Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#281 Share ursus1991

ursus1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 842 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie
  • Zainteresowania:Rolnictwo, komputery, muzyka, motoryzacja

Napisany 25 marzec 2009 - 17:16

Problem z odpalaniem. Tak nawet tydzień temu wyregulowaliśmy jeszcze raz zawory i sprawdzaliśmy wtryski a poza tym rok temu zakłaałem nowe polskie końcówki wtrysków. To co z tym filtrem no i jak on może wpływać na toze jest za słabe ciśnienie w dwóch wtryskach

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 17:13
  •  

#282 Share GoRAL1

GoRAL1

    mlody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 2478 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 25 marzec 2009 - 17:34

Problem z odpalaniem. Ręką może nie poczułeś,a jeżeli faktycznie tak jest to wina sekcji.

#283 Share seweryn20

seweryn20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7603 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:B-B

Napisany 25 marzec 2009 - 21:07

Problem z odpalaniem. drganiem rurek się nie sugeruj bo ich długość, sztywność zamocowania a nawet kształt wygięcia ma wpływ na to jak drgają. nie jest to żaden odnośnik. powinieneś faktycznie sprawdzić ten filtr powietrza i cały układ dolotowy czy nie jest oblepiony brudem. sprawdz dokładnie wszystkie ustawienia. pompa, zawory. jeśli masz możliwość to porównaj z innym ciągnikiem skok zaworów. żeby wykluczyć poważne zużycie wałka rozrządu, choć w ten sposób będzie ciężko to sprawdzić. powinieneś sprawdzić kompresję, filtry paliwa a nawet zbiornik. a to że puszcza dyma na wolnych...? według mnie to pompa albo regulator obrotów. to że jest nowa nie świadczy o tym że jest ustawiona prawidłowo.
KPK Kumurun Team

#284 Share ursus1991

ursus1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 842 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie
  • Zainteresowania:Rolnictwo, komputery, muzyka, motoryzacja

Napisany 25 marzec 2009 - 21:57

Problem z odpalaniem. No ale ustawiałem pompe wedłóg punktów na kole zamachowym, zawory tez są wyregulowane

#285 Share arek116

arek116

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 222 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 25 marzec 2009 - 22:06

Problem z odpalaniem. na moje to może być wina regulatora obrotów choć z tym dymieniem to stawiał bym na wtryski ale skoro mówisz że sprawdzałeś to ok. proponował bym sprawdzić poziom oleju w pompie wtryskowej a najlepiej spuścić to co jest i wlac świeży (1l).

#286 Share seweryn20

seweryn20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7603 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:B-B

Napisany 26 marzec 2009 - 05:24

Problem z odpalaniem. domyślam się że zawory i pompa jest na glanc skoro co chwilę to kontrolujecie.. trudno ocenić co jest powodem problemów na podstawie tekstu.
KPK Kumurun Team

#287 Share drejsyk

drejsyk

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:zachód

Napisany 26 marzec 2009 - 09:57

Problem z odpalaniem. Może niema zaworka ciśnieniowego na przelewie w pompie wtryskowej

#288 Share adrian2

adrian2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 136 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisany 12 kwiecień 2009 - 22:34

Problem z odpalaniem. Przy dużym mrozie prostownik i gorąca woda w blok i zapala.Ogólnie zapala bez problemu.
-U-R-S-U-S- i wszystko jasne.

#289 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8983 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 14 kwiecień 2009 - 17:43

Problem z odpalaniem. Z ta gorąca wodą to nie zawsze za dobrze bo może tuleja pęknąć.
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#290 Share 330CUrsus

330CUrsus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 481 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Dąbrowy
  • Zainteresowania:Rolnictwo i motoryzacja.

