Skocz do zawartości

Zdjęcie

przedni naped sie nie włacza renault 155-54


40 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Piwciak

Piwciak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 styczeń 2013 - 19:55

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 witam wszystkich mam problem ze swoim renault a mianowicie nie moge właczyc przedniego napedu . wciskac przycisk zaswieca sie on lecz przód nie załacza czy moze to byc wina niksiego stanu oleju w skrzyni? prosze o pomoc

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
przedni naped sie nie włacza renault 155-54 Dzisiaj, 23:12
  •  

#2 Share Rabe

Rabe

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 79 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice siemiatycz

Napisany 21 styczeń 2013 - 21:15

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 a napięcie dochodzi do cewki styki nie są zaśniedziałe

#3 Share Piwciak

Piwciak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 styczeń 2013 - 21:28

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 ale przez kilka dnia wszystko było normalnie , nagle dzis by cos sie mogło przepalic lub cos? ciagnik nie dawno kupiłem wiec jeszcze dokładnie go nie poznałem

#4 Share Rabe

Rabe

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 79 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice siemiatycz

Napisany 21 styczeń 2013 - 21:33

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 ja swego nie mogę zapalić, może po prostu cewka przymarzła u mnie przud włącza się mechanicznie

#5 Share Piwciak

Piwciak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 styczeń 2013 - 21:46

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 no własnie moja to juz wersja 54 , gdzies czytałem ze stan oleju w skrzyni tez moze powodowac nie załaczenie czy jest to mozliwe?

jezeli ktos by miał jeszcze jakies propozycje rozwiazania mojego problemu bardzo prosze o pomoc ;) z góry dziekujee

#6 Share Rabe

Rabe

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 79 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice siemiatycz

Napisany 21 styczeń 2013 - 21:49

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 moje obie to też wersja 54 z tym że 155 przód załancza się dzwignią a w 145 przyciskiem tak jak u ciebie a jaki masz stan oleju? nie dam sobie obciąć ręki ale załanczanie przodu działa na zasadzie ciśnienia oleju jeżeli pompa podaje olej przód jest odłączony a gdy włączony to olej idzie przelewem u mnie jesienią w 145 padła pompa hydrauliczna to nie dało się przodu odłączyć

#7 Share Piwciak

Piwciak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 styczeń 2013 - 22:30

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 no własnie u mnie jest odwrotnie nie da sie go właczyc ;/ stan jest bardzo niski jutro kupie olej i zobacze co bedzie. a własnie jaki olej polecasz? do reni ?;)

#8 Share Rabe

Rabe

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 79 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice siemiatycz

Napisany 21 styczeń 2013 - 22:40

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 z tego co wiem to te skrzynie lubia mieć max oleju, olej musisz zalać taki jaki jest wlany w skrzyni lepiej nie mieszać ja mam zalany agrol stou

#9 Share Piwciak

Piwciak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 styczeń 2013 - 22:52

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 własnie nie wiem jaki tam moze byc bo ciagnik jest sprowadzony . tak własnie myslałem nad tym agrolem bo słyszałem ze sie miesza z kazdym .

oprócz cewki i tego oleju co moze byc jeszcze bo z tego co słyszalem to w reni pompa hydrauliczna odpowiada rowniez za wspomaganie ? wiec wykluczam to ze mogła ona sie zepsuc bo wspomaganie normalnie działa

#10 Share izydor6280

izydor6280

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3424 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:15km na południe od Lublina

Napisany 22 styczeń 2013 - 15:39

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 kolego niski stan oleju lub za gesty olej, przy takich temperaturach o to nie trudno

Polska B

 


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
przedni naped sie nie włacza renault 155-54 Dzisiaj, 23:12
  •  

#11 Share Piwciak

Piwciak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2013 - 18:13

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 po uzupełnieniu oleju i dłuzszym nagrzewaniu elektrozaworu przedni naped załaczył ale po nocy znowu jest ten sam problem ze nie załacza czy moze byc to wina włacznika czy on moze nie łaczyc? chodzi mi o przycisk w kabinie czy to moze byc rowniez jego wina?

Edytowany przez Piwciak, 24 styczeń 2013 - 18:14.


