Skocz do zawartości

Zdjęcie

problem z włączeniem wom. rozłącza sie


30 odpowiedzi na ten temat

#1 Share muoodyy

muoodyy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2013 - 10:29

problem z włączeniem wom. rozłącza sie witam. przejrzalem juz wszystkie mozliwe tematy na AF dotyczące mojego tematu ale zadnej konkretnej odpowiedzi nie bylo. mam taki problem że gdy włącze wom to po kilkunastu sekundach zaczyna mrugac kontrolka i wałek sie rozłącza. w instrukcji wyczytalem że jesli wom czuje zbyt male obciazenie to autotronic automatycznie go rozłącza. a wiec myslalem ze jest ok. ale wczoraj podpiąłem do mf rozrzutnik z obornikiem zeby sprawdzic czy przy obciazeniu sie nie rozłączy. i d*pa. nadal sie rozłącza. co prawda rorzutnik byl maly i jakies 2,5 tony gnoju moglo na nim byc ale to juz jakies obciazenie jest zeby taśma ten obornik zsunela na ziemie. spotkał sie ktos z takim przypadkiem i wie jak to zrobic? co tam jest winne? :/

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem z włączeniem wom. rozłącza sie Dzisiaj, 13:45
  •  

#2 Share AntekC330

AntekC330

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 47 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2013 - 11:35

problem z włączeniem wom. rozłącza sie A jaki masz konkretnie model ciągnika? Napisałeś tylko gdzieś "między wierszami", że masz MF.

#3 Share muoodyy

muoodyy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2013 - 12:17

problem z włączeniem wom. rozłącza sie mam mf6180. ogolnie wydaje mi sie ze to moze byc czujnik obrotow walka bo wogóle mi sie nie wyświetlają obroty na desce rozdzielczej. caly czas jest 00...

#4 Share grzesiu09091987

grzesiu09091987

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2013 - 13:09

problem z włączeniem wom. rozłącza sie Czujnik wałka WOM uszkodzony, albo trzeba skorygować jego głębokość wkręcenia.

#5 Share Igor110

Igor110

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 35 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie,Kazimierówka
  • Zainteresowania:ROLNICTWO

Napisany 24 styczeń 2013 - 13:12

problem z włączeniem wom. rozłącza sie dołączam się do pytania u wuja w ,,John Deere 6430 Premium" też jak się włączy to się nie wyłacza bo później nie chce się uruchomić dlaczego?

#6 Share micro16

micro16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2013 - 13:38

problem z włączeniem wom. rozłącza sie Dokladnie tak jak Pisze Grzesiu. U mnie w 6120 bylo to samo korekta na jakis czas to wystarczyla a pozniej siadl juz calkowicie. Jezeli to czujnik I CI zalezy zeby pokazywal obroty to bedziesz musial kupic nowy, no chyba ze CI nie zalezy to oszukaj komputer:) Ja tak zrobilem i wom chodzi bez problemu tyle ze obrotów mi nie pokazuje

#7 Share muoodyy

muoodyy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2013 - 15:45

problem z włączeniem wom. rozłącza sie a gdzie sie dokładnie znajduje ten czujnik wałka wom?

a pozatym korekta tzn wkręcić go bardziej czy wykrecic czy jak?

#8 Share micro16

micro16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2013 - 17:57

problem z włączeniem wom. rozłącza sie U siebie ja go deczko wkrecilem. Znajduje sie z lewej strony na wysokosci koncowki wom. (patrzac od tylu to jak bedziesz widzial silownik wspomagajacy podnosnik to z jego z prawej strony) Zreszta po kablu powinienes dojsc:)

#9 Share muoodyy

muoodyy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2013 - 18:45

problem z włączeniem wom. rozłącza sie dzieki koledzy. jutro sprawdze i napisze czy cos podzialalo ;)

#10 Share grzesiu09091987

grzesiu09091987

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2013 - 19:54

problem z włączeniem wom. rozłącza sie Tylko jego za bardzo nie wkręć bo się złamie i będziesz musiał most rozbierać aby go wyjąć.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem z włączeniem wom. rozłącza sie Dzisiaj, 13:45
  •  

#11 Share kamilb

kamilb

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 25 styczeń 2013 - 21:20

problem z włączeniem wom. rozłącza sie W czerwcu 2011 kupiłem MF 5425 nowego na gwarancji nie cały rok później mówię do dealera i jego mechaników że jak mam podpieta kosiarka dyskowa (2,80) i włączam WOM to kontrolka mruga a oni nie wiedza co to może być, powiedzieli ze może masz jakieś zwarcie... chyba oni maja.Teraz nie mam z tym problemu nic nie robiłem.

