Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#1101 Share UrsusFan1222

UrsusFan1222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 290 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj łodzkie
  • Zainteresowania:maszyny rolnicze,brunetki,muzyka klubowa

Napisany 21 luty 2013 - 14:58

Problem z odpalaniem. Sołtys85 jak źle ustawisz będzie słychać, jeśli nie masz pojęcia o ustawianiu luzu zaworowego to lepiej nic sam nie ruszaj bo może się to źle skończyć. Dla ciebie i twojego silnika.
W życiu nie można mieć wszystkiego :)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 03:32
  •  

#1102 Share casejx

casejx

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 277 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Grajewa
  • Zainteresowania:Rolnictwo, mechanika

Napisany 21 luty 2013 - 15:54

Problem z odpalaniem. Zakladanie grzalki na wezu moze i jest bez sensu, ale jest napewno szybsze i prostrze.
Sprzedam kombajn claas senator tel.502157401. Zainteresowanych zapraszam na PW.

#1103 Share Qurek

Qurek

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 52 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 luty 2013 - 16:08

Problem z odpalaniem. casejx jeśli coś jest bezsensu to po co w ogóle to robić? :)

Zakładając grzałkę na przewodzie od chłodnicy dobrze jest też zamontować zawór tak by grzało tylko wodę w bloku silnika.

#1104 Share casejx

casejx

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 277 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Grajewa
  • Zainteresowania:Rolnictwo, mechanika

Napisany 21 luty 2013 - 22:39

Problem z odpalaniem. @qurek Hodzilo mi o to ze zakladanie grzalki na przewod jest gorszym rozwiazaniem, ale za to prostrzym. :)
Sprzedam kombajn claas senator tel.502157401. Zainteresowanych zapraszam na PW.

#1105 Share Alamo

Alamo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 241 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2013 - 08:33

Problem z odpalaniem. Amator poradzi sobie pod warunkiem że odkręci przewody wtryskowe.Przy obracaniu koła zamachowego będzie widział jak poszczególna sekcja podaje paliwo dla danej komory spalania (układ w tym czasie będzie zamknięty)

#1106 Share Soltys85

Soltys85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 203 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Ostrołęki

Napisany 22 luty 2013 - 12:44

Problem z odpalaniem. hmm no własnie szczelinomierza nie mam... no nic jest u mnie we wiosce duzo osób ktore to robia, ale tez czegos chcialem sie nauczyc :D No i jeszcze mam pytanie odnosnie ustawiania konta tłoczenia, kreka na obudowie wyszła mi około 3 cm pomiżej znakow...pompe odchyliłem maksymalnie od silnika i duzo to nie pomogło...

#1107 Share Alamo

Alamo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 241 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2013 - 14:27

Problem z odpalaniem.

hmm no własnie szczelinomierza nie mam...

ssący jedna żyletka,wydechowy dwie

No i jeszcze mam pytanie odnosnie ustawiania konta tłoczenia, kreka na obudowie wyszła mi około 3 cm pomiżej znakow...pompe odchyliłem maksymalnie od silnika i duzo to nie pomogło...

poniżej tych dwóch kresek?
cofnij z powrotem,a jak nic to nie da to będzie znaczyło że ktoś przestawił kiedyś kółko zębate napędu pompy na rozrządzie (pomylił się na znakach) albo jeszcze jedna opcja,mogłeś znów nie trafić idealnie z tym pierścieniem..

#1108 Share Soltys85

Soltys85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 203 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Ostrołęki

Napisany 22 luty 2013 - 14:41

Problem z odpalaniem. Tak poniżej tych dwóch, nie mam go od nowośc wiec różnie moze byc...a mysle ze trfiłem juz dobrze, ustawilem tak ze miało sie spasowac na przeciwko dolnej sruby i weszlo lekko.

#1109 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2013 - 15:06

Problem z odpalaniem. Szczelinomierz to nie majątek około 6zł (zależy ile listków ma). Przyda się nie raz, tak jak umiejętność ustawiania luzów na zaworach.
Tak więc warto zainwestować w sprzęt i w siebie.

#1110 Share ZiomekBezButow

ZiomekBezButow

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 11 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Konarskie, Wielkopolska
  • Zainteresowania:Rolnictwo, motocykle, mechanika, motoryzacja, wędkarstwo.

Napisany 22 luty 2013 - 20:10

Problem z odpalaniem. Ja na przykład mam święcę płomieniową, oraz zawsze na około -5stopni to podgrzewam olej w silniku, podkładając pod miskę olejową stary piecyk elektryczny(taki do grzania wody w czajniku) i zawszę odpala za pierwszym razem bez męczenia aku...

