Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#1321 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2417 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 styczeń 2015 - 21:55

Problem z odpalaniem.

A ustawiłeś dobrze kąt wtrysku.Do rozrządu musisz zdjąć pokrywę.



Ogłoszenia agrogrosik

  • agrogrosik.pl
  • agrogrosik.pl
Ursus c360


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 14000.00 PLN
  • 07 lut 2017
Ursus c-360    Zadbany, Pierwszy Właściciel


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 16500.00 PLN
  • 20 lut 2017
Ursus 902


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 23000.00 PLN
  • 18 mar 2017

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 12:07
  •  

#1322 Share Hubert21

Hubert21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 styczeń 2015 - 22:02

Problem z odpalaniem.

a o co chodzi z tym kątem wtrysku jak go się ustawia



#1323 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 styczeń 2015 - 22:18

Problem z odpalaniem.

Jak znaki od zaworów są tylko na 2 tłokach to raczej winny był za mały luz zaworowy.

Przestawiony rozrząd to raczej były by znaki na wszystkich, albo teraz były by słyszalne, wyczuwalne stuki.

Jak ustawia się kąt wtrysku było już nie raz opisywane na forum poszukaj.

Albo tu:

 

 



#1324 Share adamc4011

adamc4011

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 styczeń 2015 - 13:44

Problem z odpalaniem. Piotr778 to zabezpieczenie to simering
W piątek kupiłem nową pompę do oleju a na następny dzień mój c4011 pokazał mi korbowód. Przykra sprawa Silnik znów do remontu, tym razem w fachowym warsztacie

#1325 Share mariuszd93

mariuszd93

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3686 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie LCH
  • Zainteresowania:rolnictwo, sport, mechanika

Napisany 20 styczeń 2015 - 18:32

Problem z odpalaniem.

Witam wszystkich mam problem z moim c4011 mianowicie tydzień temu zatarłem silnik na panelach, rozebrałem go i zrobiłem generalke (nowy wał Ostróda, panewki, nowe wtryski) dziś skończyłem go składać, spróbowałem go odpalić i okazało się ze nie pali. Jak kręcę rozrusznikiem to z korka na olej leci biały dym/para trudno powiedzieć co to jest, a z tłumika leci czarny dym. Rozrząd jest raczej dobrze ustawiony bo robił to ten sam gościu co 4 lata temu, luz na zaworze ssącym to 0.2mm na wydechowym 0.3mm, pompa podaje paliwo, chłodnica jest zalana płynem . Silnik był bardzo długo kręcony rozrusznikiem (baterie są dobre) ale nic nie załapał.
Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi co mam z nim zrobić z góry dziękuję

 

 

Sprawdzić na początek czy  na pewno  dobrze  odpowietrzony  i  czy  kąt wtrysku prawidłowy.

biały  dym  z korka  na  olej  sugeruje że  coś co ma kontakt  z olejem ma  za  dużą  temperaturę , prawdopodobnie  na  panewkach,  albo na  sworzniach

Wał  lekko  sie  kręcił? 

 

 

Wał bez głowicy da się okręcić rękami a z głowicami rozrusznik kręci spokojnie
A kąt wtrysku też ustawiał mechanik przy ostatniej naprawie i podczas tego remontu pompa nie była wyjmowana


Przyczyną całego zamieszania były prawdopodobnie źle ustawione Zawory, bo są wyklepane i trzeba było je ustawić troszeczkę inaczej, a ta para z korka na olej to niedziałająca pompa olejowa. Jak silnik już odpalał to wkręciłem manometr w miejsce czujnika i okazało się ze nie ma ciśnienia oleju: 0 bar. Po odkreceniu misy olejowej na jej spodzie był jakiś seger, nie wiem z czego on się wziął. Po wymianie pompy moja c4011 chodzi jak igła

 

 

Z korka to nie była para tylko wał łapał na panewkach.Przypaliło wał i panewki.

Pytałes  o przyczynę  ,  dostałeś  sugestie  co może  być  przyczyną  tego dymu z korka  i to olałeś .

Euforia  że  chodzi jak igła nie  trwała  długo  :P


Nigdy nie zatrzymuj w sobie bąków! Wędrują one bowiem w górę kręgosłupa do mózgu i w ten sposób rodzą się w Tobie gówniane pomysły... :P 


#1326 Share kukum

kukum

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 282 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 luty 2015 - 19:41

Problem z odpalaniem.

Witam siedziałem na allegro i takie cos mi wpadło kto zainteresowany niech sobie wejdzie http://allegro.pl/sw...5068136513.html



#1327 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 17 luty 2015 - 20:48

Problem z odpalaniem.

Zwykłe kable na 230-400V, żadnej końcówki zarobionej i za co on chce te pieniądze?


Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#1328 Share mariuszd93

mariuszd93

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3686 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie LCH
  • Zainteresowania:rolnictwo, sport, mechanika

Napisany 19 luty 2015 - 20:04

Problem z odpalaniem.

TO że nie ma końcówek  zarobionych  to  trochę szpeci  , ale  za zestaw 4 świec  z  włącznikiem , kablami i  kolektorem  - 300zł to  nie aż  tak dużo 


Nigdy nie zatrzymuj w sobie bąków! Wędrują one bowiem w górę kręgosłupa do mózgu i w ten sposób rodzą się w Tobie gówniane pomysły... :P 


#1329 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 luty 2015 - 21:54

Problem z odpalaniem.

Nieźle musiało by mnie pogrzać żeby kupić taki zestaw podgrzewania powietrza i to za tę kwotę.

Za te pieniądze zamontuje z materiałem świece płomieniową i dopiero będzie efekt.

I jeszcze inwestorowi w kieszeni pieniądze zostaną.



