Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#241 Share kposy

kposy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 luty 2009 - 21:26

Problem z odpalaniem. Witam...odpaliłem dzisiaj silnik i wszystko ładnie chodzi ale nie wiem dlaczego mocno kopci a przelewem WOGÓLE nie leci paliwo...
Wtryski nowe, pompa po regenaracji...o co chodzi?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 17:53
  •  

#242 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8984 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 12 luty 2009 - 21:46

Problem z odpalaniem. Odpalać 60 w zimę to zawsze trochę zakopci białym dymem. Ale jak ci może chodzić bez paliwa? Coś pokręciłeś chyba.
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#243 Share miszka31

miszka31

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1138 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:siedliszcze koło dubienki
  • Zainteresowania:maszyny rolnicze

Napisany 12 luty 2009 - 21:51

Problem z odpalaniem. nadmiarem który łączy wtryski czy jak?

#244 Share kposy

kposy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 luty 2009 - 21:51

Problem z odpalaniem.

Odpalać 60 w zimę to zawsze trochę zakopci białym dymem. Ale jak ci może chodzić bez paliwa? Coś pokręciłeś chyba.

ja wiem jak kopci ciagnik odpalany zimą...a ten kopci wyjatkowo mocno ale jak mowie najciekawsze jest to ze nie leci paliwo z przelewu a nie ze wogóle nie leci ( bo jak to mozliwe zeby chodził)
Tak nadmiarem łaczacym wtryski

#245 Share talek48

talek48

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 luty 2009 - 21:53

Problem z odpalaniem. A to on jest swierzo po remoncie??

#246 Share kposy

kposy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 luty 2009 - 21:58

Problem z odpalaniem. No ale co to ma do rzeczy...nie ma przelewu i to jest problem

Edytowany przez andrzej2110, 12 luty 2009 - 23:20.
cytowanie poprzedniego posta


#247 Share talek48

talek48

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 luty 2009 - 21:59

Problem z odpalaniem. nie cytuj poprzedniego posta!!
A wracając to dobrze wszystko wyregulowałeś??
Pytam dlatego ze jesli jest po remoncie to moze byc wina jakies regulacji... lub moze masz zatkany paprochem jakis przewod??

#248 Share miszka31

miszka31

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1138 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:siedliszcze koło dubienki
  • Zainteresowania:maszyny rolnicze

Napisany 12 luty 2009 - 22:13

Problem z odpalaniem. ja miałem zapchany przewód nadmiarowy ten od wtrysków dodam nowy, objawy były takie, ciągnik na wolnych obrotach sobie pykał i nagle zaczynał zdychać, aż zdechł zapalić nie można było, musiał chwile odstać i palił bez problemu

#249 Share Pablo16

Pablo16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Barczewa

Napisany 13 luty 2009 - 08:44

Problem z odpalaniem. A te paliwo to cały czas nie leci??
Bo mój tata twierdzi że na małych obrotach wcale nie musi iść przez przewód przelewowy na wtryskach i że dopiero na dużych obrotach będzie tamtędy też lecieć.
Ursus C385A główny koń roboczy
Ursus C360 pomocnik C385A
Ursus C330M pomocnik pomocnika

#250 Share jktuning

jktuning

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wlkp

Napisany 13 luty 2009 - 09:43

Problem z odpalaniem. Musi lecieć paliwo przelewem bo pompa paliwowa się chłodzi paliwem

Edytowany przez andrzej2110, 13 luty 2009 - 09:45.
cytowanie posta wyżej


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 17:53
  •  

#251 Share Davidastra

Davidastra

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 863 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpackie

Napisany 13 luty 2009 - 12:21

Problem z odpalaniem. co??? B) :) ;) :) :) :) :) :)
o takim czymś to jeszcze nie słyszałem
przecież pompa w c 360 ma olej i on smaruje i odprowadza cieplo
a i tak nie będzie gorętsza jak silnik

Opus meum est


#252 Share kposy

kposy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 luty 2009 - 14:52

Problem z odpalaniem. Paliwo nie leci ani na wyskoich obrotach ani na małych...a diesel ma to do siebie ze bardzo duzo paliwa pompa przelewa...
Problem moze jeszcz tkwic z zalozeniu wtryskiwaczy

#253 Share GoRAL1

GoRAL1

    mlody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 2478 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 luty 2009 - 15:00

Problem z odpalaniem. Masz zapchany zaworek przelewowy lub przewód, powoduje to większe dawkowanie paliwa.

#254 Share Pablo16

Pablo16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Barczewa

Napisany 13 luty 2009 - 21:20

Problem z odpalaniem. A przypadkiem jakby się ten zawór zaciął to nie powinno wtedy paliwo właśnie mocno lać się przez przewód przelewowy od wtrysków ?
Ursus C385A główny koń roboczy
Ursus C360 pomocnik C385A
Ursus C330M pomocnik pomocnika

#255 Share GoRAL1

GoRAL1

    mlody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 2478 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 luty 2009 - 09:17

Problem z odpalaniem. Przewodem od wtrysków by się lało paliwo gdy by były wypracowane , a ty wcześniej pisałeś że są nowe.
Po prostu dzieje się tak że pompka zasilająca podaje do sekcji paliwo o wiele za dużym ciśnieniu, a przez to sekcje pompują za dużą dawkę do wtrysku.

#256 Share miszka31

miszka31

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1138 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:siedliszcze koło dubienki
  • Zainteresowania:maszyny rolnicze

Napisany 14 luty 2009 - 13:23

Problem z odpalaniem. goral1 co ty za bzdury wypisujesz? poczytaj troszke do pompiarza się udaj on ci pokarze i wytłumaczy kiedy nadmiarem idzie paliwo,jak są wypracowane to paliwo idzie do komory sprężania wtryski leją,może złe ciśnienie ustawione,końcówka nie na punkcie i nie taki typ

#257 Share GoRAL1

GoRAL1

    mlody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 2478 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 luty 2009 - 13:55

Problem z odpalaniem. miszka31 nie zarzucaj mi bzdur tylko pomyśl co się będzie działo gdy przy nowej pompce zasilającej nie będzie działał zawór przelewowy .

#258 Share miszka31

miszka31

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1138 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:siedliszcze koło dubienki
  • Zainteresowania:maszyny rolnicze

Napisany 14 luty 2009 - 14:11

Problem z odpalaniem. a co ten zaworek ma wspulnego z wtryskami? napisz co by się stało? ja uważam że nic nawet to wiem oprucz tego że po dłuższym postoju by paliwo z ciekało ( nie trzyma ciśnienia w pompie wtryskowej) cieżko by palił, napisz co by się działo?

#259 Share GoRAL1

GoRAL1

    mlody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 2478 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 luty 2009 - 14:15

Problem z odpalaniem. A co będzie jeżeli jest niedrożny i nieodprowadza nadmiaru paliwa .

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 17:53
  •  

#260 Share miszka31

miszka31

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1138 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:siedliszcze koło dubienki
  • Zainteresowania:maszyny rolnicze

Napisany 14 luty 2009 - 14:36

Problem z odpalaniem. nic,a pozatyn czym się on tam zapcha,chłopie co ty piszesz,wiesz co napisz że pompe rozsadzi

Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360