Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#1341 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2396 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 marzec 2015 - 19:17

Problem z odpalaniem.

Zaworek zwrotny na pompie.



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 15:38
  •  

#1342 Share arek10220

arek10220

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zubowice
  • Zainteresowania:Mechanizacja samochodowa,rolnicza itp.

Napisany 16 marzec 2015 - 20:40

Problem z odpalaniem.

A jak ten zaworek wygląda i gdzie on jest umieszczony na pompie?



#1343 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2396 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 marzec 2015 - 22:03

Problem z odpalaniem.

Na przelewie od pompy wtryskowej do zbiornika.



#1344 Share arek10220

arek10220

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zubowice
  • Zainteresowania:Mechanizacja samochodowa,rolnicza itp.

Napisany 17 marzec 2015 - 23:34

Problem z odpalaniem.

Dzięki bardzo jutro będe sprawdzał :D oby to było to :D



#1345 Share mlody28

mlody28

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 postów

Napisany 20 marzec 2015 - 18:40

Problem z odpalaniem.

U mnie też 60-tka nie odpala z rana. Jak temperatura spadnie poniżej 10 stopni to już są problemy. Oczywiscie jest na płynie. Dzisiaj rano był lekki mróz ale potem już około 7 stopni to kręci, kręci, kręci, z komina leci biały czy szary dym i nic, dopiero za drugim razem zaczyna coś tam łapać, a za 3, 4 dopiero odpala i wkręca się na obroty. I potem chodzi normalnie. Nawet jak postała 5-6 godzin to potem odpaliła natychmiast. A jutro rano znowu będa pewnie problemy.

 

Zregenerowany rozrusznik, powymieniane klemy i kable, nowe aku, nowe filtry paliwa, wyczyszczony osadnik i cały układ paliwa, wtryskiwacze po przeglądzie i regulacji, ustawione zawory, kąt wyprzedzenia wtrysku prawie idealnie na znaki.

 

Moze to byc jeszcze wina pompy wtryskowej? czy raczej na 100% juz slaba kompresja? Obstawiam za tym drugim bo jak jej dmuchne w kolektor goracym powietrzem to zapala duuużo lepiej wlasciwie za pierwszym razem.

 

PS Zawór przelewowy w pompie też wymieniłem ale g..o to dało


Edytowany przez mlody28, 20 marzec 2015 - 18:42.


#1346 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2396 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 20 marzec 2015 - 19:47

Problem z odpalaniem.

Przypuszczam że zawory są nie szczelne i gubi kompresję.



#1347 Share mlody28

mlody28

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 postów

Napisany 21 marzec 2015 - 14:14

Problem z odpalaniem.

Czyli pompy nie warto oddawac do sprawdzenia, przy takich objawach jak opisalem?

silnik ma ponad 2,2 tys mth i od nowosci nie bylo nic robione, poza wymiana glowicy, pompa tez nie ruszana

 

 



#1348 Share radek1983

radek1983

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 183 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gostynin

Napisany 21 marzec 2015 - 14:58

Problem z odpalaniem.

a jak myslicie wymiana pompy od zetora 7211 do c360 to dobry pomysl i jaki wiaza sie z tym przerobki i koszty

 



#1349 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 marzec 2015 - 19:05

Problem z odpalaniem.

Bezsensu.

A co ma to niby dać? Większą moc?

Pojedź do pompiarza niech oryginalną ustawi jak sobie życzysz. Będzie kopcić jak lokomotywa.



#1350 Share pazdzioch

pazdzioch

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 122 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łysomice
  • Zainteresowania:moja banderoza (gospodarstwo)

Napisany 05 maj 2015 - 19:41

Problem z odpalaniem. mam problem z c360 zrobilem remont silnika i nie chce zapalic niby lapia a nie chce wejsc na obroty pomocy!!!

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 15:38
  •  

#1351 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 maj 2015 - 08:30

Problem z odpalaniem.

Pompę wtryskową demontowałeś z ciągnika przy remoncie?

Robiłeś coś przy rozrządzie?



