Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dyskusja o AgroCenach


114 odpowiedzi na ten temat

#1 Share agrofoto

agrofoto

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 2931 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 lipiec 2012 - 21:03

Dyskusja o AgroCenach Zapraszamy do dyskusji.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Dyskusja o AgroCenach Dzisiaj, 09:16
  •  

#2 Share agrofoto

agrofoto

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 2931 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 sierpień 2012 - 08:18

Dyskusja o AgroCenach Jeżeli masz pytania,
nie wiesz jak obsługiwać aplikację, chciałbyś dowiedzieć się więcej o zdobywaniu Punktów lub chcesz poznać warunki Promocji,


zadaj te pytania i jeszcze inne w temacie AgroCen naszym Moderatorom:Zapraszamy do zadawania pytań!

Edytowany przez agrofoto, 03 sierpień 2012 - 08:36.


#3 Share murtek

murtek

    John Deere

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 2150 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kostomłoty

Napisany 03 sierpień 2012 - 21:03

Dyskusja o AgroCenach Dodałem kilka cen na dane produkty rolne, otrzymałem punkty, lecz ceny podane przez mnie nigdzie się nie wyświetlają ...???
CZĘŚCI ZAMIENNE, OLEJE, FILTRY JOHN DEERE, CASE, STEYR, NEW HOLLAND, MANITOU, VADERSTAD, HORSCH, LEMKEN, KOCKERLING, POTTINGER, HARDI, MASCHIO GASPARDO, FARMET. NISKIE CENY ORAZ SZYBKA WYSYŁKA (18 ZŁ) TEL. 697 970 169 e-mail: m_martka@osadkowski-cebulski.pl

#4 Share yacenty

yacenty

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 9690 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Internet

Napisany 03 sierpień 2012 - 21:12

Dyskusja o AgroCenach wyświetlaja sie na wykresach i w punktach
podaj dokładnie w jakich punktach je dodałes sprawdzimy na 100%

chodiz mi o województwo - powiat

Pozdrawiam YacentY www.yacenty.pl
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

GoPro Fan Club - www.goprofc.com


#5 Share murtek

murtek

    John Deere

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 2150 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kostomłoty

Napisany 03 sierpień 2012 - 21:30

Dyskusja o AgroCenach A więc, po dokładnym przeanalizowaniu mój wpis (np rzepak) znajduje się jedynie na dolnym wykresie. Na mapie go nie ma.
Firma Komex- Dolnośląskie, wrocławski.
CZĘŚCI ZAMIENNE, OLEJE, FILTRY JOHN DEERE, CASE, STEYR, NEW HOLLAND, MANITOU, VADERSTAD, HORSCH, LEMKEN, KOCKERLING, POTTINGER, HARDI, MASCHIO GASPARDO, FARMET. NISKIE CENY ORAZ SZYBKA WYSYŁKA (18 ZŁ) TEL. 697 970 169 e-mail: m_martka@osadkowski-cebulski.pl

#6 Share yacenty

yacenty

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 9690 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Internet

Napisany 03 sierpień 2012 - 21:32

Dyskusja o AgroCenach dzięki, obczajamy sytuację

Pozdrawiam YacentY www.yacenty.pl
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

GoPro Fan Club - www.goprofc.com


#7 Share hatetusk

hatetusk

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 73 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 sierpień 2012 - 08:23

Dyskusja o AgroCenach Witam Proponuję wprowadzić do formularza pole które uwzględni lokalizację filii danej firmy ponieważ jak wpisałem dane i adres firmy to widzę że cena zostanie przyporządkowana do powiatu w którym jest siedziba główna a nie do powiatu w którym fizycznie następuje skup
Po edycji :
Dodałem już firmę z dopiskiem Magazyn w ...... Rozwiązało to problem ale myslę że dodatkowe pole ułatwiłoby trochę dodawanie nowych firm

Edytowany przez hatetusk, 04 sierpień 2012 - 08:36.


#8 Share yacenty

yacenty

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 9690 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Internet

Napisany 04 sierpień 2012 - 08:36

Dyskusja o AgroCenach W nazwie firmy dodaj oddział/punkt i przypisz go do powiatu w którym występuje.

