Skocz do zawartości




Reklama



Zdjęcie

Sprzęgło 3650

Sprzęgło zanika

  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie
8 odpowiedzi na ten temat

#1 MACIEEK1910

MACIEEK1910

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 44 postów

Napisany 23 kwiecień 2012 - 13:40

Problem pojawia soię od jakiegoś czasu. Jak ciągnik postoi troche (ostygnie) sprzęgło robi się bardzo miekkie i nie reaguje nie można wbić biegu. Żeby wbić bieg trzeba zgasić ciągnik. Ale jak troche pochodzi to spowrotem wraca i działa prawidłowo.
  • 0

#2 micro16

micro16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 kwiecień 2012 - 14:32

A probowales je odpowietrzyc??
  • 0

#3 MACIEEK1910

MACIEEK1910

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 44 postów

Napisany 23 kwiecień 2012 - 14:44

Dodam jeszcze że wąż strzelił i jakiś czas był stan poniżej minimum. A w jaki sposób można je odpowietrzyć?
  • 0

#4 micro16

micro16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 kwiecień 2012 - 16:50

Zapewne bedzie sie znajdowal z prawej strony pod kabina, mniej wiecej na wysokosci deski rozdzielczej, jakby to powiedziec powinno takie cos wystawac, cos podobnego do tej zwory co zakladasz elektromagnes, tylko ze tam sie nic nie zaklada, po prostu bierzesz cos cienkiego, delikatnie wciskasz i trzymasz zeby olej lecial, upusc jakies 200-300ml i zobacz czy bedzie dobrze
  • 0

#5 kukiteam

kukiteam

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 postów
  • 6404245
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kościejów

Napisany 23 kwiecień 2012 - 17:16

Odpowietrz a jak to nie pomoże to trzeba zregenerować siłownik wysprzęglika .
  • 0

#6 kravter

kravter

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1106 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 kwiecień 2012 - 19:23

tez to mam zapowietrzone jest tylko ze u mnie jak postoji przez cala zime to tak sie rokbi (po wymianie pompy)
  • 0

#7 MACIEEK1910

MACIEEK1910

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 44 postów

Napisany 24 kwiecień 2012 - 08:19

A gdzie znajdę w nim siłownik wysprzęglika?
  • 0

#8 wacek303

wacek303

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 8 postów

Napisany 06 czerwiec 2012 - 06:05

czy powodem ślizgania sprzęgła po nagrzaniu silnika może być zapowietrzenie układu ,gdy jest zimny jest ok

Edytowany przez wacek303, 06 czerwiec 2012 - 06:08.

  • 0

Google

  • Reklama google
  •  

#9 micro16

micro16

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 czerwiec 2012 - 17:24

U mnie tez w 6120 bylo podobnie tylko ze nawet na zimnym sie troche slizgalo, odpowietrzenie sprzegla pomoglo:) wiec sprobowac CI nie zaszkodzi:)
  • 0





Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: %s



Jeśli masz konto na Facebooku możesz zalogować się klikając w przycisk