Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#81 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 01 grudzień 2007 - 17:17

Problem z odpalaniem. A jak odpali to ma siłe czy jest słaby?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 23:46
  •  

#82 Share lpluto

lpluto

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany 01 grudzień 2007 - 17:20

Problem z odpalaniem. Sile ma....

#83 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 01 grudzień 2007 - 17:24

Problem z odpalaniem. Mój też kiedyś nie palił po remoncie i sie okazalo że rozrząd był o jeden ząbek źle ustawiony. Tylko, że wtedy był słaby i odrazu był poprawiony. A pompa i cały układ paliwowy masz ok?

#84 Share Turbina

Turbina

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 880 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Tuchola

Napisany 01 grudzień 2007 - 18:13

Problem z odpalaniem. Zaworek zwrotny przy pompie paliwowej wymień i problem zniknie.

#85 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 01 grudzień 2007 - 18:20

Problem z odpalaniem. No też tak może byc, że to ten zaworek. Spróbuj przed zapalaniem przepompować kilka razy ręczną pompką. Jeśli pomoże to będzie właśnie to.

#86 Share Tadeusz1212

Tadeusz1212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 564 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisany 01 grudzień 2007 - 21:51

Problem z odpalaniem. Czy jak kręcisz to idzie biały czy czarny dym??? Czy wogóle nie idzie ???

#87 Share lpluto

lpluto

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany 01 grudzień 2007 - 22:33

Problem z odpalaniem.

Czy jak kręcisz to idzie biały czy czarny dym??? Czy wogóle nie idzie ???

Idzie bialy dym...

No też tak może byc, że to ten zaworek. Spróbuj przed zapalaniem przepompować kilka razy ręczną pompką. Jeśli pomoże to będzie właśnie to.

Pompowanie reczna pompka nic nie pomaga...

Mój też kiedyś nie palił po remoncie i sie okazalo że rozrząd był o jeden ząbek źle ustawiony. Tylko, że wtedy był słaby i odrazu był poprawiony. A pompa i cały układ paliwowy masz ok?

Pompa paliwa i wtryski byly wymieniane...

#88 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 01 grudzień 2007 - 22:50

Problem z odpalaniem. Można jeszcze spróbować przestawić zapłon. Trzeba poluzować pompe i przekręcic w prawo albo w lewo i zobaczyć jak wtedy bedzie odpalać. Bo jeśli dymi na biąlo to znaczy, że pompa podaje paliwo ale może to robić za późno czyli zły zapłon albo za małe sprężanie. Ale jeśli remont był niedawno to sprężanie powinno być ok. Spróbuj tą pompe przestawić.

#89 Share Tadeusz1212

Tadeusz1212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 564 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisany 01 grudzień 2007 - 22:54

Problem z odpalaniem. Sprawdz głowice, ustawienie zaworów, szlifowanie gniazd zaworowych i zaworów ;)

#90 Share Waldekps2

Waldekps2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 01 grudzień 2007 - 23:02

Problem z odpalaniem. A może poprostu jakieś hu***e paliwo kupiłeś? Pamiętam u nas taki przypadek. Facet włał do ciężarówki to go ciągali z kilometr i nawet nie pisnoł tylko dymił na biało. Nic nie było za nim widać ;) :) :)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 23:46
  •  

#91 Share elektrotech

elektrotech

    technik elektronik -informatyk

  • V.I.P.
  • rank
  • 1425 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Ursus C-325A, budowa nietypowych maszyn rolniczych

Napisany 01 grudzień 2007 - 23:43

Problem z odpalaniem. generalnie dobre akumulatory-dobry olej w silniku -pomaga przelanie goracą wodą

#92 Share Maniek

Maniek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 163 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Ciechocinka
  • Zainteresowania:AGROBIZNES

Napisany 01 grudzień 2007 - 23:59

Problem z odpalaniem. Jeżeli po zapaleniu (zakładając że ciężko zapala) charakteryzuje się nie równą pracą silnika i niereaguje zbytnio na dodanie gazu oraz kopci to na 99% jest to rozrząd. Oczywiście jeśli wtryski i pompa są ok.
Wszystko co da się powiedzieć, da się powiedzieć prosto, a czego nie da się powiedzieć o tym trzeba milczeć...

#93 Share Dominator88

Dominator88

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorskie
  • Zainteresowania:motoryzacja

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:23

Problem z odpalaniem. Dziś z rana zapalił bez jakich kolwiek problemów zreszta jak zawsze :rolleyes:
Pojechałem na spęd ze świniami i po powrocie wyłączyłem traktor i niemogłem go ponownie uruchomić :)

#94 Share tommy66692

tommy66692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4466 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:26

Problem z odpalaniem. Ale odzywał się coś?Co się robiło?

#95 Share Dominator88

Dominator88

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorskie
  • Zainteresowania:motoryzacja

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:30

Problem z odpalaniem. nic się nie działo rozrusznik nie kręcił

#96 Share tommy66692

tommy66692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4466 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:31

Problem z odpalaniem. Pewnie klemy-musisz przeczyścić.Może być także że rozrusznik kantuje ale sprawdź najpierw klemy.

#97 Share Dominator88

Dominator88

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorskie
  • Zainteresowania:motoryzacja

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:33

Problem z odpalaniem. akumulatory są 4 letnie i mam nową instalacje

#98 Share tommy66692

tommy66692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4466 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:34

Problem z odpalaniem. No ale to nic nie wyjaśnia-klemy musisz przeczyścić bo to pewnie ich wina :rolleyes:

#99 Share Dominator88

Dominator88

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorskie
  • Zainteresowania:motoryzacja

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:37

Problem z odpalaniem. klemy już sprawdziłem i jest wszystko ok akumulatort też sprawdziłem są naładowane a traktor jagby niemiał mocy rozrusznik stoi w miejscu

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 23:46
  •  

#100 Share tommy66692

tommy66692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4466 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:41

Problem z odpalaniem. To nie traktor ma mieć moc rozruszać rozrusznik tylko rozrusznik traktor :rolleyes: U mnie było to samo to poszedł rozrusznik-kantował i poszedł do regeneracji.

Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360