Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpalaniem.


1423 odpowiedzi na ten temat

#201 Share jakub16

jakub16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 432 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PKS
  • Zainteresowania:Nowoczesne ciągniki i maszyny rolnicze.

Napisany 29 grudzień 2008 - 11:50

Problem z odpalaniem. ciśnienie w cylindrach jest oki bo rozrusznik ma ciężko kręcić a ciągnikowi mocy nie ubyło. udało się go odpalić kupa czarnego dymu i garaż pełen he he i poczekaliśmy z fatherem aż termostat puści i daliśmy opór gazu około 2500 obr/min i ciągnik przerywa jak np ten ciągnik podany w linku. tata myśli ze to wtryskiwacze a oto link ;) http://pl.youtube.co...feature=related Crazy Ursus w 9 sekundzie podobnie chodzi 3P na pełnych obrotach
Już 5 lat na AF ;)
Pozdrawiam wszystkich

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 04:07
  •  

#202 Share lambogrand

lambogrand

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 475 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Slaskie

Napisany 29 grudzień 2008 - 12:03

Problem z odpalaniem. a pompe miales juz robiona?jezeli dajecie wtryski do sprawdzenia to pompe wtryskowa tez bym dal niema to duzo wiecej roboty a bedziesz mial komplet sprawdzony na na moje oko to pompa padla, mi tez w pazdzierniku przerywal dalem pompe i wtryski sprawdzic i jest git koncowka wtryskiwacza razem z robota 1 kosztuje ok 80zl pompa naprawa mnie 600zl kosztowala byla padnieta

#203 Share jakub16

jakub16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 432 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PKS
  • Zainteresowania:Nowoczesne ciągniki i maszyny rolnicze.

Napisany 29 grudzień 2008 - 12:18

Problem z odpalaniem. to raczej nie pompa ale wtryski już idą w najbliższym czasie do sprawdzenia a pompę mamy drugą zapasową ;)

Edytowany przez jakub16, 29 grudzień 2008 - 12:21.

Już 5 lat na AF ;)
Pozdrawiam wszystkich

#204 Share Elektrotechnik

Elektrotechnik

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 4473 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Elektronika, specjalizacja: replikatory i teleportery.

Napisany 29 grudzień 2008 - 13:21

Problem z odpalaniem.

ciśnienie w cylindrach jest oki bo rozrusznik ma ciężko kręcić a ciągnikowi mocy nie ubyło. udało się go odpalić kupa czarnego dymu i garaż pełen he he i poczekaliśmy z fatherem aż termostat puści i daliśmy opór gazu około 2500 obr/min i ciągnik przerywa jak np ten ciągnik podany w linku. tata myśli ze to wtryskiwacze a oto link ;) http://pl.youtube.co...feature=related Crazy Ursus w 9 sekundzie podobnie chodzi 3P na pełnych obrotach

Kolego to, że rozrusznik ma ciężko przekręcić nie oznacza, że jest dobre ciśnienie sprężania. Ale poczekajmy jak zrobisz wtryskiwacze czy będzie jakaś poprawa.

#205 Share jony23

jony23

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 12 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie
  • Zainteresowania:sport siłownia

Napisany 29 grudzień 2008 - 20:30

Problem z odpalaniem. u mnie jak sa naprawdę duże mrozy to to zalewam go ciepła woda i dodatkowo palnikiem miskę trochę się grzeje i nie ma żadnego problemu ;)
Z E T O R 7 7 4 5

#206 Share pawlus224

pawlus224

    Rolnik z zamiłowania :)

  • Members
  • PipPipPip
  • 1982 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie - LLE
  • Zainteresowania:Ciągniki i maszyny rolnicze czasów PRL-u:)

Napisany 29 grudzień 2008 - 21:26

Problem z odpalaniem. A mój 3P "przeżył" bez remontu ok. 8,5 tys mth. ;)
moim zdaniem powinieneś też sprawdzić drożnośc całego ukł. paliwowego :P a może kranik masz troszkę przymknięty (nie raz mi się tak zdażyło) i z tąd te problemy .

