Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#221 Share bodzio1108

bodzio1108

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 411 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. łódzkie, powiat pabianice
  • Zainteresowania:Bydło mleczne -wszystko co związane jest z tą dziedziną.<br />Maszyny i sprzęt rolniczy -nowinki techniczne, stare polskie Ursusy, Zetory.<br />BMW serii 3:)))

Napisany 06 styczeń 2009 - 20:42

Problem z odpalaniem. U nas dzisiaj rano o godz.7 było -20 C ,a C-360 odpalane było pare minut po 8 także temp. zabardzo sie chyba nie zmieniła. Było wlane ciepłej wody na chwile, spuszczone i wlane znowu ciepłej i "troche" pokręciła ale zapaliła(bywało gorzej przy mniejszym mrozie) :P i stoi cały czas pod wiatą z płyt betonowych :D
Sprzedam:
Schładzalnik na mleko Alfa-Laval 650l

kontakt na pw lub gg

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 21:31
  •  

#222 Share Jurek12

Jurek12

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 59 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:mazowieckie

Napisany 06 styczeń 2009 - 20:49

Problem z odpalaniem. przed remontem to dllugo musialem krecic zeby zaplil i latem, a teraz najwyzej goraca woda jak duzy mroz i jara, aby paliwo nie marzlo
:P

#223 Share masseyferguson6140

masseyferguson6140

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1432 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie(okolice Łukowa)

Napisany 06 styczeń 2009 - 21:44

Problem z odpalaniem. Mój Ursus C360 pali dobrze zawsze zalewam gorącą wodą chłodnice szkoda że nie ma świec przydały by się ostatnio rozsypał się rozrusznik i szykuje się mały remont.
Podziwiać należy wielkie czyny, a nie wielkie słowa

#224 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 styczeń 2009 - 17:26

Problem z odpalaniem. Zauważcie że teraz macie mrozy spore to i powietrze jest suche. Co ułatwia zapalenie. U mnie lepiej pali ciapek w mróz niż na jesieni.
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#225 Share UrsusFan1222

UrsusFan1222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 290 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj łodzkie
  • Zainteresowania:maszyny rolnicze,brunetki,muzyka klubowa

Napisany 07 styczeń 2009 - 18:18

Problem z odpalaniem. Wczoraj rano i dziś były małe problemy z opaleniem :P słaba bateria ,ale w pogotowiu była ''bakteria'' od bizona :D .
W życiu nie można mieć wszystkiego :)

#226 Share arek116

arek116

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 222 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 07 styczeń 2009 - 22:06

Problem z odpalaniem. ja mam jedną z turem (wizualnie makabra) ale ma wstawione tłoki,tuleje produkowane przez zetora ciągniczek zalany płynem i jak narazie to tylko raz nie zagadała bo stała cą noc na pozycyjnych (rano juz tylko się żażyły) a w zeszłym roku kilometr brachol mnie ciagnoł iwekiem żeby zapalił a w tym roku po remącie zero problemu.

#227 Share raffx89

raffx89

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 104 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ślaskie

Napisany 13 styczeń 2009 - 23:02

Problem z odpalaniem. ja zawsze przed odpaleniem w mrozy zapalam swiatla zeby pobudzic akumulator(w aucie tez tak robie i pomaga) jak trzeba to pod silnik podkladam taka kuchenke elektryczna i po 20-30 min zapala bez problemow,oczywiscie najpierw na malych obrotach bo najgorzej jest zapalic silnik na mrozie i triumfalnie przegazowac-glupota;pp

#228 Share Elektrotechnik

Elektrotechnik

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 4477 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Elektronika, specjalizacja: replikatory i teleportery.

Napisany 17 styczeń 2009 - 20:25

Problem z odpalaniem. Zamiast włączać światła lepiej podłączyć prostownik na 10 minut i ustawic mały prąd 3-4 A. Akumulatory się wtedy podgrzeją i tak samo pobudzą jak przy włączonych światłach, a nie rozładują się.

#229 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8983 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 17 styczeń 2009 - 20:40

Problem z odpalaniem. dzisiaj trochę drzewa woziłem więc ruszyłem swoja 60 po prawie miesiącu snu.i o dziwo po zalaniu gorącą wodą i bez ładowania akumulatorów odpalił za 1 razem bez problemów.byłem milo zaskoczony bo myślałem że bez ładowania akumulatorów nie odpali.
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#230 Share banan575

banan575

    Najwyzsza Izba Kontroli

  • Members
  • PipPipPip
  • 3057 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ze znowu? to nie Ja!

