Skocz do zawartości

Wystartowała galeria konkursowa "Opolagra oczami AgroFotowiczów"

Jeżeli gościliście na targach Opolagra 2013 zachęcamy Was do dzielenia się swoimi fotografiami wykonanymi podczas targów. Swoje zdjęcia możecie wrzucać do galerii konkursowej tutaj. Nagrodą główną w konkursie jest aparat cyfrowy marki Canon a pierwsza 10 otrzyma unikalne koszulki AgroFoto.pl. O zwycięstwie zdecyduje łączna ilość głosów na fotografie danego autora. A więc do dzieła! http://www.agrofoto....-opolagra-2013/

Reklama

Zobacz także...

John Deere 6105R.

Problem 5080R [Przypomnienie o przeglądzie]

Witam! Mam problem w mojej R-ce. Po włączen... Czytaj dalej...

john deere 5090R+ładowacz jd

opinie cena spalanie awaryjność komfort jazdy

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
4 odpowiedzi na ten temat

#1 Marencjo

Marencjo

Nowicjusz

• Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisany 07 czerwiec 2012 - 12:06

witam. w najbliższym czasie planuje zakup ciagnika JD 5090r z ładowaczem. ciągnik ma być pomocniczym: ładowanie obornika, kosiarka 2,4m, prasa. chciałbym zapytać użytkowników takich typów jd o :awaryjność, spalanie , co warto dobrać do wyposażenia, wysokość spalania(z czego słynie ta marka) i inne opinie.

#2 gajor24

gajor24

Zaawansowany

• Members
  • PipPipPip
  • 433 postów

Napisany 07 czerwiec 2012 - 12:24

ja mam 5100R od 3 miesiecy. i powiem ze swietnie sie sprawuje z ładowaczem. mam mały plac to wszedzie sie zmiesci. moze czasem sie wydawac ze mało stabilny jak masz pełna szufle i to minus. raz mało co sie nie obalił ale cudem zwisł na kołach i unikłem kosztow. wiec dorobiłem jak widac w galeri pułke na obciazniki i przy pracy z turem zakładam je na tył. co do spalania to ja pracuje tylko z paleciakiem praktycznie bez gazu. a paleciakiem wiadomo podjedziesz uniesiesz odstawisz. a nie jak z widłąmi pelen gaz i wbijasz sie w materiał i gazujesz by uniesc. ja z paleciakiem bez gazu i wysiłku ładowacza. spala mi 5litrow na godzine :)

#3 seat

seat

Zaawansowany

• Members
  • PipPipPip
  • 134 postów

Napisany 28 czerwiec 2012 - 20:31

Doradźcie który ładowacz wziąć do jd 5090R 583 czy 633 i jakiej szerokości łyżkę i krokodyl.

#4 gajor24

gajor24

Zaawansowany

• Members
  • PipPipPip
  • 433 postów

Napisany 29 czerwiec 2012 - 06:39

ja mam tura 583 i daje rade. wiesz nie ma co brac wiekszego do takiego ciagnika.  bo jak załadujesz pełna szufle to nawet z balastem na tyle  koła tak siadaja ze az mysle ze zara zejda z obreczy. i ciagnik tez nie jest za stabilny by nim przewozic niewiadomo jakie duze łądunki.

Google

• Reklama google
  •  

#5 brawo

brawo

Użytkownik

• Members
  • PipPip
  • 58 postów

Napisany 06 marzec 2013 - 10:52

mam pytanko czy da rade przełożyć tura MX ze starego JD 6210 PREMIUM do nowego 5090R, chodzi mi oszerokość, czy to mocowanie jest standardowe, dodam że tur jest też wiekowy <_<

Super pras...
28 000,00 zł
John Deere...
50 000,00 zł
Kabina BIZ...
4 000,00 zł
JOHN DEERE...
17 000,00 zł

Regulamin konkursu

Jeśli masz konto na Facebooku możesz zalogować się klikając w przycisk