Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#101 Share Dominator88

Dominator88

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorskie
  • Zainteresowania:motoryzacja

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:45

Problem z odpalaniem. mam jeszcze jeden rozrusznik jutro pokombinuje i zobacze co z tego wyjdzie dzięki za pomoc

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 09:32
  •  

#102 Share tommy66692

tommy66692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4466 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:52

Problem z odpalaniem. A co ma pompka do tego że nie kręci w ogóle wałem?? :rolleyes: Przecież pisał że się nic nie odzywa,jak by była pompka to by kręcił ale by mu paliwo nie dochodziło i nie zapalił by.

#103 Share Adik_ziel

Adik_ziel

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2163 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódz(Olechów)
  • Zainteresowania:Rolnictwo i Motocross ;)

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:54

Problem z odpalaniem. ahas to może masz akumulatory złe mówisz że kupiłeś 4 lata temu może szajskie? podładuj je i zobaczysz ;]
to usówam tamtego posta
«Adik_ziel will do anything for you.»

Jeżeli, ktoś, komuś, coś ewentualnie nikt nikomu nic... To z punktu widzenia masz ode mnie pzdr...... xD

Kocham to co robię, robię to co kocham, choć czasem muszę robić to, co tylko lubię, ale wtedy za to mi płacą. I znowu mogę robić to co kocham...

#104 Share MarcinPykuS

MarcinPykuS

    VIP, były Moderator Forum

  • V.I.P.
  • rank
  • 2961 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Województwo Śląskie

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:55

Problem z odpalaniem.

ahas to może masz akumulatory złe mówisz że kupiłeś 4 lata temu może szajskie? podładuj je i zobaczysz ;]
to usówam tamtego posta


Czytaj ze zrozumieniem...sprawdzał akumulatory... :rolleyes: :)

#105 Share Dominator88

Dominator88

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorskie
  • Zainteresowania:motoryzacja

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:57

Problem z odpalaniem. akumulatory są wporządku

#106 Share roborolnik

roborolnik

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 41 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zachodniopomorskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, OFF-ROAD i militaria

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:27

Problem z odpalaniem. zobacz czy do rozrusznika prad dochodzi(zwykla zarowka z kabelkami) gdy zalaczas starter(nigdy nie wiadomo czy moze jakis kabelek sie poluzowal, moze starter wysiadl albo klemy trzeba wyczyscic)
jesli prad dochodzi do rozrusznika to napewno wysiadl
jesli nie dochodzi to szukaj usterki w instalacji bo mimo ze nowa to zawsze moglo cos wysiasc(skads to znam)

#107 Share jacus

jacus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1451 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ok.krakowa

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:38

Problem z odpalaniem. u mnie wypadala wsuwka spod startera

buk, humor ,seks ,rokendrol.


#108 Share zorzyk2

zorzyk2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3403 postów
  • Płeć:Nie powiem
  • Lokalizacja:nima

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:48

Problem z odpalaniem. A z pominięciem instalacji, na zwarcie biegunów w rozruszniku. Np najpierw dwa grube, bez zazębiania rozrusznika, a potem dodatkowo z małym zaciskiem na rozruszniku. jeśli pierwsza próba da pozytywny efekt, to znaczy że rozrusznik jest ok. , co najwyżej włącznik elektromagnetyczny przy nieudanej drugiej próbie

#109 Share kposy

kposy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 styczeń 2008 - 20:14

Problem z odpalaniem. Na pewno nie ma masy!!!!!!sprawdz...Ja miałem juz tak pare razy!

Edytowany przez tommy66692, 16 styczeń 2008 - 20:15.
Pisanie posta duzymi literami


#110 Share Dominator88

Dominator88

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorskie
  • Zainteresowania:motoryzacja

Napisany 16 styczeń 2008 - 23:57

Problem z odpalaniem. dziękuje panowie za rady <_<

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 09:32
  •  

#111 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 styczeń 2008 - 01:07

Problem z odpalaniem. Moim zdaniem sam rozrusznik powinien byc dobry bo on tak z dnia na dzień sie nie psuje, tylko powoli zurzywa, co mozna pózniej zaopserwować tym że gorzej odpala traktor, bo wał rozrusznika kosi sie ze wzgledu na zurzyte tulejki. Mozliwe że szczotki sie zawiesiły i (lub) skonczyły i brak jest ciągłości.
A mam pytanie. Czy podczas naciskania guzika do odpalania słychać jakis dzwiek od rozrusznika?? Chociaż najmniejszy?? Jeśli słychać delikatne stuknięcie przy załączaniu to oznacza że włącznik elektromagnetyczny działa ale nie załacza. Może to być jego wina (upalone styki) lub brak napiecia doprowadzonego do Rozrusznika. Może to byc także brak napiecia w układzie sterowania włacznikiem. Spowodowane przerwanym przewodem (wysunieta wsówka), posuta stacyjka.
Powodzenia w naprawie.