#12 Share marek3080

marek3080

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubawa Warmińsko-Mazurskie

Napisany 26 styczeń 2013 - 16:08

problem z włączeniem wom. rozłącza sie

Tylko jego za bardzo nie wkręć bo się złamie i będziesz musiał most rozbierać aby go wyjąć.


Wkręca się go do oporu i odkręca jakieś 3/4 obrotu.

#13 Share muoodyy

muoodyy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 styczeń 2013 - 14:04

problem z włączeniem wom. rozłącza sie mam jeszcze takie pytanie koledzy odnośnie tego czujnika bo tak tam zaglądałem i sie zastanawiam jak on jest zbudowany? bo to wygląda tak że przy samym moście jest jedna nakrętka, potem jest troche gwintu, potem jest nakrętka z tym kolankiem(czujnikiem). i takie pytanie czy to kolanko sie zdjemuje na zasadzie fajki od świecy np w samochodzie i potem jakos sie ten czujnik wkreca? bo nie wiem jak za to sie wziaść prawde powiedziawszy....:/

#14 Share micro16

micro16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 styczeń 2013 - 15:02

problem z włączeniem wom. rozłącza sie NIe sciaga sie tylko rozepnij ten kabel wyzej ( po kablu dojdziesz do zlaczki powinna byc gdzies z tylu kabiny) zeby podczas wkrecania kable CI sie nie skrecaly

#15 Share muoodyy

muoodyy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 styczeń 2013 - 16:17

problem z włączeniem wom. rozłącza sie to jak rozepne tą złączke to bede musial przekładać ten kabel tak jak sie ten czujnik bedzie krecil? a ta nakretka przy samym moscie to jest jakas kontra? ją chyba musze najpierw poluzowac a dopiero pozniej wkrecac ten czujnik nie?

#16 Share micro16

micro16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 styczeń 2013 - 17:17

problem z włączeniem wom. rozłącza sie Tak jak piszesz kabel przekladac kontre odkrecic i dopiero delikatnie czujnik wkrecac:)

#17 Share muoodyy

muoodyy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 styczeń 2013 - 20:19

problem z włączeniem wom. rozłącza sie oki dzięki. jak zrobie to napisze czy sie to sprawdzilo co mi pisaliście :)

#18 Share maron123

maron123

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 luty 2013 - 17:40

problem z włączeniem wom. rozłącza sie

Dokladnie tak jak Pisze Grzesiu. U mnie w 6120 bylo to samo korekta na jakis czas to wystarczyla a pozniej siadl juz calkowicie. Jezeli to czujnik I CI zalezy zeby pokazywal obroty to bedziesz musial kupic nowy, no chyba ze CI nie zalezy to oszukaj komputer:) Ja tak zrobilem i wom chodzi bez problemu tyle ze obrotów mi nie pokazuje


Witam tez mam taki sam problem ze rozłącza sie wałek wom po kilku sekundach i na dodatek kabiel od czujnika obrotów był rozłaczony i jak go troche wykrece to cos pomoze ?

#19 Share Pawel1992mf

Pawel1992mf

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 60 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mielec

Napisany 10 luty 2013 - 18:10

problem z włączeniem wom. rozłącza sie W moim mf 3080 też kontrolka mrugała, ręki sobie uciąć nie dam, ale to jest spowodowane tym że jak na ekonomicznych obrotach wom przekroczymy pewne obroty silnika to automatycznie wyłączy nam wom.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem z włączeniem wom. rozłącza sie Dzisiaj, 13:45
  •  

#20 Share hadler

hadler

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 11 luty 2013 - 21:11

problem z włączeniem wom. rozłącza sie powyżej 1550 obrotów się wyłącza, u mnie tez tak jest

Podobne tematy wlaczeniem rozlacza