Skocz do zawartości

Zdjęcie

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie


12 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Deny

Deny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 grudzień 2012 - 00:28

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Witam !
Mam takie pytanie na temat ciągnika wyżej..
Posiadam właśnie taki model i czasami (Po rozgrzaniu) wspomaganie strasznie zaczyna hałasować "wyć".
I tutaj pytanie czy tak ma być , czy to jakaś awaria ?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Dzisiaj, 16:07
  •  

#2 Share elku87

elku87

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 01 grudzień 2012 - 07:46

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Możliwe, że masz pompę uszkodzoną. Jakoś ciężko wtedy chodzi ?
Pomogłem kliknij zieloną strzałkę :)

#3 Share Deny

Deny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 grudzień 2012 - 14:32

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Nie no ciężko nie chodzi tylko strasznie hałasuje...
A pytałem innego użytkownika tego ciągnika to mówił ze jak jest zimny to słychać a jak się rozgrzeje to już nie ..

#4 Share elku87

elku87

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 01 grudzień 2012 - 17:10

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Ja bym ciągle obstawiał pompę gdzieś musi być przytarta albo coś podobnego i przepuszcza olej, to jest tylko moje zdanie z własnego doświadczenia ale na innym ciągniku.
Pomogłem kliknij zieloną strzałkę :)

#5 Share Deny

Deny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 grudzień 2012 - 20:30

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie A też miałeś taki hałas przy rozgrzaniu ?
Ale to przecierz by chyba olej widac bylo nie ? Zreszta nwm .
Wgl serwisanci to powiedzieli "Bo nowy to się dotrzec musi" ale niewiem.

#6 Share elku87

elku87

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 01 grudzień 2012 - 20:33

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Tak przy rozgrzaniu hałasowało zwłaszcza gdy używałem wspomagania, nie wiem jak jest w tym ciągniku ale ja u siebie mam oddzielną pompę od wspomagania.
Pomogłem kliknij zieloną strzałkę :)

#7 Share beniu33

beniu33

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów

Napisany 02 grudzień 2012 - 10:40

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Na dotarciu to może wyć jak jest zimny olej , ale po rozgrzaniu oleju powinno być cicho . U ciebie wyje po nagrzaniu więc pewnie puchnie pompa i się zaciera...

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Dzisiaj, 16:07
  •  

#8 Share Deny

Deny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 grudzień 2012 - 12:46

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Nom tak własnie jest. Jak zminy to nic a jak się rogrzeje zaczyna byc halas . ; /
Tak pompa jest oddzielna.
Ale hałas nie polega na tym że w pewnym momencie zaczyna "wyć" tylko wtedy kiedy kierownica jest w bez ruchu je ok ale jak się skręca nawet lekko w prawo bądz lewo wtedy hałas.
Podczas tej zmiany ciśnień.
I to ostatnio po rozgrzaniu raz słychać raz nie zależy "jaki ma dzień" no nwm. :/

Edytowany przez Deny, 02 grudzień 2012 - 12:47.


#9 Share elku87

elku87

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 02 grudzień 2012 - 13:53

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Dokładnie tak wtedy kiedy ruszysz kierownicą w lewo lub prawo zaczyna wyć , identyczny problem miałem i winna była pompa.
Pomogłem kliknij zieloną strzałkę :)

#10 Share Deny

Deny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 grudzień 2012 - 15:40

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie A w jakim ciągniku to miałeś ?
Jak to wymieniłeś było ok ?
I czy to na gwarancji wymieniałeś czy nie ?

#11 Share inzynierobserwator

inzynierobserwator

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 40 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisany 07 grudzień 2012 - 21:12

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Sprawdź ilość oleju w hydraulice. Może masz trochę przy mało i się przy-powietrza pompa i olej może się pienić. Jeśli masz wersję B ciągnika to patrz olej w zbiorniku od hydrauliki a nie skrzyni bo pompa od wspomagania jest chyba zasilana z tego oleju.

#12 Share lukaschels

lukaschels

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 230 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 08 grudzień 2012 - 18:36

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Kolega miał identyczny problem, prawdopodobnie masz mało oleju, lub wymaga wymiany. Jeśli nie jest za późno moze uratujesz pompę jeśli nie czeka Cię naprawa

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Dzisiaj, 16:07
  •  

#13 Share beniu33

beniu33

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów

Napisany 08 grudzień 2012 - 20:55

Deutz-Fahr Agrotron k420 , Wspomaganie Jeżeli to wina braku oleju ,to co musiałoby dziać się z pompą hydrauliczną..., na moje to zły kierunek poszukiwań


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy