Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z Zetorem 8540


24 odpowiedzi na ten temat

#1 Share tomekgr500

tomekgr500

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 26 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 marzec 2013 - 21:19

Problem z Zetorem 8540 Witam mam problem z Zetorem 8540 otóż podczas podnoszenia tura on szarpie tak samo jak i podnośnik tylny.Wymieniona została papa oleju oraz filtr oleju.Nie wiem w czym może tkwić problem.Mój sąsiad ma takiego samego i ma identyczne części i podzespoły co u mnie.Proszę o szybką odpowiedź gdyż wiadomo sezon się zbliża.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z Zetorem 8540 Dzisiaj, 18:18
  •  

#2 Share Kamil1998

Kamil1998

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 620 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisany 05 marzec 2013 - 15:50

Problem z Zetorem 8540 Jak szarpie to dolej oleju do skrzyni...
Ursus c-330 Zetor Proxima 65 Zetor 7745 Zetor Proxima Plus 100

#3 Share tomekgr500

tomekgr500

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 26 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 05 marzec 2013 - 16:16

Problem z Zetorem 8540 Właśnie oleju jest tyle ile trzeba.I właśnie nie wiem co może być przyczyną tego szarpania.

#4 Share Kamil1998

Kamil1998

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 620 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisany 05 marzec 2013 - 21:28

Problem z Zetorem 8540 a nie masz zapchanych przewodów wychodzących z pompy?
Ursus c-330 Zetor Proxima 65 Zetor 7745 Zetor Proxima Plus 100

#5 Share tomekgr500

tomekgr500

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 26 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 05 marzec 2013 - 22:26

Problem z Zetorem 8540 Nie bo dane przewody zostały wymienione.

#6 Share jaro8540

jaro8540

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie mazowsze WSK

Napisany 06 marzec 2013 - 19:39

Problem z Zetorem 8540 W moim 8540 trzesie podnośnikiem na rozgrzanym oleju i wolno podnosi hydraulika zewnętrzna działa bez zarzutu. Co może być przyczyną?
Piwo to moje paliwo

#7 Share DarekD

DarekD

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 655 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 marzec 2013 - 21:38

Problem z Zetorem 8540 filtr ssący nie przepuszcza tyle oleju co potrzebuje pompa , .Sprawdź zachowanie podnośnika po wyjęciu tego filtra ( metalowy siatkowy ,pod deklem zabezpieczonym naciąganym drutem) ) . Mam takie same objawy w swoim szczególnie przy zimnym oleju . W Forterrach dają już w to miejsce o większej przepustowości !!!!

nowy

 
 
 
 
 
 

#8 Share tomekgr500

tomekgr500

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 26 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 marzec 2013 - 14:45

Problem z Zetorem 8540 Właśnie ja próbowałem bez filtra.Wszystko działa jak złoto.Ale co z tego przecież bez filtra daleko nie zajadę.A czy filtr od zetora forterry pasował by do 8540?

Edytowany przez tomekgr500, 07 marzec 2013 - 14:46.


#9 Share DarekD

DarekD

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 655 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 marzec 2013 - 16:24

Problem z Zetorem 8540 nie będzie pasował !!! Już sprawdzałem .Swoją drogą dziwnie jest to rozwiązane , że nie ma zaworu przepustowego . Mój chodzi w wycinaku i przy tegorocznej zimie wyjąłem go , ale wiadomo,że tak być nie powinno !Może tak się dzieje na zamiennikach ? Jaki masz wstawiony ?

Edytowany przez DarekD, 09 marzec 2013 - 16:28.

nowy

 
 
 
 
 
 

#10 Share tomekgr500

tomekgr500

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 26 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 marzec 2013 - 17:42

Problem z Zetorem 8540 Mój na orginalnym jeździł i dopiero od dwóch miesięsy tak się dzieje.A gdy założyłem nowy to nie było różnicy

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z Zetorem 8540 Dzisiaj, 18:18
  •  

#11 Share piter161

piter161

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 marzec 2013 - 18:08

Problem z Zetorem 8540 Mam podobny problem w swoim 10540 gdy olej jest zimny to szarpie, (podnośnik i tur) ale jak się nagrzeje to jest ok. A i gdy jest olej zimny (w zimę) to wzmacniacz momentu nie działa na początku. Latem wzmacniacz momentu działa jak jest olej zimy wie ktoś co może być?

#12 Share Kamil1998

Kamil1998

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 620 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisany 09 marzec 2013 - 20:49

Problem z Zetorem 8540 piter, wzmacniacz momentu sie zacina,bo masz tam elektrozawór,który ma problemy z gęstym olejem,który jest gęstszy zimą niż ten latem :P
Ursus c-330 Zetor Proxima 65 Zetor 7745 Zetor Proxima Plus 100

#13 Share piter161

piter161

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 marzec 2013 - 21:32

Problem z Zetorem 8540 Też tak myślałem ale wolałem spytać. Sprawa wzmacniacza wyjaśniona ale o tym szarpaniu podnośnika i tura to ja nie wiem.

#14 Share DarekD

DarekD

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 655 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 marzec 2013 - 15:09

Problem z Zetorem 8540 w serii7520-10540 sterwanie wzmacniaczem odbywa się mechanicznie (nie ma elektrozaworów) - dźwignia porusza suwakiem w rozdzielaczu . "piter161" napisz CO zrobiłeś z tym wzmacniaczem ??

nowy

 
 
 
 
 
 

#15 Share piter161

piter161

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 marzec 2013 - 15:31

Problem z Zetorem 8540 Nic nie robiłem z wzmacniaczem tylko trzeba poczekać jak się olej lekko podgrzeje to jest ok

#16 Share pasiu66

pasiu66

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1124 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo, Komputery, Internet

Napisany 10 marzec 2013 - 17:02

Problem z Zetorem 8540 To całkiem normalne szczególnie jak jest zimno, dlatego ja czekam aż się olej trochę rozgrzeję dopiero załączam wzmacniacz.

#17 Share piter161

piter161

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 marzec 2013 - 16:40

Problem z Zetorem 8540 No to odświeżę trochę temat :)
Wie ktoś co może być przyczyną szarpania podnośnika i tura?

Edytowany przez piter161, 12 marzec 2013 - 16:43.


#18 Share pasiu66

pasiu66

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1124 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo, Komputery, Internet

Napisany 12 marzec 2013 - 17:28

Problem z Zetorem 8540 Przecież w tym temacie są już odpowiedzi na twoje pytanie... Jak go kupiłeś to wymieniałeś olej w skrzyni i filtry?

#19 Share piter161

piter161

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 marzec 2013 - 17:50

Problem z Zetorem 8540 Tak było wymienione

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z Zetorem 8540 Dzisiaj, 18:18
  •  

#20 Share pasiu66

pasiu66

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1124 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo, Komputery, Internet

Napisany 12 marzec 2013 - 21:54

Problem z Zetorem 8540 Szarpania występują na zimnym i rozgrzanym oleju?

Podobne tematy zetorem 8540