#12 Share grzepaku1

grzepaku1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 71 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 luty 2013 - 17:23

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 jeśli nie naprawiłeś to się odezwij może ci pomogę

#13 Share PIOTREK79

PIOTREK79

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 luty 2013 - 19:03

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 naped reno jesli elektrohydrauliczny jest przy zgaszonym ciagniku zalaczony caly czas jesli odpalimy rozlacza go po nacisnieciu przyscisku powinien sie zalaczyc jesli nie to moze byc uszkodzenie mechaniczne zerwana polos albo w niektorych przypadkach kosz od napedu lub obciety frez na lacznikach walu. no ewentualnie elektryka

Edytowany przez PIOTREK79, 11 luty 2013 - 17:54.


#14 Share Mucha

Mucha

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Koniecpol

Napisany 19 luty 2013 - 21:35

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 kolego sprawdz czy czasem elektrozawór nie zabrudził się albo się przewody nie rozpięły przy nim albo przy włączniku. Napęd jest włączany za pomocą elektrozaworu a on znajduje się przy lewym tylnium kole za stopniem do kabiny. przynajkmniej tak jtes przy mojej 110-54

#15 Share Piwciak

Piwciak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 marzec 2013 - 12:05

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 problem ponownie powrócił naped działal normalnie po zapryskaniu włacznika wd 40 przedni naped działał bez zarzutu rano zapaliłem Ciagnik chodził normalnie po wjechaniu w zaspe odłaczyło go ;;/ wałek od przedniego napedu nie kreci jak koła tylne kreca sie w miejscu wiec toraczej zadno uszkodzenie mechaniczne prosze o pomoc

#16 Share grzepaku1

grzepaku1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 71 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 marzec 2013 - 09:17

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 moim zdaniem sciągnij czarną kostkę razem z kablami jest to elrktromagnes z lewej strony ciągnika za tylnym kołem z zaworu który rozłącza przedni napęd na końcu tej kostki jest nakrętka odkręć ją palcami a jak nie to użyj kombinerek i zsuniesz całą czarną kostkę z kablami odsuń ją kilka centymetrów na bok zapal ciągnik i sprawdż czy napęd działa jak działa to na 90 procent jest to wina włącznika możesz taki kupić na allegro istnieje jeszcze inna możliwość jakbyś miał przetarte kable odpisz czy to pomogło

#17 Share Piwciak

Piwciak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 marzec 2013 - 14:21

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 po sciagnieciu elektromagnesu przedni naped sie nie zzałaczył nie wiem juz co to moze byc ,bezradny>

Edytowany przez Piwciak, 17 marzec 2013 - 19:00.


#18 Share maniek0277

maniek0277

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 199 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:LTM

Napisany 17 marzec 2013 - 19:24

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 Wedlug mnie nie obejdzie sie dostac do tarczek , tam cos szwankuje.

#19 Share Piwciak

Piwciak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 marzec 2013 - 19:53

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 aa mróz moze jakos wpływac na to ? bo juz drugi raz przy niskiej temperaturze to sie dzieje? poprostu działa działa nagle go odcina zrobiło sie ciepło dobrze chodził ;/ juz nie mam pojecia

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
przedni naped sie nie włacza renault 155-54 Dzisiaj, 23:12
  •  

#20 Share grzepaku1

grzepaku1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 71 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 marzec 2013 - 00:09

przedni naped sie nie włacza renault 155-54 teraz należało by sprawdzić ciśnienie na przewodzie hydraulicznym od tego zaworu do przystawki przedniego napędu podczas wyłączonego napędu powinno być ciśnienie około 20atmosfer a przy włączonym przednim napędzie nie powinno być ciśnienia moja rada jest taka jak nie masz zegarów do mierzenia ciśnienia odkręć przewód hydrauliczny od przedniego napędu i zaślep go korkiem przy zaworze lub przy przystawce zapal ciągnik i sprawdż czy jest przedni napęd jak jest to usterka hydrauliki a jak nie ma to usterka mechaniczna a jeszcze dla pewności odkręć dzielnik strumienia który jest na silniku z prawej strony on też jest odpowiedzialny za przedni napęd i utrzymanie odpowiedniego ciśnienia rozbierz go tam jest tłoczek który dość często się zacina jak są nieczystości w oleju i trzeba to wymyć a tłoczek ma chodzić swobodnie ,.przy zgaszonym ciągniku masz włączony napęd może podnieś przednie koło a wrazie potrzeby jakby zadziałała blokada przedniego mostu to 2 koła i zablokuj dobrze tylne koła klinami i zaciąg hamulec ręczny połóż się pod ciągnik weż mocny klucz od rur załóż go na wałek napędowy i spróbój obrucić jeśli da się obracać to jest uszkodzona przystawka przedniego napędu napisz co jest to ci pomożemy

Podobne tematy przedni naped wlacza renault