Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#381 Share Dechens

Dechens

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 32 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małyszyn

Napisany 01 listopad 2009 - 18:28

Problem z odpalaniem. Ja też miałem taki problem. Może to być wina pompy wtryskowej. U mnie pompa została wymieniona i został kupiony nowy rozrósznik i teraz zapala tak YouTube - Odpalanie silnika MF 255

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 11:36
  •  

#382 Share bongle

bongle

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kuj-pom pow.Lipno

Napisany 01 listopad 2009 - 19:22

Problem z odpalaniem. Kliknij w to pole, aby otworzyć szybką odpowiedź

#383 Share malutki22_12

malutki22_12

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Maków Maz.

Napisany 22 listopad 2009 - 18:18

Problem z odpalaniem. ten typ tak ma, ponieważ baki są u dołu i paliwo się wraca jedyne rozwiązanie to dobra pompa wtryskkowa, lub zaworek jednokierunkowy prz filtrach, czyli przy rurce która idzie do filtra odkręcasz śrube która ja trzyma i wkręcasz śrube która ma zaworek wbudowany.

#384 Share rafal13113

rafal13113

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 644 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:wszystko co piękne

Napisany 22 listopad 2009 - 20:44

Problem z odpalaniem. pompka mechaniczna na pompie wtryskowej siad koszt nowej jakieś 120 zł, nie baw się w regenerację tym bardziej że zbiornik jest z dołu, chyba że masz mocne nerwy

#385 Share Dawid18

Dawid18

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 479 postów

Napisany 31 grudzień 2009 - 16:31

Problem z odpalaniem. Odpalanie w 60 zależy od pompy mi 60 paliła przy -35 C bez wody na dotyk ale pare dni temu rozerwała mi pompę paliwową i założyłem po regeneracji i jest 0 C a 60 nie odpala i taka jest prawda startery itp są niepotrzebne tylko dobra pompa.
Mam naimię Dawid i nteresują mnie maszyny rolnicze ukończyłem technikum rolnicze. Pozdrawiam wszystkich rolników

#386 Share damian95

damian95

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 337 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 31 grudzień 2009 - 16:45

Problem z odpalaniem. Mi narazie nie odpala bo mam słabe akumulatory ale godzinkę na prostowniku gorąca woda do chłodnicy i odpala po chwili.

#387 Share Davidastra

Davidastra

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 863 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpackie

Napisany 31 grudzień 2009 - 18:52

Problem z odpalaniem. tak zależy od pompy ale jak wtryski będą ujechane to chociażby nie wiem jak pompa biła to przy - 20 nie zaskoczy
a Ty opowwiadasz że paliła Ci na dotyk przy -35 stopniach . Nierealne bez ciepłej wody . Przecież kadłub jest przemarznięty , olej gesty i jak Ty sobie wyobrażasz odpał na dotyk Takie bajki do lamusa

Opus meum est


#388 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2076 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 31 grudzień 2009 - 19:37

Problem z odpalaniem. Przy -35 to olej jest jak tawot gęsty i też nie wiem jak od pierwszego strzału może palić :lol:

#389 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 31 grudzień 2009 - 20:12

Problem z odpalaniem. a kiedy u nas w Polsce było -35 stopnie chyba z 5 lat temu, mnie u3512 przy -20 nie chciał odpalić a tobie c360 odpala na dotyk, tylko pozazdrościć wspaniałego traktora :lol:.