#1352 Share KrzysiekDywan

KrzysiekDywan

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 84 postów

Napisany 13 maj 2015 - 09:53

Problem z odpalaniem.

kolego dobrze masz ustawione zawory ? 



#1353 Share waldi1986

waldi1986

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisany 16 czerwiec 2015 - 21:27

Problem z odpalaniem.

Witam.

Podepne sie bo sprawa w tym temacie.

Potrzebuje pomocy.

Posiadam 4011, traktor zimny pali bez najmniejszego problemu nawet na mega mrozie.

Natomiast od jakiegoś czasu po rozgrzaniu ciagnika i zgaszeniu nie jestem w stanie uruchomi c go ponownie.

Problem jest taki ze rozrusznik pyka i nie jest w stanie obrucic wałem ani o minimetr!

Oczywiście zmieniałem juz tuleje na rozruszniku ( i to 2 razy).

Po częściowym ostygnięciu (powiedzmy po stoi z 10-15 min) zapalam jak gdyby nigdy nic!

 

Gdzie moze byc jakaś przyczyna no i od czego zaczać?

Dodam ze nie wiem jakie jest ciśnienie oleju ale raczej niskie i remont wału był jakies 8 lat temu robiony. zastanawiam sie czy moze to miec zwiazek z panewkami.

 

Z góry dzięki za podpowiedzi.



#1354 Share Dzikizetor

Dzikizetor

    Użytkownik

  • V.I.P.
  • rank
  • 93 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 czerwiec 2015 - 08:41

Problem z odpalaniem. na 100% wal przytarty

#1355 Share radek1983

radek1983

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 183 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gostynin

Napisany 18 czerwiec 2015 - 16:40

Problem z odpalaniem.

a jaki olej polecacie do silnika c360



#1356 Share Adi96

Adi96

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Ciągniki Polska motoryzacja,Mechanika,Fotografia

Napisany 05 lipiec 2015 - 15:05

Problem z odpalaniem.

To zależy ile ma mtg silnik po kapitalce i jakich warunkach.Jak nie dużo po kapitalce i silnik jest w świetnej kondycji to lej z orlenu lub z lotosu 15W40 a jak ma sporo motogdzin przepracowane to 20W50.Ja u siebie leje  20W50 z orlenu lepsza lekpkość w lecie uszczelnia  i dobrej klasy jakościowo olej



#1357 Share stefan4321

stefan4321

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 41 postów

Napisany 05 lipiec 2015 - 21:32

Problem z odpalaniem.

Mam problem z silnikiem perkins czterocylindrowy. Raz odpala od strzala a raz trzeba krecic kilka sekund zabim zalapie, nie wazne czy zimny czy cieply.



#1358 Share radek1983

radek1983

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 183 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gostynin

Napisany 07 lipiec 2015 - 21:02

Problem z odpalaniem.

a jak zima z tym olejem 20w50 jest nie jest strasznie gesty



#1359 Share Adi96

Adi96

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Ciągniki Polska motoryzacja,Mechanika,Fotografia

Napisany 08 lipiec 2015 - 21:07

Problem z odpalaniem.

Z czego co czytałem specyfikacje oleju  to olej do -27 stopni   http://www.orlenoil....SEL_20W-50.aspx       masz tu specyfikacje szczegółową,klasa oleju CF wiec wysoka    a tak wygląda opakowanie    http://www.motohurtownia.com/pol_pl_Platinum-Ultor-Diesel-20W-50-3082_1.jpg   Jak kupujesz olej zwracaj uwagę kiedy został wlany do  baniaka żeby nie był za bardzo stary 



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 15:38
  •  

#1360 Share thor1984

thor1984

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 560 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WZW

Napisany 28 październik 2015 - 08:37

Problem z odpalaniem.

Hej, mam problem z 60 a konkretnie strasznie ciężko pali. Nowy aku a ledwo co przekręci. Dziś linka i szarpanie. Zapaliła po przejechaniu 700 metrów. Aku przełożony do innej 60 i odpala normalnie. Najpierw nic nie widać z wydechu, z czasem biały dym i potem z trudem ale zapala. Filtr paliwa wymieniony. Co sprawdzić w następnej kolejności?



Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360