Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150


9 odpowiedzi na ten temat

#1 Share szmagiel84

szmagiel84

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 lipiec 2012 - 22:13

Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 Witam, jestem nowy na tym forum więc mogę popełniać jakieś błędy techniczne za co z góry przepraszam. Załorzyłem ten temat, ponieważ po wstępnym przeglądzie już istniejących nie znalazłem odpowiedzi na przyczynę usterki którą mam agrotronie 150. Mianowicie nie wyłącza się przedni napęd, sprawdziłem połączenia elektryczne i stwierdziłem, że włącznik jest ok, przekaźnik prądu też, została mi chyba jeszcze tylko cewka do sprawdzenia, ale nie ma pojęcia gdzie ona się znajduje i o to właśnie chcę zapytać urzytkowników AF. A może ktoś miał już podobną usterkę i przyczyna tkwi gdzie indziej. Z tego co wiem, to mechnizm działa w ten sposób, że sewka otwiera elektrozawór, który puszcza ciśnienie na sprzęgło i wtedy rozłącza sie napęd a gdy nia ma ciśnienia na sprzęgle to napęd jest załączony.

Prosę o aktywny udział w dyskusji i z góry dziękuje za wszelkie sugestie i podpowiedzi

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 Dzisiaj, 18:00
  •  

#2 Share IREKG

IREKG

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 26 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie

Napisany 02 sierpień 2012 - 11:20

Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 Pozycja 18 na rysunku, dotyczy Agrotron 150 MK3, nie wiem jaki Ty masz.Załączony plik  em polozenie.bmp   1,09MB   1133 pobrań

#3 Share szmagiel84

szmagiel84

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 08 sierpień 2012 - 11:40

Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 Dzięki, już zlokalizowałem tą cewkę, u mnie jest z prawej strony ciągnika obok filtrów hydrauliki. Cewka jest dobra (cyka przy załączaniu) więc problem tkwi w czymś innym. Nie wiesz może czy zawór który uruchamia cewka może być uszkodzony pomimo tego że słychać jego cykanie przy załączaniu? A może jest problem ze sprzęgłem?

#4 Share Arek

Arek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3536 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ziemia Łowicka

Napisany 22 sierpień 2012 - 21:24

Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 Jeśli napięcie jest na cewce to napęd nadal jest załączony?

#5 Share konrad82

konrad82

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 972 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 22 sierpień 2012 - 21:30

Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 podepnij cewke ,,na krótko'' pod prąd i zobaczysz co sie dzieje...

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 Dzisiaj, 18:00
  •  

#6 Share szmagiel84

szmagiel84

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 wrzesień 2012 - 23:14

Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 Tak, napięcie jest na cewce i napęd jest ciągle załączony. Co moze być przyczyną?

#7 Share Arek

Arek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3536 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ziemia Łowicka

Napisany 05 wrzesień 2012 - 22:13

Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 cewka do sprawdzenia...

#8 Share aruna11

aruna11

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 08 październik 2012 - 20:56

Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 witam mam ten sam broblem nie wylancz mi sie przedni naped i nie moge zlokalizowac tej cewki model ciagnika agrotron 150 2008 rok pilne prosze o pomoc

i czy darady to jakos rozlaczyc!!

#9 Share Arek

Arek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3536 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ziemia Łowicka

Napisany 09 październik 2012 - 19:28

Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 Cewka jest przy filtrze ssącym hydrauliki, spróbuj podać na nią napięcie dodatkowym przewodem.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 Dzisiaj, 18:00
  •  

#10 Share szmagiel84

szmagiel84

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 luty 2013 - 21:35

Nie wyłącza się przedni napęd Agrotron 150 Dzięki za wszystkie podpowiedzi, ale niestety problem okazał się poważniejszy i bez pomocy fachowca się nie obyło. Po rozpołowieniu ciągnika okazało się, że uszkodzone jest sprzęgło wielotarczowe załączające przedni napęd (swoją drogą było naprawiane na gwarancji i zostało niewłaściwie złożone). Tarczki były w porządku, musiałem wymienić tłok od sprzęgła. Przy okazji wyregulowaliśmy luzy na sprzęgłach wielotarczowych od półbiegów.

Pozdrawiam.


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy agrotron 150 przedni napęd deutz-fahr cewka od przedniego napędu