Edytowany przez milanreal1, 22 luty 2013 - 20:23.
orty

Dzień bez jazdy Ursusem = Stracony dzień

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 03:32
  •  

#1111 Share radek199321

radek199321

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 233 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jastrząbka

Napisany 22 luty 2013 - 21:18

Problem z odpalaniem. przy -5 to on powinien zapalić bez niczego, na dotyk, ja dopiero swojego mf255 podgrzewam jak jest poniżej -10 bo nie ma po co a przecież to te same silniki, nie wie jak to jest ale lepiej ma pali mf255 niż c360 a każdy mówi że na odwrót, jeszcze nigdy tak nie miałem żeby mf sam nie zapalił bez żadnej grzałki
Jeśli pomogłem kliknij w strzałkę na zielonym tle w moim poście. Wszystkim dziękuję.

#1112 Share rafto

rafto

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 711 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2013 - 21:21

Problem z odpalaniem. Na którym cylindrze licząc od chłodnicy w stronę baku montujecie świece płomieniowe ??

#1113 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 luty 2013 - 21:33

Problem z odpalaniem. Logiczne, że przy pierwszym.

#1114 Share casejx

casejx

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 277 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Grajewa
  • Zainteresowania:Rolnictwo, mechanika

Napisany 22 luty 2013 - 22:32

Problem z odpalaniem. @Radek199321 ma racje, przy -5 to ten ciagnik bez zadnych swiec i pozostalych wynalazkow powinien bez zadnego problemu odpalic.
Sprzedam kombajn claas senator tel.502157401. Zainteresowanych zapraszam na PW.

#1115 Share radek199321

radek199321

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 233 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jastrząbka

Napisany 22 luty 2013 - 22:33

Problem z odpalaniem. no zawsze na pierwszym, bo jeśli założysz na ostatnim to tylko on zassie płomień a reszta nie
Jeśli pomogłem kliknij w strzałkę na zielonym tle w moim poście. Wszystkim dziękuję.

#1116 Share radek199321

radek199321

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 233 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jastrząbka

Napisany 22 luty 2013 - 22:42

Problem z odpalaniem. są to bardzo dokładne silniki, wystarczy żeby było dobrej jakości paliwo i na czas wymieniony filtr paliwa i nie ma problemów z paleniem, jak kto dba tak ma
Jeśli pomogłem kliknij w strzałkę na zielonym tle w moim poście. Wszystkim dziękuję.

#1117 Share casejx

casejx

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 277 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Grajewa
  • Zainteresowania:Rolnictwo, mechanika

Napisany 22 luty 2013 - 22:48

Problem z odpalaniem. @radek199321 To tez zalezy od stanu w jakim jest silnik, bo jezeli silnik swoje juz zrobi,l to nie ma co sie dziwic ze nie chce palic przy -5
Sprzedam kombajn claas senator tel.502157401. Zainteresowanych zapraszam na PW.

#1118 Share Alamo

Alamo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 241 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 luty 2013 - 08:28

Problem z odpalaniem.

Tak poniżej tych dwóch, nie mam go od nowośc wiec różnie moze byc...a mysle ze trfiłem juz dobrze, ustawilem tak ze miało sie spasowac na przeciwko dolnej sruby i weszlo lekko.

Skoro lekko to odchyl pompę z powrotem do końca a jeżeli efekt nie będzie zadowalający to pozostaje rozebrać przodek i przestawić koło zębate pompy na znakach o ile masz chęć pobawić się z tym :)

#1119 Share rafto

rafto

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 711 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 luty 2013 - 09:35

Problem z odpalaniem. Dzięki chłopaki za pomoc, pozdrawiam ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 03:32
  •  

#1120 Share ZiomekBezButow

ZiomekBezButow

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 11 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Konarskie, Wielkopolska
  • Zainteresowania:Rolnictwo, motocykle, mechanika, motoryzacja, wędkarstwo.

Napisany 23 luty 2013 - 13:26

Problem z odpalaniem. Tak silnik jest w dobrym stanie, ale ja grzeję olej poto aby nie męczyć rozrusznika itp... Wiadomo że gdy jest mróz to olej się robi jak smoła i ma ciężej do ukręcenia.
PS: Przepraszam za błędy, ale jak to jest wytłumaczenie to piszę na telefonie :)
Dzień bez jazdy Ursusem = Stracony dzień

Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360