#112 Share Dominator88

Dominator88

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorskie
  • Zainteresowania:motoryzacja

Napisany 17 styczeń 2008 - 10:38

Problem z odpalaniem. Podczas naciskania na starter nic się nie dzieje

#113 Share zorzyk2

zorzyk2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3403 postów
  • Płeć:Nie powiem
  • Lokalizacja:nima

Napisany 17 styczeń 2008 - 14:58

Problem z odpalaniem.

Podczas naciskania na starter nic się nie dzieje

Więc sprawdź na zwarcie jak pisałem wcześniej

#114 Share sosek xu li

sosek xu li

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 329 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław-Milicz-Słączno

Napisany 17 styczeń 2008 - 15:05

Problem z odpalaniem. A elektromagnes jest dobry???...przewody które idą od elektromagnesu do rozrusznika nie są zaśniedziałe???

#115 Share kposy

kposy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 styczeń 2008 - 15:06

Problem z odpalaniem. sprawdz czy ma mase

#116 Share Dominator88

Dominator88

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorskie
  • Zainteresowania:motoryzacja

Napisany 17 styczeń 2008 - 17:56

Problem z odpalaniem. już wiem co maiało wine równiesz próbowałem odpalić na zwarcie ale bez skutku więć kumpel zacągnoł mnie c-330 również bez skutku koła stały w miejscu jak puszczałem sprzegło odkręciłem okenko i nieszło przekręcić koła zamachowego odkręciłem rozrusznik i już było wszystko wiadomo obudowa się połamała i zablokowała kuło zamachowe co spowodowało ze nie szło go odpalić na zaden możliwy sposub

jutro musze wymienić wianek na kole zamachowym i wyjąc pozostałości obudowy rozrusznika

Załączone miniaturki

  • Obraz_002__WinCE_.jpg
  • Obraz_010__WinCE_.jpg


#117 Share marcin974

marcin974

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 3082 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice włocławka

Napisany 29 styczeń 2008 - 11:16

Problem z odpalaniem. ja dzisiaj chciałem swoją c-360 wiechac pod dom, zdjąłem jej tlumik, wlaczylem wsteczny bieg dlem 1200obr i zgasła :P -nie chce odpalić -dosłownie tak jak by paliwa nie bylo a poluzowałem te rurki przy pompie idące do wtryskiwaczy i paliwo sie pokazało

pompa kilka dni temu byla wymieniana.... :P

Czujniki (nowe zamienniki) do kombajnu buraczanego stoll sprzedam
Kontakt 661995047


#118 Share Tomasz1515

Tomasz1515

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 320 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Koszalin/okolice

Napisany 15 luty 2008 - 13:37

Problem z odpalaniem. ja tam swojej c360 nie żałuje w dużym mrozie, pryskam samostartem do filtra i wtedy od kopa odpala ;)

#119 Share tommy66692

tommy66692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4466 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 luty 2008 - 13:41

Problem z odpalaniem.

ja tam swojej c360 nie żałuje w dużym mrozie, pryskam samostartem do filtra i wtedy od kopa odpala :)


troszke nie na temat-cos slabo zapalaja te wasze 360 ;) w moim 7011 na mrozie wlewa sie goracej wody, pompuje troche pompka paliwowa i 2 obroty walu i juz chodzi :) bez zadnych samostartow i kombinowan-gdyby byl na plynie to bym grzalka podgrzal :)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 09:32
  •  

#120 Share Tomasz1515

Tomasz1515

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 320 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Koszalin/okolice

Napisany 24 luty 2008 - 14:22

Problem z odpalaniem.

troszke nie na temat-cos slabo zapalaja te wasze 360 :) w moim 7011 na mrozie wlewa sie goracej wody, pompuje troche pompka paliwowa i 2 obroty walu i juz chodzi :) bez zadnych samostartow i kombinowan-gdyby byl na plynie to bym grzalka podgrzal :)

no wiesz jak kto woli ale ja nie lubię bawić sie z wodą a jeszcze jak bym zapomniał spuścić wodę z chłodnicy to by mi wszystko rozwaliło a zresztą płyn jest lepszy od wody a po drugie twoim zdaniem psikniecie przez dwie sekundy samostartu do filtra to jest zabawa to można sie z tego uśmiać :) bo tak naprawdę większą zabawą jest podgrzewanie wody i wlewanie do chłodnicy :) :rolleyes: :) ja samostart gdy jest zima mam zawsze w ciągniku jak jest problem odpalić to tylko psssssssssik i odpala prawie jak w lato :) <_< :)

Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360