Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#1021 Share tyson

tyson

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 styczeń 2013 - 08:42

Problem z odpalaniem. Witam mam problem z zapalaniem c360 ,chodzi mi o to ze gdy go pale to on mi odpali i zaraz zgasnie i tak z 10 -15 razy czasami mnie zależy jaki mróz gdy zapali to trzeba go przytrzymać na połówce gazu bo na wolnych by zgasł zaraz ,dziwne bo jak jest ciepły to chodzi super siłe obroty trzyma zaraz pali

Połączony

Edytowany przez MAT912, 23 styczeń 2013 - 09:35.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 22:05
  •  

#1022 Share damianbizon

damianbizon

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 311 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Powiat Brodnicki, Woj. KUJAWSKO-POMORSKE
  • Zainteresowania:Rolnictwo i wszystko co z nim związane

Napisany 23 styczeń 2013 - 09:31

Problem z odpalaniem. Ja mam tak samo w swojej. Winna jest chyba pompka zasilająca, choć u mnie cała pompa jest rozwalona. Niedługo pojedzie do regeneracji.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników af.

#1023 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2075 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 23 styczeń 2013 - 09:44

Problem z odpalaniem. Może być pompka zasilająca, teraz masz gęsty olej w pompie i regulator może tak działać spodlałem się z tym już u sąsiada

#1024 Share tyson

tyson

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 styczeń 2013 - 09:46

Problem z odpalaniem. Nie chce sie mi wierzyć zeby to była pompka bo przekładałem i dalej to samo

Edytowany przez tyson, 23 styczeń 2013 - 09:46.


#1025 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2396 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 styczeń 2013 - 10:01

Problem z odpalaniem. a cofasz gaz do oporu tak żeby w pompie było słychać takie puknięcie.

#1026 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2075 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 23 styczeń 2013 - 10:09

Problem z odpalaniem.

Nie chce sie mi wierzyć zeby to była pompka bo przekładałem i dalej to samo

To czemu w pierwszym swoim poście nic nie piszesz że podmieniałeś, pisz wszystko co już robiłeś to nikt nie będzie się powtarzał wtedy

#1027 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 styczeń 2013 - 11:48

Problem z odpalaniem. Ale ile masz oleju w pompie wtryskowej i kiedy go zmieniałeś?

#1028 Share tyson

tyson

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 styczeń 2013 - 15:14

Problem z odpalaniem. Oleju nie zmieniam bo sekwencje przepuszczaja i jest ropa

#1029 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 styczeń 2013 - 15:30

Problem z odpalaniem. Sekcje są w pompie. Sekwencja to w silniku benzynowym.
Tym bardziej powinieneś robić wymiany oleju w pompie.

#1030 Share tyson

tyson

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 styczeń 2013 - 16:18

Problem z odpalaniem. Ups przepraszam pomyliło mi sie ,ale po co wymieniac jak sie tam ropa leje raz nalałem oleju to na drugi dzien była tam ropa

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 22:05
  •  

#1031 Share pasiu66

pasiu66

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1124 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo, Komputery, Internet

Napisany 23 styczeń 2013 - 16:58

Problem z odpalaniem. To trzeba uszczelnić żeby się ropa nie dostawała. Jak od dawna pompa chodzi na samej ropie to może tu jest przyczyna.

#1032 Share Tomasz78

Tomasz78

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2188 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 styczeń 2013 - 17:55

Problem z odpalaniem. Jak będziesz miał za dużo oleju lub mieszaniny z ropą to napewno nie będzie chodził w pompie musi być tyle oleju ile pokazuje wskażnik.

#1033 Share GoRAL1

GoRAL1

    mlody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 2478 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 luty 2013 - 18:09

Problem z odpalaniem. Ma ktoś?
http://moto.allegro....&ars_rule_id=74

#1034 Share radek199321

radek199321

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 233 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jastrząbka

Napisany 03 luty 2013 - 14:28

Problem z odpalaniem. mam założoną w swoim c360 i sprawuje się dobrze tylko musisz wiedzieć ile czasu ją grzać żeby ci coś dała ale dwa lata jej nie używałem bo założyłem grzałkę płynu to silnik tak się zimo nie zużywa
Jeśli pomogłem kliknij w strzałkę na zielonym tle w moim poście. Wszystkim dziękuję.

#1035 Share --U--R--S--U--S--

--U--R--S--U--S--

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 postów
  • Płeć:Nie powiem
  • Lokalizacja:Nie pamiętam

Napisany 03 luty 2013 - 14:39

Problem z odpalaniem. #190

#191

#192

przeczytaj te posty może Ci to coś pomoże
dlaczego allegrowicz nie zrobi zdjęcia całego zestawu ? tylko samą świece

#1036 Share ZUCH1234

ZUCH1234

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 700 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Świętokrzyskie

Napisany 15 luty 2013 - 12:42

Problem z odpalaniem. Witam wszystkich znających się na temacie silnika c 360 . Problem jest tego typu ciągnik stał nieodpalany 6 lat teraz dostałem go w spadku . Silnik zapalił ale strasznie się się tłuk i nierówno pracował wiec nie długo myśląc wymontowałem pompę wtryski i do pompiarza zrobił założyłem i dalej się tłukł okazało się ze nie pali na drugiego tłoka od kabiny a pompa dobra bo pompiarz był i sprawdzał . Zdjąłem dekiel i okazało się ze w ogule nie dale oleju . Co jest grane ? Wykręciłem głowice no niby dobra na oko ale sie nie znam sprzężyny mocno trzymaja . Wyjołem tłoka ale ani rys na tuleji ani na panewkach CO JEST NIE TAK ??? Co to może być . Stawiam duże piwo za konkretna i wyczerpujacą opd

#1037 Share mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3275 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 luty 2013 - 14:53

Problem z odpalaniem. Nie ma oleju na tej głowicy?
Przedmuchaj popychacze, koniki klawiatury. Odkręć dekiel z prawej strony silnika. Tam jest urządzenie odpowiedzialne za tłoczenie oleju przez popychacze na górę.

#1038 Share ZUCH1234

ZUCH1234

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 700 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Świętokrzyskie

Napisany 15 luty 2013 - 17:27

Problem z odpalaniem. ok popychacze juz przeczysciłem ale wiekszy problem to to ze nie ma spalania paliwa w tym jednym tłoku czy to moze byc wina głowicy

#1039 Share Tomasz78

Tomasz78

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2188 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 luty 2013 - 18:40

Problem z odpalaniem. Może ale jak tak długo stał to ja bym postawił na zapieczone pierścienie na tym tłoku ,ponoć zalany naftą na kilka godz. puści.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 22:05
  •  

#1040 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2396 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 luty 2013 - 18:52

Problem z odpalaniem. A patrzyłeś na wałek rozrządu czy nie ma wydartych krzywek.No i zawory zalej naftą i będzie wiadomo czy trzymają.

Edytowany przez balcerek1, 15 luty 2013 - 18:55.


Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360