ZAKUPIĘ KOSIARKĘ ROTACYJNĄ FAMAROL 1,65M

WYŁĄCZNIE WOJĘWÓDZTWO LUBELSKIE .


#207 Share toniekmf255

toniekmf255

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 634 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisany 29 grudzień 2008 - 21:36

Problem z odpalaniem. Przy takiej temp. jaką mamy przydała by się sprawna świeca płomieniowa
Mój avatar-mój ulubiony pies którego już ze mną nie ma :(

Są ludzie, którzy nie popełniają błędów. To ci, za których myślą inni.

#208 Share jakub16

jakub16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 432 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PKS
  • Zainteresowania:Nowoczesne ciągniki i maszyny rolnicze.

Napisany 29 grudzień 2008 - 22:25

Problem z odpalaniem. świeca jest ;)
Już 5 lat na AF ;)
Pozdrawiam wszystkich

#209 Share toniekmf255

toniekmf255

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 634 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisany 29 grudzień 2008 - 22:53

Problem z odpalaniem. ale czy dobrze działa?
ja miałem podobne problemy i okazało sie że winą jest http://www.agrofoto....image76667.html
Mój avatar-mój ulubiony pies którego już ze mną nie ma :(

Są ludzie, którzy nie popełniają błędów. To ci, za których myślą inni.

#210 Share marian3p

marian3p

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 219 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlasie

Napisany 30 grudzień 2008 - 01:18

Problem z odpalaniem. Powinien i bez swiecy odpalic. U mnie przy niewielkim mrozie dopala bez zadnego ogrzewania. Trzeba troche wiecej zakrecic rozusznikiem ale zapali. Podczas odpalania tez bialy dym sie pojawia ale zaraz znika. Przy nastepnym odpalaniu ogrzej przewody paliwowe, filtr, pompe itp. i moze bedzie troche poprawa.

Naprawa elektryki i elektroniki ciągników i maszyn rolniczych. Naprawa sterowników maszyn, skrzyń biegów (np. Autotronic), EHR itp.

Wykonywanie sterowania EHR (elektrohydrauliczne sterownie podnośnikiem) do każdego ciągnika, również wykonywanie własnych sterowników do ciągników z fabrycznym EHR.

Wykonywanie różnych sterowników do ciągników i maszyn rolniczych (liczniki, sterowniki ścieżek do siewnika, itp.).

Więcej info na PW.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 04:07
  •  

#211 Share lukaszxd

lukaszxd

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:góra

Napisany 01 styczeń 2009 - 20:37

Problem z odpalaniem. u mnie szeidziesiatkka pali bez problemu / na dotyk / przy kazdej temperaturze na podwórku
Pozdr Wszystkim...)))
xd..))) Pozdro Wszystkim

#212 Share dante

dante

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 39 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warmińsko-Mazurskie
  • Zainteresowania:Rolnictwo,Majstrowanie

Napisany 01 styczeń 2009 - 23:49

Problem z odpalaniem. U mnie 60 stoi w garażu z desek , akumulatory jeden ma 2 a drugi 8 lat i jak chce go odpalić to rano podłączam prostownik na 2 -3 h i przelewam kilka razy przez blok gorącą wodą żeby rozgrzać olej i wtedy odpala z pierwszym .
No czasem zdarzają się wyjątki ze podłączam mobilny akumulator od samochodu , jak koleś wymyślił w Top agrar polska .
Moje pierwsze filmiki .
http://www.youtube.c...u/2/-My80dBQcp4


Sprzedam Prasę John Deere 550, zdjęcia w galerii .