Napisany 18 styczeń 2009 - 02:41

Problem z odpalaniem. U mnie dzis tzn wczoraj tez rano odpalali 3P (ale chyba bezemnie by nie odpalili bo ja zagotowalam 10litrow wody) wzieli wode zalali capa i odpalil chyba za drugim razem
Najwyzsza Izba Kontroli

Centralne Biuro Sledcze

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 21:31
  •  

#231 Share Davidastra

Davidastra

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 863 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpackie

Napisany 18 styczeń 2009 - 11:40

Problem z odpalaniem. 3p za drugim razem po zalaniu goroncą wodą
jaka była przybliżona temperatura
u mnie jest zalany płynem to do -6 , -8 pali za pierwszym razem
Wiadomo że nie od "strzała" pare razy musi przeżucić ale zaraz pali
Przydały by się świece
Bo to powoduje że jak ciągnik odpali to równo pracuje odrazu
No i oczywiście samo odpalenie jest łatwiejsze

Opus meum est


#232 Share Miki7211

Miki7211

    Rolas z Wielkopolski

  • V.I.P.
  • rank
  • 1743 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolskie. Gostkowo

Napisany 18 styczeń 2009 - 11:42

Problem z odpalaniem. U mnie teraz C-360 po remoncie zalana płynem przy mrozach pali elegancko jedyny warunek to dobrze naładowany akumulator. A przed to było kiepsko było trzeba brać ją na " szelki " od jakiegoś innego akumulatora bo musiał kręcić dosyć długo aż odpaliła

Moje Filmiki

Pozdrawiam


#233 Share banan575

banan575

    Najwyzsza Izba Kontroli

  • Members
  • PipPipPip
  • 3057 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ze znowu? to nie Ja!

Napisany 18 styczeń 2009 - 12:11

Problem z odpalaniem.

3p za drugim razem po zalaniu goroncą wodą
jaka była przybliżona temperatura

cos kolo zera i zapalil za drugim razem. przeciez niebeda cheltac az aku padna.
Najwyzsza Izba Kontroli

Centralne Biuro Sledcze

#234 Share grzecho106

grzecho106

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Zamościa

Napisany 18 styczeń 2009 - 12:50

Problem z odpalaniem. Jak było koło -20 to załałem ciepło wodą chwile postał i zapalił bez pomocy prostownika chociaż akumulatoru mają koło 10 lat

#235 Share piciaj

piciaj

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 300 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gniezno/Września--
  • Zainteresowania:mechanika zootechnika treningi krav maga

Napisany 18 styczeń 2009 - 13:18

Problem z odpalaniem. ja w swojej c-4011 ktora bardziej juz przypomina c-360, wlewam goracej wody i pyka, ale jeszcze łatwiej pyka gdy podgrzeje filtry paliwa palnikiem , i dużo łatwiej, osobiscie niestosuje tzw. knotów :lol: bo niemusze , kiedys jeszcze jak była 912 to sie nieobywało bez tego. wuja na w RSP pracuje jako mechanik, i w pozakładał w tych które zima odpalają żeby było łatwiej odpalić świece żarowe od C-330 i mówi że palą na tyk :D :lol:
znalazłem to czego szukałem ..:)))

#236 Share Davidastra

Davidastra

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 863 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpackie

Napisany 18 styczeń 2009 - 13:41

Problem z odpalaniem. banan 575
Ja nie chełtam rozrusznikiem niewiadomo ile
dla mnie osobiście przeżucenie kilka razy oznacza około 2 sek
A przy temp. 0 st C powinien odpalić bez problrmu chyba że diesel do bani (ropka)

Opus meum est


#237 Share raffx89

raffx89

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 104 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ślaskie

Napisany 20 styczeń 2009 - 21:44

Problem z odpalaniem. Piciaj podgrzewasz filtry paliwa palnikiem? hehe dobry jestes :)

#238 Share Davidastra

Davidastra

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 863 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpackie

Napisany 20 styczeń 2009 - 22:55

Problem z odpalaniem. Jeżeli nie zaświeciły się jeszcze ogniem wiecznym to jest dobry :)

Opus meum est


#239 Share Apista

Apista

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 450 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 04 luty 2009 - 18:26

Problem z odpalaniem. zima nie zima, dobry akumulator i odpalał za 1 razem zawsze, ale niestety jest przeciek z układu chłodzenia do smarowania w bloku i pół roku stoi bo nie ma kasy na nowy blok
ale nawet teraz bym akumulatory podładował, zalał paliwo (spuściłem bo bak dziurawy) to odpalił bym bez problemu

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 21:31
  •  

#240 Share prestig

prestig

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów

Napisany 08 luty 2009 - 21:04

Problem z odpalaniem. Kiedyś żeby dopalić, nie było wyjścia jak nocny rozrusznik, a następnie ciepła woda. Teraz już nie mam problemu po remoncie, pali lepiej niż moje kangoo :lol:

Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360