Skocz do zawartości

Zdjęcie

Renault 106.14 i akpil Poplon


9 odpowiedzi na ten temat

#1 Share kpiotr

kpiotr

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 447 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KRASNYSTAW, Lubelskie

Napisany 09 maj 2012 - 17:53

Renault 106.14 i akpil Poplon Witam kolegów. Mam problem. Otóż podłączyłem rozsiewacz poplonów Akpil pod akumulator i dzieje się dziwna rzecz. Na postoju tzn przy wyłączonym silniku lub na wolnych jego obrotach rozsiewacz działa.......przestaje kiedy obroty silnika się zwiększają. Podczas jazdy wogóle się nie kręci. Co to za przyczyna??????
pozdrawiam
jedna miłość....jeden Bóg.....jeden cel

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Renault 106.14 i akpil Poplon Dzisiaj, 15:19
  •  

#2 Share Karol445

Karol445

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie

Napisany 09 maj 2012 - 19:55

Renault 106.14 i akpil Poplon A nie masz problemów z ładowaniem? bo to co opisujesz wskazuje na jakąś wade alternatora lub regulatora.

#3 Share kpiotr

kpiotr

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 447 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KRASNYSTAW, Lubelskie

Napisany 09 maj 2012 - 20:00

Renault 106.14 i akpil Poplon witam. z ładowaniem zadnych problemow nie ma. aczkolwiek nie mierzylem...ale jakby były to akumulator by padł... dodam ze na kablu do siewnika mam bezpiecznik 30A
jedna miłość....jeden Bóg.....jeden cel

#4 Share Karol445

Karol445

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie

Napisany 09 maj 2012 - 20:05

Renault 106.14 i akpil Poplon A wszystkie inne odbiorniki działają na wysokich obrotach? (światła, dmuchawa, kierunkowskazy?) bo jeśli tak to nie mam pomysłów. Może podłącz jakiś inny silniczek w miejsce tego rozsiewacza i wtedy sprawdź czy on działa.

Edytowany przez Karol445, 09 maj 2012 - 20:07.


#5 Share izydor6280

izydor6280

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3424 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:15km na południe od Lublina

Napisany 09 maj 2012 - 20:17

Renault 106.14 i akpil Poplon moze jakies luzne polaczenia przy rozsiewaczu :blink:, brak masy, no nie mam pojecia
probowales przy drugim ciagniku?

Polska B

 


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Renault 106.14 i akpil Poplon Dzisiaj, 15:19
  •  

#6 Share kpiotr

kpiotr

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 447 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KRASNYSTAW, Lubelskie

Napisany 09 maj 2012 - 20:22

Renault 106.14 i akpil Poplon wszystko działa jak nalezy, cała elektryk w ciagniku jest cacy....przy innym ciagniku nie probowałem bo nie bardzo mam jak. rozsiewacz z ta waga jezdzil na gwarancje i niby servomechanizm mu wymieniali. ale te same objawy sa. na postoju działa ładnie.....a jak sie jedzie to słabnie
jedna miłość....jeden Bóg.....jeden cel

#7 Share Karol445

Karol445

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie

Napisany 09 maj 2012 - 20:40

Renault 106.14 i akpil Poplon Ja jednak sprawdziłbym napięcie i prąd ładowania koniecznie te dwa parametry. może być tak ż alternator nie wyrabia się przy tak dużym obciążeniu i rozsiewacz słabnie albo walnięty regulator daje za duże napięcie za małe natężenie i rozsiewacz nie ma siły. Innych pomysłów nie mam (oczywiście wykluczam takie pierdoły jak zła masa, cienkie kable, błędy przy połączeniu, słabe wyłączniki)

#8 Share kpiotr

kpiotr

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 447 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KRASNYSTAW, Lubelskie

Napisany 09 maj 2012 - 20:44

Renault 106.14 i akpil Poplon z tego co zaobserwowałem po rozsiewaczu to tak jakby siły właśnie nie miał.....to wina regulatora??
jedna miłość....jeden Bóg.....jeden cel

#9 Share Karol445

Karol445

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 856 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie

Napisany 09 maj 2012 - 20:52

Renault 106.14 i akpil Poplon a jak włączysz ten rozsiewacz to zobacz czy światła przygasają. jeśli tak to według mnie ewidentna jego wina aternatora albo regulatora tym bardziej że te od renówek to trwałością nie grzeszą. Ja mam założony od opla omegi z wbudowanym regulatorem i mam z nimi spokój bo tez miałem problemy z oryginalnymi

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Renault 106.14 i akpil Poplon Dzisiaj, 15:19
  •  

#10 Share kpiotr

kpiotr

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 447 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KRASNYSTAW, Lubelskie

Napisany 09 maj 2012 - 21:01

Renault 106.14 i akpil Poplon jutro sprawdze czy swiatła przygasaja
jedna miłość....jeden Bóg.....jeden cel

Podobne tematy spadek napięcia