Skocz do zawartości

Zdjęcie

john deere 6310


38 odpowiedzi na ten temat

#21 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 26 marzec 2013 - 08:11

john deere 6310 dziekuje za podpowiedzi jak wspomniałem rozrusznik i aku nowe ale jak sobie podumam jak kiedys musiałem go odpalic było -13 i po kilkukrotnych próbach nieudanego rozruchu podłoczyłem prostownik i poszłem na kawe a gdy ja wypiłem zostało w czajniku troche wody zagotowałem ja ponownie i wrzątkiem polałem pompe i wtedy zaskoczył wiec chyba wychodzi na to ze to pompa bo wtryski jagby co to by na biało a on ciemny dym daje a oleju niebierze

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
john deere 6310 Dzisiaj, 05:09
  •  

#22 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 27 marzec 2013 - 08:08

john deere 6310 http://www.agrofoto....a/#entry1114538 to prawie ten sam typ tylko ze mój tak jagby czesciowo łapał bo odpali tylko ze niechce wejsc na reakcje obrotów

#23 Share hubertuss

hubertuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4050 postów

Napisany 27 marzec 2013 - 18:57

john deere 6310 Ciemy dym masz p[onieważ przy długim kręceniu paliwo podawane do cylindrów nie spala się. Gdy zacznie się spalać jest go w nadmiarze i stąd ciemny dym. Poprostu sadza.
Nowy aku nie znaczy dobry. Szczególnie te tańsze często gęsto nie trzymają parametrów. Sam taki miałem. Polewanie goroncą wodą pompy bardzo pomaga. Cieplejsza ropa łatwiej się rozpyla i zapala.

#24 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 02 kwiecień 2013 - 19:18

john deere 6310 niewiem na 100% ale odkreciłem ten zaworek odcinający przy pompie wtryskowej oczywiscie działa tylko tłoczek wypada ale go wciąga wiec oczysciłem gniazdo bo troche było drobin rozciągnełem spreżynke by na zgaszonym bardziej dociskała po dwóch dniach przy -5 podeszłem podgrzałem 40 sek. i po dwóch obrotach zapalił odziwo równo na wszystkie gary wiec chyba to była cała przyczyna bo ta gumka na tłoczku troche twardawa a na mrozie moze traci elastycznosc i puszcza nieraz daleko sie szuka a tu za płotem

Edytowany przez juras390, 02 kwiecień 2013 - 19:19.


#25 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 04 kwiecień 2013 - 11:49

john deere 6310 a jednak to nie to postał dwa dni i jest to samo wyciagam wtryski i jade sprawdzic do mechanika puki mnie krew nie zaleje potem zobaczymy a sprawdzane były jesienią i wtedy jeden był wątpliwy ale powiedział ze w ostatecznosci moze byc ale wiadomo to dzisiejsze paliwo zobaczymy

#26 Share maniek321

maniek321

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnik, kobiety

Napisany 05 kwiecień 2013 - 16:43

john deere 6310 moim zdaniem gniazda od wtryskow ale masz racje jedz do mechanika albo gdzies na lewo powietrze ciagnie ale to nie mozliwe hehe:) taki sprzet to naprawde nie mozna sie skapnac co jest nie tak to nie ciapek :D ja mialem to samo ale rozrusznik zrobilem, nowy akumulator i pali z kopa na -15 stopniach podgrzalem do 15 sek i odpalil bez zajakniecia

#27 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 05 kwiecień 2013 - 17:49

john deere 6310 wtryski na małych obrotach leją a przy mocniejszym udezeniu rozpylają mechanik powiedział ze to cały powód tego co opisywałem a otwarcie nastepowało przy 230 ale wtedy lały kupiłem dzis nowe ustawione są na 280 a przy otwarciu az dzwonią na wolnych obrotach dzis załozyłem nie odpowietrzałem a odpoliłza drugim razem az byłem zaskoczony ale cała prawda wyjdzie jutro gdy sie przespi i zobaczymy czy to cały powód

#28 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 10 kwiecień 2013 - 18:18

john deere 6310 z tego co opisywałem powód były jednak wtryski teraz prz -3 bez podgrzewania pali i chodzi jak trzeba równiutko koszt 500 zł komplet dzieki wszystkim za rady i POZDRAWIAM

#29 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 08 wrzesień 2013 - 17:33

john deere 6310 wyskakuje mi rewers na jezdzie do przodu co morze byc przyczyną czy jest jakas regulacja czy moze cos siada

#30 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 27 grudzień 2013 - 16:55

john deere 6310

wyskakuje mi rewers na jezdzie do przodu co morze byc przyczyną czy jest jakas regulacja czy moze cos siada

czy ktos regulował rewers

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
john deere 6310 Dzisiaj, 05:09
  •  