Napisany 18 kwiecień 2009 - 08:30

Problem z odpalaniem. Kolega @milanreal1 ma rację. Lepiej lać letnią i przelać ze 3 razy niż po gorącej wymieniać tuleję(chodź tuleja nie zawsze pęknie). Albo można też knota dać tyle że w 60 jest to trochę utrudnione.Ale dobry aku rozrusznik układ paliwowy i nic nie trzeba robić. Moja(znaczy dziadka ale go nie ma o moja ;) )i wuja elegancko.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 17:13
  •  

#291 Share K1ROVEZ

K1ROVEZ

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 290 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Jeleniej Góry

Napisany 19 kwiecień 2009 - 20:30

Problem z odpalaniem. Moja pali dobrze, bo jest po remoncie i stoi w garażu który trzyma lekki plus (1-2st.C) gdzieś tak do -10, ale żeby nie męczyć akumulatora (mam tylko jedną 'setkę' 12V), to jak coś wolę wlać mocno ciepłą wodę i wtedy jest easy...
Na szczęście już po zimie, a do następnej daleko.
good God damn and other such phrases...

#292 Share adasko987

adasko987

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 45 postów

Napisany 09 maj 2009 - 12:26

Problem z odpalaniem. moja chodziła całą zimę na płynie i odpalała przy tych największych mrozach (35 stopni) z rana i opala bez żadnego kręcenia odpala jak w lato.

#293 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 09 maj 2009 - 12:52

Problem z odpalaniem. Chyba w to nie uwierzę, przy -35 stopniach zamiast oleju masz smolę, akumulator ma jakieś 40% mocy a z paliwa robi się kasza. No i w którym miejscu w kraju są takie mrozy?

#294 Share K1ROVEZ

K1ROVEZ

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 290 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Jeleniej Góry

Napisany 09 maj 2009 - 20:04

Problem z odpalaniem. U mnie takie były tej zimy. W mojej wsi było -32, a niedaleko ode mnie, w Barcinku -37, czyli jak wtedy podała TVP było to najzimniejsze miejsce w kraju w tym roku...
good God damn and other such phrases...

#295 Share adasko987

adasko987

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 45 postów

Napisany 09 maj 2009 - 20:38

Problem z odpalaniem. paliwo się leje zimowe i przy największych mrozach nic mu się nie stanie u nas był taki mróz na Mazowszu niedaleko płońska jeśli się ktoś orientuje jeżdżę an oleju superol cc też rzadszy jaki zaleca się na zimę nie było żadnego problemu z odpalaniem jeśli w tą zimę też będą mrozy to wam nagram odpalenie silnika

#296 Share radek4312

radek4312

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Krawieczyn

Napisany 10 maj 2009 - 10:21

Problem z odpalaniem. przed mrozem spuszczam wode a przed odpaleniem leje gorącą i pali
Zapalniczka- 2 zł
Benzyna- 50 zł
Widok palącej się szkoły- bezcenne

#297 Share kubaldo

kubaldo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:RADOM
  • Zainteresowania:sport,sztuki walki,fotografowanie,modele maszyn rolniczych ,modele samochodów

Napisany 23 maj 2009 - 19:16

Problem z odpalaniem. moja 60-tka odpala w zimę z lekkimi problemami tzn najpierw muszę po nocy na mrozie rozgrzać ale tak czy inaczej odpali prędzej czy puźniej

#298 Share Davidastra

Davidastra

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 863 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpackie

Napisany 24 maj 2009 - 12:43

Problem z odpalaniem. ale ludzie bajki piszą
- 35 stopni
na płynie i odpala jak w lecie
Ty się jeden z drugim zastanawiasz co piszesz??
przecież na - 35 to i ta zimowa sie zaczyna zmarzać
u nas w kraju sami złodzieje to i w paliwie połowa to woda
czemu tak często siadaja filtry
układy paliwowwe
bo wode nam sprzedają złodzieje
niema szans żeby na -35 odpalił traktor jak w lato niemaszans

Opus meum est


#299 Share damian18

damian18

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 671 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ryki

Napisany 24 maj 2009 - 13:46

Problem z odpalaniem. może dlatego że większość nie dba o higienę pracy przewozi paliwo w brudnych bankach itd. ale z tymi -35 i łatwym odpaleniu to bajka

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 17:13
  •  

#300 Share MartineZ

MartineZ

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1044 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj.opolskie-kluczbork

Napisany 24 maj 2009 - 16:29

Problem z odpalaniem. moja odpala bez problemu po dolaniu goracej wody

Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360