Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#1181 Share traktor11

traktor11

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 312 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Hrubieszów

Napisany 08 luty 2014 - 16:58

Problem z odpalaniem. pompy nie zaczepiałeś tzn . nie sprawdzałeś ???
powinno się w komplecie sprawdzać pompę i w tryski ale być może i już ma przedmuch olej bierze ???

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 20:06
  •  

#1182 Share mlody28

mlody28

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 postów

Napisany 12 luty 2014 - 08:40

Problem z odpalaniem. nie pompa nie była sprawdzana
olej bierze ale do pewnego poziomu, tzn zawsze jak naleje do górnej kreski to potem dosc szybko spada do dolnej kreski i tak juz sie utrzymuje. Wycieków na zewnatrz nie ma.

żałuje ze mnie nie bylo przy wymianie glowicy 4 czy 5 lat temu, bo wtedy cała góra była zdjęta i można było coś posprawdzać, a d*pa mechanik wtedy chyba nic nie sprawdzil, nic nie powiedzial, wymienil glowice, poskladal, pojechal.

#1183 Share Sybir

Sybir

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 24 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 marzec 2014 - 18:31

Problem z odpalaniem. Podczas uprawiania pod siew nagle zgasł i nie odpali. Rozrusznik kręci ale nie może załapać. Pomocy!!!!!

#1184 Share AdrianWasiak

AdrianWasiak

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 marzec 2014 - 18:41

Problem z odpalaniem. Ja tak z ciapkiem miałem filtry paliwowe mogą być zapchane a w szczegulnosci ten mały na węrzyku lub pompka sprawdź i jak nie to to będziemy myśleć.

#1185 Share pasjonat28

pasjonat28

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 marzec 2014 - 18:43

Problem z odpalaniem. Mógł się zapowietrzyć.

#1186 Share Sybir

Sybir

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 24 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 marzec 2014 - 18:43

Problem z odpalaniem. Dziękuję jutro sprawdzę i napisze



#1187 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 12 marzec 2014 - 19:37

Problem z odpalaniem. pewnie nazbieralo sie syfu na sitku w tzw. odstojniku paliwa i sie zapowietrzyl. mialem tak samo kilka razy, wystarczy wyczyscic i powinno byc dobrze

#1188 Share Sybir

Sybir

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 24 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 marzec 2014 - 02:58

Problem z odpalaniem. Kolega Olszewski miał rację był syf w tym odstojkniku. Dzieki

Edytowany przez Sybir, 14 marzec 2014 - 03:00.


#1189 Share padre1989

padre1989

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 532 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie

Napisany 14 marzec 2014 - 07:31

Problem z odpalaniem. czasami jak w zbiorniku syf to potrafi sie kranik zapchac i nie daje paliwa trzeba w przewod dmuchnac ale to tak na marginesie :)

#1190 Share arcy

arcy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 20 postów

Napisany 25 marzec 2014 - 19:40

Problem z odpalaniem. Witam ,


Mam problem a mianowicie orałem pole 60-stką niestety zgasiłem traktor w polu gdy chciałem go ponownie uruchomic nie dało sie go po prostu tak jak by akumulator padł odpaliłem go za pomocą linki drugim traktorem zjechałem do domu zgasiłem ponownie nie odpalił co może być przyczyną nie odpalania ? jeszcze kilka tygodni temu i jak wyjechałem ciągnikiem wtedy do pola palił na dotyk


pomocy ?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 20:06
  •  

#1191 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 25 marzec 2014 - 19:47

Problem z odpalaniem. obejrzyj kabele lub akumulatory bo moze byc gdzies przebicie pradu albo poprostu akumulator jest stary i baterie sie wyczerpuja ja mam swoje akumulatory dopiero 1 rok nie wiem czy juz nie bede musial ich podladowac prostownikiem bo juz mialem podobna sytuacje do twojej

#1192 Share Przemek0

Przemek0

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany 25 marzec 2014 - 19:48

Problem z odpalaniem. ale kręci rozrusznik? może coś z instalacją masz nie tak, sprawdź dobrze, może jakiś kabel wyszedł, możliwość również awarii stacyjki albo rozrusznika :)

