44
  •  

#2 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 23 marzec 2013 - 16:34

John deere Problem z WOM http://manuals.deere...71346_53/?tM=FR poszukaj w sekcji 135 może tam jest opisane co robić :)

#3 Share ArekDziedzic

ArekDziedzic

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 23 marzec 2013 - 17:02

John deere Problem z WOM A pytanie następne. Przy podnośniku mam szybkie podnoszenie i oposzczanie i jest coś takiego jak 1 i 2. przyciski oznaczone 1 i 2 co to, po co to jest??

no dobra ale tam obiaśnienia błędów. Ale to mi nic nie mówi w sumie:( bo po tłumaczeniu też do tego doszedłem. w dalszym ciągu nie wiem jak zmienić obrotu WOM z "N" na 540 lub 1000

#4 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 23 marzec 2013 - 17:16

John deere Problem z WOM Przyciski 1 i 2 są najprawdopodobniej od HMS'u. Tam w tej instrukcji też gdzieś to opisali.

#5 Share ArekDziedzic

ArekDziedzic

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 23 marzec 2013 - 17:36

John deere Problem z WOM Ta instrukcja bedzie bardzo przydatna. Ale dalej nie wiem dlaczego nie mogę ustawić obrou WOM.:(

#6 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 23 marzec 2013 - 17:54

John deere Problem z WOM A przy zmianie prędkości wom'u przycisk uruchamiania wom masz wyłączony?

#7 Share ArekDziedzic

ArekDziedzic

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 23 marzec 2013 - 18:06

John deere Problem z WOM no tak

Wszystko było ok. aż do wczoraj. Prędkość WOM przestawiła się na pozycję N czyli zero, luz. I przełańczałem na rózne sposoby i za każdym razem wraca odrazy na N

Myślałęm że w HMS jak mam wybrany pług to może dlatego nie mogę przestawić na 1000 lub na 540, ale no nie stety nie. na włączonym HMS na pług lub siewnik, lub na WYŁĄCZONYM HMS przekażnik po prostu nie działa. Nie moge zaznaczyć prękości bo odrazu wraca na pozycję N.

#8 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 23 marzec 2013 - 18:13

John deere Problem z WOM A wałek WOM swobodnie się obraca na włączonym silniku?

#9 Share ArekDziedzic

ArekDziedzic

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 23 marzec 2013 - 18:43

John deere Problem z WOM nie sprawdziłem tego??? ale jeśli się obraca?? albo nie obraca, co to może znaczyć??

#10 Share vojt4s

vojt4s

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 122 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 marzec 2013 - 18:47

John deere Problem z WOM witam mialem podobny problem to prawdopodobnie wina czujnika obrotów WOM montowany przy wlewie oleju do hydrauliki. Przy wersji confort WOM wlaczal sie i po chwili wylaczał.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John deere Problem z WOM Dzisiaj, 19:44
  •  

#11 Share ArekDziedzic

ArekDziedzic

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 23 marzec 2013 - 18:55

John deere Problem z WOM Przy wersji Premium też jest ten czujnik. Mam tez wersje confort i troche żałuje że kupiłem premium. Comfort jest chyba prosty i mniej skomplikowany. Boje się że premium będzie sprawiam tego typu problemu tym bardziej że ma już 6 latek.

#12 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 23 marzec 2013 - 19:29

John deere Problem z WOM

nie sprawdziłem tego??? ale jeśli się obraca?? albo nie obraca, co to może znaczyć??



Kiedy będzie się obracał znaczy się że realnie nie jest wybrana żadna prędkość, tylko N na wałku.
Po wybraniu prędkości wałek się już nie będzie obracał.

#13 Share ArekDziedzic

ArekDziedzic

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 23 marzec 2013 - 19:58

John deere Problem z WOM no tak, tylko no nie idzie wybrać rzadnej prędkości:(

żadnej* ładny byczek:D

#14 Share ArekDziedzic

ArekDziedzic

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 25 marzec 2013 - 13:17

John deere Problem z WOM Wiecie kto jest głównym dealer na polske??

#15 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 25 marzec 2013 - 13:21

John deere Problem z WOM Główna siedziba znajduje się w Tarnowie- oddział JD Polska
http://www.deere.pl/...ontact_us.page? ale oni i tak przekierują Cię do lokalnego dealera w sprawie serwisu :)

#16 Share deerepiotrek

deerepiotrek

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 48 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 25 marzec 2013 - 21:34

John deere Problem z WOM Moze podaj te kody jakie ci sie pojawily.

#17 Share ArekDziedzic

ArekDziedzic

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 25 marzec 2013 - 22:43

John deere Problem z WOM już sprawdzałem te kody. w dalszym ciągu nic mi one nie mówią. WOM niby mogę załączyć, tylko że nie mogę przestawić obrotów z N na 540 lub 100obr. Musze jesszcze bezpieczniki sprawdzić może któryś się spalił i dlatego nie moge przestawić obrotów.

#18 Share yacenty

yacenty

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 9681 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Internet

Napisany 26 marzec 2013 - 07:56

John deere Problem z WOM Arek a tak ciezko ci napisac tutaj te błedy? tobie nic nie mówią ale może ktoś je przerabiał u siebie i od razu poda ci wskazówke.
Masz te kody błedów czy nie?

Pozdrawiam YacentY www.yacenty.pl
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

GoPro Fan Club - www.goprofc.com


#19 Share ArekDziedzic

ArekDziedzic

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 26 marzec 2013 - 14:34

John deere Problem z WOM Już piszę w takim razie. EPC 2408.19 i BCU 186.02.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John deere Problem z WOM Dzisiaj, 19:44
  •  

#20 Share yacenty

yacenty

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 9681 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Internet

Napisany 26 marzec 2013 - 15:03

John deere Problem z WOM teraz masz 50 razy większe szanse ze ktoś ci podpowie rozwiązanie.
Ja niestety nie bo nie znam się na tych maszynach tak dokładnie

Pozdrawiam YacentY www.yacenty.pl
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

GoPro Fan Club - www.goprofc.com


Podobne tematy john deere