#1330 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2417 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 luty 2015 - 22:32

Problem z odpalaniem.

Może ciebie tak ale osoba która się nie zna kupi taki zestaw i jest zadowolona że zrobiła sama i nikomu nie zapłaciła za robotę. :D



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 12:07
  •  

#1331 Share Jaaszczur

Jaaszczur

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Strzelce Opolskie

Napisany 05 marzec 2015 - 13:26

Problem z odpalaniem.

Witam. Na zime podczas orki zaczlo mi cos stukac przy silniku. Stukanie bylo metaliczne ii myslalem ze cos z silnikiem . Zrobilem remont generalny i teraz mam problem z odpaleniem. Ciagnik odpali ale nie moge go zostawic na niskich obrotach bo od razu gasnie , nawet dodanie gazu nic nie daje. Zeby go pozniej odpalic to trzeba dlugo krecic rozrusznikiem. Czy jest mozliwe ze pompa paliwa jest do regeneracji i te stukanie było z pompy ?

 


#1332 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 05 marzec 2015 - 13:46

Problem z odpalaniem. odpowietrz dobrze.
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#1333 Share adamc4011

adamc4011

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 05 marzec 2015 - 17:42

Problem z odpalaniem. Sprawdź cały układ paliwowy czy nie jest gdzieś przytkany i ten filtr siatkowy w pompce paliwa

#1334 Share kukum

kukum

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 282 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 marzec 2015 - 16:56

Problem z odpalaniem.

byle by to były filtry :D ewentualnie moze to buc listwa od ustawiania dawki paliwa ( zacina sie lub duzy luz listwy na tulejkach ) a propos kiedy wymieniałes olej w pompie ? albo tak jak u mnie podkładki tłoczków sekcji poaliwowych sa wyrobione i skosuje co za czym idzie ciezki suw tłoczków w sekcji. Ja mialem tak i 2 razy robiłem remont całej pompy bo nie wiedziałem ci i okazało sie ze te podkładeczki siadły. NIe dało sie ustawic małych obrotów a jak sie ustawiło to 1 min i falowały obroty. A to tak dla wszystkich najlepsza listwa i tulejki listwy sa mosiazene bo nawet jesli nie ma oleju to one sie slizgaja nowe robia aluminiowe i trzeba uwazac na olej bo moze przypiec takowa listwe. Albo tanszy sposób wymien pompke zasilajaca ( a jak lubisz dłubac to moze same zaworki powrotne ze sprezynkami wymien)  tylko kup mielecka a nie import



#1335 Share arek10220

arek10220

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zubowice
  • Zainteresowania:Mechanizacja samochodowa,rolnicza itp.

Napisany 15 marzec 2015 - 17:56

Problem z odpalaniem.

Właśnie stałem się posiadaczem Ursusa C-360 i mam taki jeden problem. Gdy silnik postoi z pare godzin lub jak z rana chcę jego zapalić to muszę jego dłużej pokręcić (tak z 10-20 sekund) po czym silnik zapali. Gdy jest rozgrzany pali od razu. Czasami jest też problem np. jak jade i schodzę z obrotów to zgaśnie (zdażyło mi się tak raz) ale po podpompowaniu pompką i pokręceniu chwile rozrusznikiem silnik odpalał i normalnie jechał dalej. Czy to może być winna pompka zasilająca? Sprzedający mówił mi, że to tak się dzieje bo trzeba wymienić filtry paliwowe ale nie wiem ile w tym prawdy jest.



#1336 Share Piotr778

Piotr778

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 205 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 marzec 2015 - 18:40

Problem z odpalaniem.

Filtry wymień czasem trzeba i zobaczysz czy będzie poprawa jak nie to spróbuj rano przed odpaleniem podpompować jak pomoże to pewnie pompka.A leci jakiś dym gdy kręcisz ?



#1337 Share arek10220

arek10220

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zubowice
  • Zainteresowania:Mechanizacja samochodowa,rolnicza itp.

Napisany 15 marzec 2015 - 19:13

Problem z odpalaniem.

Zdaje mi się, że jakiś dym leci jak kręce (na dniach sprawdze to). Ale jak tak kręce na zimnym silniku to słychać jak po paru obrotach silnik załapuje.



#1338 Share Landfarmer

Landfarmer

    Jeden lubi żebra, drugi lubi mostek, a ja lubię schab, bo tam ni

  • Members
  • PipPipPip
  • 635 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie, pow. Garwoliński
  • Zainteresowania:Wszystko co związane z rolnictwem

Napisany 15 marzec 2015 - 19:42

Problem z odpalaniem.

Filtry wymień obowiązkowo bo to koszt nie duży a trzeba 


Szef wszystkich szefów  ;)


#1339 Share Piotr778

Piotr778

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 205 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 marzec 2015 - 19:53

Problem z odpalaniem.

Jak biały to lipa.Ja jak tak miałem to się okazało że kompresja już nie ta i silnik do roboty.Jak już odpalił to pod wiatą nie szło wytrzymać od dymu żrącego z niespalonej zupełnie ropy choć wadliwy układ wtryskowy też może dawać podobne objawy.



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 12:07
  •  

#1340 Share arek10220

arek10220

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zubowice
  • Zainteresowania:Mechanizacja samochodowa,rolnicza itp.

Napisany 15 marzec 2015 - 21:40

Problem z odpalaniem.

Silnik jest po remoncie. On nawet tak po godzinie od odpalania zapala ładnie bez problemu i trzyma obroty i nie kopci wcale wtedy jak przygazuje tylko to idzie czarny dymek ale mało. Problem jest tylko wtedy jak długo postoi to wtedy dłużej kręci.



Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360