#31 Share maniek321

maniek321

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnik, kobiety

Napisany 29 grudzień 2013 - 15:02

john deere 6310 1 Primo to może być sprzęgło, 2 to synchronizator, 3 primo mogło ci polecieć koło rewersu, ale to jest bardzo drogi interes i dużo roboty przy tym bo trzeba wtedy zdejmować kabinę i go rozjeżdżać, regulacja jest przy wszystkim ale regulujesz wtedy jak nie chce jechać. Ale przy wyskakiwaniu to już grubsza sprawa :( Same koło rewersu do john kosztuje ok. 2000 zl.
A zgrzyt przy włączaniu rewersu jest?Najpierw to zobacz te mocowania wajchy przy podłodze a wajcha od rewersu lata jak psu ja..a czy jest dosyć sztywna?Ciężko jest mi tu coś sugerować ale najpierw zobacz dzwignie i jej połączenia :)

Edytowany przez maniek321, 29 grudzień 2013 - 15:04.


#32 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 29 grudzień 2013 - 22:07

john deere 6310 zgrzytu niema ale róznica we włanczaniu do tyłu dłurzszy przesów a przód kródszy i nieraz trzeba dobrze wbić bo inaczej niejedzie

#33 Share maniek321

maniek321

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnik, kobiety

Napisany 30 grudzień 2013 - 09:22

john deere 6310 Moim zdaniem albo synchronizator ci leci lub poleciał, ale jakby ci poleciał to wcale byś nie ruszył więc jest na wykończeniu, a drugie to sprzęgło, ale bardziej mi to odpowiada . A jaki masz rewers Mechaniczny czy Elektrostatyczny. bo jak mechaniczny to może linka jest na wyczerpaniu, a jak elektro to może być koło rewersu. :) Jak powiesz jaki masz to wtedy będę wiedział coś może :)

#34 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 10 styczeń 2014 - 19:41

john deere 6310 rewers mechaniczny i jeszcze jak jade po nierównosciach pod góre w polu to tez nieraz wyskoczy

#35 Share maniek321

maniek321

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnik, kobiety

Napisany 15 styczeń 2014 - 10:40

john deere 6310 Mogę ci kolego powiedzieć tyle że moim zdaniem te wyskakiwanie na wybojach czy w polu sugeruje oddziaływanie dźwigni włączającej na synchronizator lub niecałkowite załączenie. Czy jak trzymasz go ręką to też próbuje wyskoczyć czy jest dobrze i nie wyczuwasz oporu do wyskoczenia? Wina jest konstrukcyjna po prostu. A wcześniej też tak było czy tylko teraz?

#36 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 21 styczeń 2014 - 19:55

john deere 6310 jest tak jak go kupiłem czyli 4 lata jak trzymam tą dzwignie to nic nieczuc by chciał waskoczyc a jest jakas regulacja tej dzwigni

#37 Share maniek321

maniek321

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnik, kobiety

Napisany 23 styczeń 2014 - 12:54

john deere 6310 jeżeli masz mechaniczny to jest regulacja ale nie wiem dokładnie gdzie :( ja mam elektrohydrauliczny więc u mnie jest inaczej :) Czyli to jest wada fabryczna :( bez serwisowania nic nie zdołasz :( Znalazłem coś na internecie ale nie wiem czy to coś da ale sobie przeczytaj :)

wina jest kontrukcyjna po prostu ogromna ciężka wajcha rewersu i kabina na poduszkach, odkręciłem mieszek od dziwgni rewersu i tam jest takie wgłębienie, dobrałem taki klocek gumowo materiałowy, że tylko w momecnie przekłądaniania rewersu z luz do przodu stawia malutki niewyczuwalny opór i to wystarczyło posmarowany towotem, co 50mt smaruje go i siedzi tam ten klocuszek w niczym nie przeszkadza, no może minimalnie jest opór przy przekładaniu rewersa ale od tamtej pory już nie wyskakuje a to było już tak że podczasz jazdy po nierównej łące potrafił wyskoczyć obserwowałem wtedy dzwignię to sama wpadała w drgania kołysała sie i sama wybijała na luz, także odpowiednio dobrany klocek coś około 1cm grubości i wymiary 5X10 cm mniej więcej, jak będę miał aparat w domu to mogę zrobić foto, heh teraz mogę ganiać 5 zając po polnych drogach to zdarzyło się że 5tka wyskoczyła na luz jak zaczoł skakać na dziurach zresztą sam mało nie wyleciałem hihi
serwisant powiedział tylko że jak będzie się powtarzać to mogą porozkręcać to ja dziękuje Dodany obrazek

#38 Share juras390

juras390

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:złotow

Napisany 23 styczeń 2014 - 17:54

john deere 6310 dzieki za wiadomosc juz bede wiedział cos wiecej na ten temat dzieki pozdrawiam

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
john deere 6310 Dzisiaj, 05:09
  •  

#39 Share maniek321

maniek321

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnik, kobiety

Napisany 23 styczeń 2014 - 18:47

john deere 6310 Nie ma sprawy jestem do usług :D Pozdrawiam :)

Podobne tematy john deere 6310