Pozdrawiam YacentY www.yacenty.pl
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

GoPro Fan Club - www.goprofc.com


#9 Share hubertuss

hubertuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4050 postów

Napisany 04 sierpień 2012 - 08:38

Dyskusja o AgroCenach Być może dokładne dane firmy sa potrzebne dla uwiarygodnienia informacji. Mam tylko wątpliwości jak ewentualnie mogą zareagować dane firmy na podawanie dokładnych danych teleadresowych bez ich zgody. Jak dla mnie wystarczyła by sama nazwa firmy. Miejscowi i tak znają a z drugiego końca polski nikt zboża nie powiezie. Poza tym znając miejscowość i nazwę firmy telefon i adres można łatwo oficjalnie ustalić.
W sumie fajna sprawa daje jakiś tam pogląd co się w kraju dzieje. Niestety tylko pogląd. Cena zyta na podlasiu znacznie odbiega od tej tutaj 600zl/tona, cena rzepaku jest zbliżona.

#10 Share Madzia20

Madzia20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 366 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisany 04 sierpień 2012 - 09:27

Dyskusja o AgroCenach Tutaj się nie zgadzam bo większości firm dane są ogólnodostępne w necie
Sama dodawałam jedną cenę i nie mogłam znaleźć faktury to w necie szybko znalazłam dokładne dane

Choć prawdą jest że można komuś ładnie namieszać podając za duże lub za małe ceny jednak jak się nie mylę to będzie sprawdzane na bieżąco więc nie powinno być z tym problemu

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Dyskusja o AgroCenach Dzisiaj, 09:16
  •  

#11 Share hubertuss

hubertuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4050 postów

Napisany 04 sierpień 2012 - 10:06

Dyskusja o AgroCenach Nie chciał bym wyjść na nadgorliwego czy upierdliwego ale co innego czytać dane zamieszczone przez właściciela a co innego przekazywać je dalej bez jego zgody. Nie piszę tego dlatego aby komus pokrzyżować szyki czy na złość. To jest fajny pomsł tylko ja mam takie wątpliwości. Optymalnym rozwiązaniem było by aby same firmy zgłaszały tu swoje ceny. Z tym, że nie wszystkim będzie to na rękę po drugie portal przybrał by bardziej formę giełdy.

#12 Share yacenty

yacenty

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 9690 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Internet

Napisany 04 sierpień 2012 - 10:32

Dyskusja o AgroCenach dane adresowe firmy sa tylko dla wiedzy osoby wpisującej firmy do naszej bazy, tak abyśmy mogli tą firmę sprawdzić czy w ogole istnieje.
w widoku województwa i powiatu pojawia się tylko nazwa firmy i nic więcej.
ceny płodów rolnych w szczycie jaki jest teraz zmianiają się bardzo szybko - wiadomo, że cena wprowadzona z poniedziałku w sobote może nie miec kompletnie znaczenia.
Po to jest wykres na którym dokładnie widać zmiany cen czy to w Polsce, czy województwie czy powiecie.

Na wykresie dobitnie widać jak ktoś wprowadza "głupią" cenę tzn znacząco niższą od średniej albo znacząco wyższą.
Im więcej informacji wprowadzimy wspólnie do systemu tym dane będą dokładniejsze.

Jeśli ktoś z was wididz jakaś cenę oderwaną od realiów proszę to zgłaszać albo tutaj, albo na maila agroceny@agrofoto.pl

Za każdą wprowadzoną cenę odpowiada użytkownik, który ją wprowadził.

a po mailach użytych do rejestracji kont na agrofoto widze ze przedstawiciele firm tez dodają ceny :-)

Pozdrawiam YacentY www.yacenty.pl
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

GoPro Fan Club - www.goprofc.com


#13 Share hubertuss

hubertuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4050 postów

Napisany 04 sierpień 2012 - 11:51

Dyskusja o AgroCenach Po dodaniu nowej firmy (adres itd) gdy wracamy po naciśnięciu dodaj do poprzedniego okienka nie można tej firmy wybrać z listy. Pojawia się dopiero po ponownym otawrciu okna.
Swoją drogą z czasem można by dodać ceny z targowisk. W moim regionie jest to dość powszechne miejsce obrotu i to nieraz całkiem dużych ilości zbóż.