#1193 Share mariuszd93

mariuszd93

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3455 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie LCH
  • Zainteresowania:mechanika

Napisany 25 marzec 2014 - 19:54

Problem z odpalaniem. Podaj więcej szczegółów , lub pytaj wróżki

Nigdy nie zatrzymuj w sobie bąków! Wędrują one bowiem w górę kręgosłupa do mózgu i w ten sposób rodzą się w Tobie gówniane pomysły... :P 


#1194 Share arcy

arcy

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 20 postów

Napisany 25 marzec 2014 - 21:55

Problem z odpalaniem. Aktualnie to tylko pyk pyk pyk tak to słychać nic nie kręci :]


przed wyjechaniem do pola idealnie palił na dotyk odkąd go zgasiłem w polu bez pomocy drugiego traktora za pomocą linki nie odpala


dziś chciałem odpalić z przyciska tylko słychać pyk pyk pyk

Edytowany przez arcy, 25 marzec 2014 - 21:56.


#1195 Share jasiek3218

jasiek3218

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 3 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 25 marzec 2014 - 22:03

Problem z odpalaniem. To wygląda na słaby akumulator. Podmień akumulator i spróbuj co się będzie działo.

Edytowany przez jasiek3218, 27 marzec 2014 - 19:57.


#1196 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2396 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 25 marzec 2014 - 22:21

Problem z odpalaniem. Albo klemy zasiarczone i nie przewodzą prądu.

#1197 Share 330CUrsus

330CUrsus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 481 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Dąbrowy
  • Zainteresowania:Rolnictwo i motoryzacja.

Napisany 26 marzec 2014 - 18:15

Problem z odpalaniem. wyczyścić klemy, jak dalej będzie to samo to można spróbować śrubokrętem zewrzeć duży bolec do którego jest kabel od akumulatora i ten mały na którym jest wsuwka i sprawdzić czy wtedy będzie startował.

#1198 Share kukum

kukum

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 278 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 marzec 2014 - 14:25

Problem z odpalaniem. Hehe jak masz prądnice to ja sprawdź może się z niej silnik elektryczny zrobił, miałem tak kiedyś zwarło coś i rozładowywał akumulator wystarczyło popuścić napinacz włączyć stacyjke i zaczęła się kręcić jak pojeb... Teraz aktualnie mam alternator

#1199 Share ciagnikfan

ciagnikfan

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 417 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Dolnośląskie, pow. Złotoryjski

Napisany 31 marzec 2014 - 22:08

Problem z odpalaniem. Zacznij od sprawdzenia przewodów czy nie sa obluzowane/zaśniedziałe. Jeżeli przewody są ok, elektromagnes "pyka" a rozrusznik nie kręci to prawdopodobnie szczotki sie skończyły. Czasami, doraźnie pomaga PGRowski sposób popukania czymś w rozrusznik w okolice szczotek.
...He just takes the tractor another round, And pulls the plow across the ground...

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 20:06
  •  

#1200 Share Rasoir

Rasoir

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 121 postów

Napisany 12 kwiecień 2014 - 17:26

Problem z odpalaniem. Witam, mam taki problem z moim C4011, ostatnio jechałem nim trasę 20 km. Po 10 km wszystko było ok, potem zauważyłem że przestał palić na wszystkie cylindry bo zaczął chodzić jak "trzydziestka". Wróciłem do domu zgasiłem i stał aż do dziś. Teraz go odpaliłem, najpierw walił białym dymem, potem odpalił i znowu nie pracował na wszytskie cylindry, zacząłęm mu dawać ostro po gazie, ale po kilku minutach zgasł i potem kręcenie już nic nie pomogło, z rury brak dymu. Nie wiem co jest grane. Co prawda filtry paliwa były ostro zasyfione, ale wcześniej działał.

Końcówki wtryskiwaczy są kiepskie (3, bo 1 jest dobra i ustawiona na 160 atmosfer), jest też problem z odpalaniem pierwszy raz, bo potem jak odpali to można go bez problemu odpalić. Doradźcie coś...

Silnik ma przedmuchy z korka oleju, ale wcześniej palił...

Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360