Skocz do zawartości

Zdjęcie

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu


15 odpowiedzi na ten temat

#1 Share rataj

rataj

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 522 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WLKP

Napisany 22 luty 2013 - 19:29

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu Witam.

Mam problem, napęd w forterrze się nie załącza, wszystko działało ok i podczas siania nagle przestało. Przejeżdżając z pola na pole rozłączyłem napęd a po dojechaniu na następne pole już się nie załączył. Co może być tego przyczyną? Spotkał się któryś z użytkowników z podobnym problemem u siebie?
Claas Dominator 98sl classic, Zetor Forterra 12441, Zetor Proxima 85 plus, Zetor 7211, Ursus c330


AgroFoto -----> najlepsza stronka w sieci;]

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu Dzisiaj, 03:15
  •  

#2 Share damianus2222

damianus2222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 288 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2013 - 19:52

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu a ciśnienie powietrza w baniaku jest dobre i wskazówka pokazuje ?
sprzedam rozsiewacz amazone 800l 1600zł. Talerzówke famarol 1,8m siewnik poznaniak 2,7m tanio! pisać na priv

#3 Share maniek20

maniek20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 965 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2013 - 19:58

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu tak sprawdzi czy masz dobre powietrze bo w konicu jest załaczany elektrochydrałlicznie

#4 Share rataj

rataj

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 522 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WLKP

Napisany 22 luty 2013 - 20:02

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu Tak. Powietrze jest ok. A jak przełączam przycisk od załączania napędu to nie słychać "psiknięcia", a wcześniej było słychać. Nie wiem czy coś się zacięło czy raczej usterka elektryczna.
Claas Dominator 98sl classic, Zetor Forterra 12441, Zetor Proxima 85 plus, Zetor 7211, Ursus c330


AgroFoto -----> najlepsza stronka w sieci;]

#5 Share maniek20

maniek20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 965 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2013 - 20:07

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu żadna kontrolka nie miga a podświetla sie włacznik napendu może prond nie doplywa

#6 Share rataj

rataj

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 522 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WLKP

Napisany 22 luty 2013 - 20:16

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu Jutro popatrzę trochę na to chyba.
Claas Dominator 98sl classic, Zetor Forterra 12441, Zetor Proxima 85 plus, Zetor 7211, Ursus c330


AgroFoto -----> najlepsza stronka w sieci;]

#7 Share maniek20

maniek20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 965 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2013 - 20:18

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu trudno stwierdzi może juz ktoś mial taką awarie to sie wypowie jedyne co jeszcze by moła by być że coś sie wytarło albo zacieło

#8 Share krzysiekp55

krzysiekp55

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 38 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Młodów. Pow. lubaczowski
  • Zainteresowania:rolnictwo, motoryzacja, IT

Napisany 22 luty 2013 - 20:31

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu proponuję posprawdzać bezpieczniki.
ZETOR TEAM Sprzedam kombajn Bizon Z050/56 więcej na priv lub na mail krzysztof.puk@gmail.com

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu Dzisiaj, 03:15
  •  

#9 Share maniek20

maniek20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 965 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2013 - 20:48

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu weż młota i postukaj troche to zacznie działać nie no zartuje z tym bespiecznikiem to dobry pomysł no bo jak bedzie spalony to może sie nie podświetlac włącznik

#10 Share krzysiekp55

krzysiekp55

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 38 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Młodów. Pow. lubaczowski
  • Zainteresowania:rolnictwo, motoryzacja, IT

Napisany 22 luty 2013 - 20:51

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu a bezpiecznik jak z sama jego nazwa mówi ZABEZPIECZA i jak najbardziej jest do tego aby się upalił ;)
ZETOR TEAM Sprzedam kombajn Bizon Z050/56 więcej na priv lub na mail krzysztof.puk@gmail.com

#11 Share adizetor

adizetor

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. Łódzkie, gmina Warta

Napisany 22 luty 2013 - 21:20

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu W mojej fortertce 9641 raz zdarzylo mi sie, ze naped nie wlaczyl sie po wcisnieciu guzika, lecz po minucie.
Wystraszylem sie, ale to bylo rok temu i jak narazie wszystko dziala.

#12 Share darek1972

darek1972

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 760 postów
  • Lokalizacja:polski biegun zimna- najpiękniejsze miejsce pod słońcem

Napisany 22 luty 2013 - 21:34

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu Po zgaszeniu ciągnika i wyłączeniu zapłonu napęd się włącza?
Kupię czwartą parę do pługa Ibis
Mój profil na YouTube: http://www.youtube.com/user/darus1972
Zapraszam do galerii: http://www.agrofoto....-user11856.html

#13 Share Ursus11

Ursus11

    Użytkownik

  • Members
  • PipPipPip
  • 829 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 luty 2013 - 08:17

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu Zobacz w przekaźniki. Ja miałem inny problem bo mi się ciągle włączał. Palił bezpieczniki. Poruszył serwis kablami sprawdził przekaźnik i działa.

#14 Share kamil0590

kamil0590

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 43 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 luty 2013 - 10:11

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu ja miałem w trakcie gwarancji na początku podobny problem tylko że mi się załączył i nie rozłączył potem w ogóle i serwis wymieniał mi ten zaworek pneumatyczny od załączania napędu co się znajduje koło butli pod kabiną odkręcali podłogę i z góry mieli lepszy dostęp koledze teraz też się podobnie dzieje no ale jemu ewidentnie powietrze przez niego ucieka

Ja miałem podobny problem tylko i się nie chciał rozłączyć przód a powietrze nie uciekało i to była wina zaworka pneumatycznego od załałczania on jest pod kabiną koło butli oni jak go wymieniali to odkręcali podłogę bo lepszy dostęp mieli koledze też się teraz to popsuło tylko jemu ucieka powietrze

#15 Share rataj

rataj

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 522 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WLKP

Napisany 16 marzec 2013 - 14:08

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu Już działa. Rozebrane, przedmuchane, przeczyszczone i jest ok.
Claas Dominator 98sl classic, Zetor Forterra 12441, Zetor Proxima 85 plus, Zetor 7211, Ursus c330


AgroFoto -----> najlepsza stronka w sieci;]

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu Dzisiaj, 03:15
  •  

#16 Share lolek1

lolek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 kwiecień 2013 - 08:59

Forterra 12441 - problem z włączaniem przedniego napędu rataj a dokładnie co rozebrałeś i przeczysciłeś ? bo ja mam podobny problem nie chce mi sie wyłączyć przedni naped tylko to jest w proximie ale oni maja tak samo załaczane jak i we frotkach chyba .

Podobne tematy forterra 12441 wlaczaniem przedniego napedu