Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#501 Share kielbasa

kielbasa

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 607 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:małopolska
  • Zainteresowania:motoryzacja, mechanika, elektryka, elektronika

Napisany 03 lipiec 2010 - 11:10

Problem z odpalaniem. Prąd ładowania powinien wynosić 1/10 pojemności akumulatora, aczkolwiek ja zawsze ładuję mniejszym. Po przeczytaniu wcześniejszego posta, powinieneś zrobić pomiar napięcia podczas rozruchu.
"Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o sprężynę w materacu."

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 02:02
  •  

#502 Share masato

masato

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kalisz

Napisany 04 lipiec 2010 - 23:21

Problem z odpalaniem. K.... same problemy człowieku robisz. Pożycz ten akumulator na 100% sprawny od sąsiada, wyczyść porządnie klemy i sprawdź masę, która dochodzi do bloku. Lepiej nie zastanawiaj się ile ma mieć aku centymetrów. Jak będzie dobry to wystarczy nawet mały od samochodu. Nie potrzebnie kombinujesz jak koń pod górę.
Jak odpali na kolegi akumulatorach, to będziesz miał już winnego. Kupisz nowe aku, ze sklepu za ciężką kasę i skończą się problemy(przynajmniej na dwa lata).

Osobiście nie widzę tu żadnego problemu z odpalaniem. Odpowiedzi było już udzielone multum. Jak będą dobre aku, kable w porządku, a dalej będą cyrki to rozbieraj rozrusznik.
Widać, że jesteś typem dusigrosza no, ale chyba w tym wypadku musisz te akumulatory kupić.

#503 Share jendrek

jendrek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 337 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Olesno,Opolskie

Napisany 05 lipiec 2010 - 18:42

Problem z odpalaniem. masato - masz rację, deluss kombinuje jak koń pod górę, wymienia 20 letni akumulator na 15 letni i się dziwi że mu nie pali !! Jak nie wyłożysz kasy na nowe aku to możesz odpalać na popych ;)

#504 Share masato

masato

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kalisz

Napisany 05 lipiec 2010 - 23:27

Problem z odpalaniem. Mam kumpla co ma Fendt-a za 70 tyś zł, c c360 i c 330. Wszystkie te ciągniki mu robiłem, i we wszystkich nie ma sprawnego akumulatora. To się nazywa wytrwałość;) I wszystko z prostownika odpala lub na zaciąg. To się nazywa dusigrosz.

#505 Share deluss

deluss

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 55 postów

Napisany 06 lipiec 2010 - 15:04

Problem z odpalaniem. Nie bede wkladac 400zl poto aby odpalic traktor raz na rok, dlatego próbuje moze z starszymi cos wyjdzie...

#506 Share sleny

sleny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 lipiec 2010 - 19:07

Problem z odpalaniem. To jeśli nie chcesz dawać 400 zł za akumulatory to pojezdzij po sklepach co sprzedają akumulatory lub po złomach gdzie kasują auta i może trafisz jakiś dobry akumulator bo nieraz ludzie przeważnie starsi jak maszyna nie chce palic to wymieniają akumulatoryi oddają całkiem dobre. Dogadaj się z gościem że mu dasz na dobrą flaszkę i stary akumulator sztuke za sztukę wymień. Ja tak zrobiłem gdy potrzebowałem do esa akumulator, aby nie kupować nowego. Ale według mnie dobry akumulator to podstawa w każdej maszynie , niedajborze jak np. ciągnik zgaśnie w polu i co wtedy???

#507 Share masato

masato

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kalisz

Napisany 07 lipiec 2010 - 00:11

Problem z odpalaniem. Najpierw to sprawdź czy akumulator jest winien, a nie szukaj innych. Pożycz na chwilę. Jak odpalasz raz na rok to w ogóle po co Ci traktor:D

#508 Share deluss

deluss

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 55 postów

Napisany 27 lipiec 2010 - 13:42

Problem z odpalaniem. Mam takie pytanie. Co moglo sie stac z akumulatorem ktory stal bez wody ??

#509 Share seweryn20

seweryn20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7618 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:B-B

Napisany 27 lipiec 2010 - 15:55

Problem z odpalaniem. Delikatnie mówiąc h... go strzelił. Są w sprzedaży akumulatory sucho ładowane które po zakupie zalewasz kwasem (albo były). Ale do starego dziada z którego ktoś wylał wodę lub ze starości sama wyparowała nic nie będzie. Nie warto szukaj czegoś co przynajmniej da nadzieję że po całonocnym ładowaniu zakręci silnikiem.
KPK Kumurun Team

#510 Share asharot

asharot

    Przyjaciel Forum

  • Members
  • PipPipPip
  • 4013 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Miasto Meneli wg B.Lindy

Napisany 28 lipiec 2010 - 05:31

Problem z odpalaniem. O Boże,jakiego złoma jeszcze znajdziesz?