#213 Share tommot003

tommot003

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:powiat: kielecki
  • Zainteresowania:Mororyzacja, rolnictwo

Napisany 02 styczeń 2009 - 10:30

Problem z odpalaniem. moje akumlatory nie są pierwszej młodości. Zawsze przelewam gorącą wodą, ogrzewam knotem miske olejową, ale niezawodny jest knot. Zejmuje przeód od kolektora ssącego przykładam tam knota i nacinkam na starter i zawsze odpala

#214 Share Elektrotechnik

Elektrotechnik

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 4473 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Elektronika, specjalizacja: replikatory i teleportery.

Napisany 03 styczeń 2009 - 14:33

Problem z odpalaniem. Panowie mój 3P przeszedł dzisiaj rano próbę rozruchu. Przy -10°C odpalił bez problemu, ale kilka razy wałem musiał przekręcić. Zalany jest płynem. Jednak przydały by się świece żarowe w kolektorze. Teraz czekam na większe mrozy. ;)

#215 Share stasiex

stasiex

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 686 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Poznań

Napisany 03 styczeń 2009 - 18:42

Problem z odpalaniem. Dzisiaj odpalaliśmy naszą 60.tkę przy -5 *C - przy pierwszej próbie rozruchu eksplodował jeden z akumulatorów (bez ofiar w ludziach i sprzęcie ;) ); po wymianie akumulatora, podłączeniu dodatkowego od 7211 i podłożeniu żaru pod miskę olejową odpalił za 4 razem. Koszmar... Jeszcze nigdy nie było takich problemów... :P

#216 Share krzys924

krzys924

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:mrozy

Napisany 03 styczeń 2009 - 19:23

Problem z odpalaniem. u mnie w doże mrozy to wystarczy kopeć , nie zalewam 60 od razu woda tylko pale bez dopiero jak odpali pochodzi z minute zalewam go ciepła nie wrząca woda, a 5 min przed rozruchem włączam światła postojowe na 2-3min żeby rozgrzać akumulatory(taki sposób podał mi znajomy mechanik, pomaga na serio)

#217 Share kombajn

kombajn

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 254 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie/Plock/Radzanowo/JURYSZEWO
  • Zainteresowania:Maszyny ich przeróbki, przebudowy i udoskonalenia :) z pasją buduje konstrukcje od podstaw mam wiele pomysłów za mało czasu i pieniędzy...<br />

Napisany 05 styczeń 2009 - 13:19

Problem z odpalaniem. Ja wczoraj odpalałem swoja 60 zarzuciłem akumulatory (trzymam je w garażu) nie byly ładowane od końca listopada. ciepła woda w chłodnice ale miałem mało bo tylko jeden czajnik jakies 4l zakręciła choc wolno bo olej jednak byl gesty, i po chwili zagadała do mnie ;):P bylo jakies -9 wiec nie tak źle spróbuje później jak będzie większy mróz :)
Wszystko to jest moją osobistą opinią. więc prosze jej nie krytykować. chyba że pisze głupoty ;)

#218 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8983 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 05 styczeń 2009 - 19:49

Problem z odpalaniem. ja u siebie zalewam chłodnice woda taką dobrze ciepła lub jak kto woli słabo gorąca.za 2-3 min odpalam i zapali za 1 razem tylko trzeba trochę dłużej rozrusznikiem zakręcić.
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#219 Share john6630

john6630

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 37 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 05 styczeń 2009 - 19:56

Problem z odpalaniem. U mnie kreci ale odpala. Zawsze gdy jest duży mróz to wlewam gorącą wodę do chłodnicy i pali

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpalaniem. Dzisiaj, 04:07
  •  

#220 Share Trafik

Trafik

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska
  • Zainteresowania:Rolnictwo i motoryzacja.

Napisany 06 styczeń 2009 - 20:08

Problem z odpalaniem. Dzisiaj moja już nie chciała zapalić, musieliśmy ją szarpnąć :P

Podobne tematy zapalaniem ursusa ursus c 360