Edytowany przez hubertuss, 04 sierpień 2012 - 11:52.


#14 Share murtek

murtek

    John Deere

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 2150 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kostomłoty

Napisany 04 sierpień 2012 - 13:25

Dyskusja o AgroCenach

Jeśli ktoś z was wididz jakaś cenę oderwaną od realiów proszę to zgłaszać albo tutaj, albo na maila agroceny@agrofoto.pl


A więc w dziale rzepak- dolnośląskie- strzeliński- Polskie Młyny S.A. Elewator w Strzelinie- cena 909 zł (wprowadzona przez użytkownika @luk89)...
CZĘŚCI ZAMIENNE, OLEJE, FILTRY JOHN DEERE, CASE, STEYR, NEW HOLLAND, MANITOU, VADERSTAD, HORSCH, LEMKEN, KOCKERLING, POTTINGER, HARDI, MASCHIO GASPARDO, FARMET. NISKIE CENY ORAZ SZYBKA WYSYŁKA (18 ZŁ) TEL. 697 970 169 e-mail: m_martka@osadkowski-cebulski.pl

#15 Share lukaszagrofotopl

lukaszagrofotopl

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 2 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 sierpień 2012 - 14:18

Dyskusja o AgroCenach tu na poczatku powinna być pewnie 1 = czyli 1909 :) idzie więc do zmiany

Edytowany przez lukaszagrofotopl, 04 sierpień 2012 - 14:53.


#16 Share hubertuss

hubertuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4050 postów

Napisany 04 sierpień 2012 - 15:44

Dyskusja o AgroCenach Pomyłki moga być nawet nie zamierzone. Może trzeba by było wprowadzić jakąś opcje edycji, aby korygować błędy.

#17 Share yacenty

yacenty

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 9690 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Internet

Napisany 04 sierpień 2012 - 16:13

Dyskusja o AgroCenach do przemyślenia

Pozdrawiam YacentY www.yacenty.pl
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

GoPro Fan Club - www.goprofc.com


#18 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6745 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)
  • Zainteresowania:fotografia, muzyka, motoryzacja, lotnictwo :p

Napisany 05 sierpień 2012 - 16:27

Dyskusja o AgroCenach Dla użytkowników wpisujących cenę z targowiska podpowiadam, że tam są ceny netto. ;)

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.c...ser/danielhaker

KUPIĘ SŁOMĘ. SIEDLCE, ŁOSICE, ŁUKÓW, MIĘDZYRZEC PODL.


#19 Share murtek

murtek

    John Deere

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 2150 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kostomłoty

Napisany 05 sierpień 2012 - 16:53

Dyskusja o AgroCenach A właśnie, proponuję dopisać do cen na wykresie/ mapie wartość netto lub brutto (albo obie), ponieważ nie wiadomo o co kaman... Lub też operujmy jedną wartością -mnie interesuje netto, lecz większość rolników nie jest na Vacie, stąd też posługujmy się może ceną brutto ?
CZĘŚCI ZAMIENNE, OLEJE, FILTRY JOHN DEERE, CASE, STEYR, NEW HOLLAND, MANITOU, VADERSTAD, HORSCH, LEMKEN, KOCKERLING, POTTINGER, HARDI, MASCHIO GASPARDO, FARMET. NISKIE CENY ORAZ SZYBKA WYSYŁKA (18 ZŁ) TEL. 697 970 169 e-mail: m_martka@osadkowski-cebulski.pl

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Dyskusja o AgroCenach Dzisiaj, 09:16
  •  

#20 Share robercikj100

robercikj100

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 330 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Zamościa

Napisany 05 sierpień 2012 - 17:04

Dyskusja o AgroCenach czy to okienko o agrocenah musi sie wyświetlać za każdym razem kiedy przeglądam agrofoto???? troche jest to denerwujące ;[

Podobne tematy