Naklejki piktogramy: http://tiny.pl/g7fxv


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 02:02
  •  

#511 Share grzegorzc360

grzegorzc360

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 85 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 sierpień 2010 - 11:34

Problem z odpalaniem. Mam taki problem ze moja 60 nie odpala. Gdy wciskam przycisk startu to gaśnie kontrolka od ładowania i słychać takie stukanie w rozruszniku. rozrusznik był wymieniany rok temu, i ze 2 miechy temu był wymieniany automat zapłonowy. akumulatory sprawne ponieważ 2 godziny wcześniej wyjechałem z garażu i podjechałem pod drugi garaż i bez problemu zapalił a gdy chciałem go później odpalić to już działo się tak jak opisałem to wyżej. Może robi się gdzieś zwarcie na przewodach. Proszę o pomoc Proszę nie odsyłać mnie do innych tematów tylko proszę tutaj napisać.
ursus c 360 moc i potega...

#512 Share janusz20

janusz20

    <<<<<<<<<<<<<<<<

  • Members
  • PipPipPip
  • 2006 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie pow. Sochaczew
  • Zainteresowania:Wszystko co związane z rolnictwem. Budownictwo, Historia

Napisany 06 sierpień 2010 - 11:41

Problem z odpalaniem. to sprawdz czy masz klemy w dobrym stanie. bo na to wychodzi że za mało prądy dostaje rozrusznik

#513 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 06 sierpień 2010 - 11:58

Problem z odpalaniem. Do sprawdzenia klemy, połączenia masowe, połączenie przy rozruszniku.

#514 Share grzegorzc360

grzegorzc360

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 85 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 sierpień 2010 - 12:21

Problem z odpalaniem. przy klemach czyściutko bo od razu odkręciłem i przeczyściłem. na połączeniach tez czysto i podokręcane śruby są wszedzie przy rozruszniku
ursus c 360 moc i potega...

#515 Share TTjarek

TTjarek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Woj. Lubelskie
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team

Napisany 06 sierpień 2010 - 12:27

Problem z odpalaniem. a może stacyjka nie łączy

#516 Share kozok92

kozok92

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Suwalszczyzna

Napisany 06 sierpień 2010 - 12:47

Problem z odpalaniem. Miałem to samo. U mnie był do wymiany tzw. bendyks czyli wyłacznik rozrusznika

#517 Share PAATRYKK5

PAATRYKK5

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rypin/Półwiesk

Napisany 06 sierpień 2010 - 13:24

Problem z odpalaniem. a spubuj odpalić na zwarcie

#518 Share Filipoo

Filipoo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 838 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wronki
  • Zainteresowania:mechanizacja, rolnictwo, praca w lesie

Napisany 06 sierpień 2010 - 14:05

Problem z odpalaniem.

Miałem to samo. U mnie był do wymiany tzw.bendyks czyli wyłacznik rozrusznika


bendyks?? a nie elektromagnes?? duzo starszych ludzi włanie mówi bendyk czy jakoś sie to pisze i młodzi się od nich uczą wiec ten"BENDYKS" jest to ten mały tryb w główce rozrusznika który popzesz wypchcniecie zazebia się z kołom zamachowym.
a ten elektromagnes to jest ta częśc rozrusznika do której jest przykręcony kable "+"od akumulatora wiec tak jak jeden kolega proponuje spróbuj na krótko zapalić tzn wez klucz i przyłuz go do srub na elektromagnesie

#519 Share masato

masato

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kalisz

Napisany 07 sierpień 2010 - 01:05

Problem z odpalaniem. Sprawdź na zwarcie rozrusznik pomijając automat. Klemy są na pewno ok? Muszą być odczyszczone połączenia klemy z kablem no i z aku. Także kable nie mogą być nigdzie przerwane. Raz miałem przypadek, że kabel przerdzewiał w środku(w koszulce).

Aha i naładuj aku dobrze przed próbą. Jak stukanie słychać to za słaby prąd. Kontrolki przygasły i automat wyrzuca zębatkę. Robiąc kilka charakterystycznych tykań.
Sprawdź akumulatory.

Najlepiej przełóż na próbę rozrusznik do kogoś innego. Chwila czasu, a będziesz wiedział w jakim stanie są Twoje aku.

Jakby ta zębatka, którą wyrzuca automat była do d*py, to byłoby słychać takie chrobotanie, przeskakiwanie, lub czasem się zdarzy, że po prostu rozrusznik pracuje, a w ogóle zębatka nie rusza wieńcem(kołem zamachowym).( Jest tam sprzęgło)
Automat z kolei przy włączeniu przyciskiem rozruchy, powinien wyskoczyć i zewrzeć styki, wtedy następuje uruchomienie wirnika:) (tak łopatologicznie tłumaczę)
Także może być słychać tyknięcie, czyli wyrzucenie zębatki(stuk o wieniec)... i jak się dalej nic nie dzieje, to może być automat do wymiany.

Jednak posprawdzaj wszystko z prądami...bo takich, którzy mają kable, klemy i aku w porządku to u nas już było setki. Potem się okazywało, że jednak kable:P

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 02:02
  •  

#520 Share grzegorzc360

grzegorzc360

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 85 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 sierpień 2010 - 17:30

Problem z odpalaniem. Już jest dobrze wymienilem ten automat tak jak mowicie "BENDYKS" i wszystko ladnie gra. oddalem i mi wymienil w sklepie co kupowalem ten automat bez zadnego problemu. ale dzieki za pomoc :)
ursus c 360 moc i potega...

Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360