#390 Share kielbasa

kielbasa

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 607 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:małopolska
  • Zainteresowania:motoryzacja, mechanika, elektryka, elektronika

Napisany 31 grudzień 2009 - 23:57

Problem z odpalaniem. olej odpowiednio zimowy czyli 0W zachowuje płynność do -35*C, a wiadomo, że polski rolnik nie będzie stosować olejów sezonowych ;[ z wielosezonowych jako spotykany przeze mnie olej najniższy jest syntetyk 5W/40 i wytrzymuje on do -30*C, a wątpie, ze ktokolwiek leje go do C-360. ja jak za czasów PRL-u do swojej C-330 lałem olej syntetyczny z Austrii to ludzie mnie wyśmiewali, bo 4/5 wsi posuwała na Superolu CC, którego jakość pozostawia wiele do życzenia :lol: także podsumowywując kolega pisze bzdury, chyba, że grzeje paliwo w całym układzie, olej w misie i przelewa ciągnik wrzątkiem trzymając suszarkę przy kolektorze ssącym ;[
"Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o sprężynę w materacu."

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 11:36
  •  

#391 Share prorok

prorok

    Zaawansowany

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 403 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpacie,Iwonicz
  • Zainteresowania:Rolnictwo,akwarystyka

Napisany 01 styczeń 2010 - 09:16

Problem z odpalaniem. Moja 60 odpala tak:
AgroVideo.pl Pierwsza Polska Wideoteka Rolnicza
Myślę że nie jest źle(wtedy trzymał mocny mrozik)tylko to dolewanie wody przed każdym wyjazdem jest trochę upierdliwe ale teraz 60 stoi już w murowanym garażu to na przyszły rok spróbuje zalać ją płynę i zobaczę jak to będzie:)
Ci Prorocy co chleb jedzą g**no wiedzą!

#392 Share GoRAL1

GoRAL1

    mlody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 2478 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 styczeń 2010 - 09:37

Problem z odpalaniem. Ma 35 stopni mrozu to i gorąca woda nie pomoże ,bo zamarznie zanim odpalisz.

#393 Share paatrykk

paatrykk

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 140 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 styczeń 2010 - 16:00

Problem z odpalaniem. u mnie z gorącą dobrze odpalała ale mi akumulatory padły i bez prostownika teraz nie obędzie

#394 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8983 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 01 styczeń 2010 - 19:30

Problem z odpalaniem. Z wysokością temp tej wody to uważajcie żeby wam tuleje nie popękały...
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#395 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2076 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 01 styczeń 2010 - 19:35

Problem z odpalaniem. nic nie popęka, nawet w instrukcji obsłubi ciągnika pisze że w niskich temperaturach przepłukać układ gorącą wodą 90-100*C i nasepnie wlać wody o tej samej temp i odpalać

#396 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8983 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 01 styczeń 2010 - 20:19

Problem z odpalaniem. Wiesz w instrukcji pisze, a co się może stać to 2 sprawa. Od wlewania wrzątku już spotkałem pęknięte tuleje...
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#397 Share GoRAL1

GoRAL1

    mlody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 2478 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 styczeń 2010 - 20:23

Problem z odpalaniem. A co będzie jak przy 35 nie zapali, jak spuścić wodę która w mgnieniu oka ostygła i zamarza .

#398 Share malorolny

malorolny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 174 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:OKOLICE KROSNA

Napisany 01 styczeń 2010 - 20:27

Problem z odpalaniem.

Wiesz w instrukcji pisze, a co się może stać to 2 sprawa. Od wlewania wrzątku już spotkałem pęknięte tuleje...

Czyżby.... woda najpierw przechodzi przez chłodnice i traci temperaturę .......... do tuleji napewno wrzątek nie dociera .........

#399 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2076 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 01 styczeń 2010 - 20:32

Problem z odpalaniem. właśnie tak, zgadzam się z kolegą malorolny...

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 11:36
  •  

#400 Share rino

rino

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 770 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Maszyny rolnicze

Napisany 01 styczeń 2010 - 20:43

Problem z odpalaniem. Najlepiej załozyc grzałke do c-360, moja jest na plynie i chodzi w paszowozie, w stodole. Pompa jest juz na tyle slaba, ze jest problem odpalic juz przy temp 0 stopni. Jak załozyłem grzalke to teraz przy -18 wystarczy 15-20 minut grzania i pali. (grzałka 1400W)

Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360