Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź


6 odpowiedzi na ten temat

#1 Share kawa22

kawa22

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 styczeń 2013 - 23:56

Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź Witam. Nie znalazłem podobnego tematu dlatego zaczynam nowy. Chcę kupić jagnię lub ciut większą owcę lub barana i ubić w celu zasilenia własnego "spichlerza, chciałem zapytać czy zna się ktoś na przygotowaniu takiego mięsa? tzn. chodzi o to co po uboju czy wszystko jakoś zamarynować potem mroźić lub jakiś inny sposób przygotowania? Za wszelkie odpowiedzi z góry dziekuje. Pozdrawiam

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź Dzisiaj, 00:45
  •  

#2 Share simson2812

simson2812

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 800 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Garwolina
  • Zainteresowania:Rolnictwo Konstruowanie

Napisany 23 styczeń 2013 - 00:01

Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź niech się górale wypowiadają a tak na serio to raczej kłania sie jakaś książka bo chyba mało osób robi takie manewry
W razie jakich kolwiek pytań pisać na PW. Jeśli pomogłem kliknij zieloną strzałkę

#3 Share Taurus83

Taurus83

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1161 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KOTLINA KłODZKA
  • Zainteresowania:RWD

Napisany 23 styczeń 2013 - 01:33

Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź wejdź na inne forum. o jedzenieu. znajdziesz na pewno

Wiadomość z agroFakt.pl agrofakt

  • agroFakt.pl
  • agroFakt.pl
Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź Dzisiaj, 00:45
  •  

#4 Share zbozowy

zbozowy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 343 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zwoleń

Napisany 23 styczeń 2013 - 10:49

Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź ja jak przygotowuje jagnię do robienia na rożnie nad ogniskiem to po zabiciu zawijam w prześcieradło zwilżone octem i kładę w chłodne miejsce na 1,5 - 2 dni. im chłodniej tym lepiej ale żeby było na plusie. Później w marynatę taką jak się robi np. szynki lub w jaką kto lubi i też na kilka dni w chłodne miejsce a ile czasu to już zależy od wielkości jagnięcia lub barana, ale zazwyczaj 3 - 4 dni, czasem więcej tu już w zasadzie doświadczenie się liczy. No i wiadomo od razu po zabiciu pierwsza rzecz to wyciąć jajka a dopiero resztę oporządzać. jak tak go zrobie to jest palce lizać i nawet ci co nie lubią baraniny to jedzą.
a takie coś znalazłem w necie: http://www.potrawyre...A_BARANINA_.htm

Edytowany przez zbozowy, 23 styczeń 2013 - 10:55.

Naprawy maszyn budowlanych VOLVO u klienta (mechanika, elektryka, dpf, ad-blue).

Obsługa klimatyzacji w każdym sprzęcie u klienta.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź Dzisiaj, 00:45
  •  

#5 Share kawa22

kawa22

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 styczeń 2013 - 15:47

Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź Dziękuje za pomoc. Artykuł bardzo ciekawy.

#6 Share mati8991

mati8991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 138 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 styczeń 2013 - 17:39

Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź barany trzeba podcinac a nie bic w głowe najlepiej zeby go powicic na tlnie nogi do góry po smierci i nech scieka krew
a do miesa gumowate duzo zył krwiste

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź Dzisiaj, 00:45
  •  

#7 Share krzysztofk9

krzysztofk9

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 163 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łowicz, okolice
  • Zainteresowania:hodowla i szkolenie psów pasterskich
    http://piesfarmerski.pl/

Napisany 30 styczeń 2013 - 11:28

Przygotowanie barana- proszę o szybką odpowiedź

barany trzeba podcinac a nie bic w głowe najlepiej zeby go powicic na tlnie nogi do góry po smierci i nech scieka krew
a do miesa gumowate duzo zył krwiste

miejmy nadzieję iż z inspekcji wet. nikt tu nie zagląda- ani podcinać bez ogłuszania ani bić w głowę nie można :( czasy nastały takie iz musi to zrobić ktoś uprawniony(nawet przy uboju gosp) i w sposób humanitarny- więc ogłuszyć trzeba prądem lub radicalem i dopiero skrwawić- tak rzecze prawo ;)

Podobne tematy przygotowanie barana szybka odpowiedz

Tylko na agroFakt.pl: Jaki powinien być odpowiedni mikroklimat w oborze? zobacz »