Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie chce zapalać z guzika


45 odpowiedzi na ten temat

#1 Share lukaszxd94

lukaszxd94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 kwiecień 2012 - 09:49

Nie chce zapalać z guzika Witam ostatnio zrobiłem remont swojej 60 wszystko ładnie paliło po wymianie tylko ze na krótko nie z guzika potem kupiłem instalacje i założyłem z początku spaliły sie przewody przy zapaleniu bo były za cienkie teraz są dobre ale ciągnik nie ma siły zapalić akumulator mam 12 v 80 ah (który na krótko bez problemu pali) teraz założone sa grube przewody słychać jak rozrusznik rusza ale nie ma siły przewalić co zrobić bendix był wymieniany w rozruszniku i jest na 100 % dobry tak jak rozrusznik

(sorki za brak kropek i przecinków)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nie chce zapalać z guzika Dzisiaj, 07:34
  •  

#2 Share asharot

asharot

    Przyjaciel Forum

  • Members
  • PipPipPip
  • 4015 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Miasto Meneli wg B.Lindy

Napisany 15 kwiecień 2012 - 09:53

Nie chce zapalać z guzika Trochę mały ten akumulator,może masz słabe połączenie z masą.
Przewody powinny być minimum 50mm2.

Naklejki piktogramy: http://tiny.pl/g7fxv


#3 Share lukaszxd94

lukaszxd94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 kwiecień 2012 - 10:04

Nie chce zapalać z guzika przewody są odpowiedniej grubości vbo wczesniej były zacienkie akumulator moze mały ale jak zapalić na krótko to lepiej jak niejedna osobówka pali a połączenie słabe z masą aku czy czego ??

#4 Share wiesmag

wiesmag

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 1534 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 15 kwiecień 2012 - 10:14

Nie chce zapalać z guzika no pomyśl-na krótko ma dosyć prądu,a na przewodach już braknie-kable miały by tyle straty?-gdzieś coś słabo łączy,lub za mała powierzchnia łączenia-np.masa do śruby-ale czy pod nią nie ma farby?

#5 Share lukaszxd94

lukaszxd94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 kwiecień 2012 - 10:21

Nie chce zapalać z guzika wszystko dobrze łaczy a przewód mam albo 50 mm albo troche cieńszy ale niewiele

a czy na przykłąd da coś podłączenie dwóch przewódów naraz ??

#6 Share sel

sel

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 15 postów

Napisany 15 kwiecień 2012 - 10:31

Nie chce zapalać z guzika Stawiam na elektromagnes włączający. Jeżeli po zwarciu dobrze pali, a normalnie nie to słabo przewodzi między śrubami automatu. Zapewne wypalone styki lub luźna śruba w oprawie elektromagnesu.

#7 Share wiesmag

wiesmag

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 1534 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 15 kwiecień 2012 - 10:34

Nie chce zapalać z guzika wtedy się przekonasz czy kable nie są za cienkie-bo suma to będzie większy przekrój

#8 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2400 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 kwiecień 2012 - 10:43

Nie chce zapalać z guzika Kolego lukaszxd94 jak podłączasz na krótko zwierając na elektromagnesie te dwie nakrętki na 17 klucz.Jeżeli tak i odpala to dotnij Przewodem do nakrętki gdzie jest podłączony kabel od akumulatorów do tej małej śrubki na elektromagnesie.Jak będzie miał problem do odpalenia to świadczy ze elektromagnes do wymiany

#9 Share lukaszxd94

lukaszxd94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 kwiecień 2012 - 11:35

Nie chce zapalać z guzika podłączyłem drugi przewód tak jak by troche mocniej zadziałał rozrusznik
balcerek1 czy ci chodzi o to żebym dotknął przewodem do + na akumulatorze i do tej nakretki na 17 na roszruszniku (do tej co jest połączona na z masa ) tak a jseśli nie o to chodzi to wytłumacz mi bardziej obrazowo

#10 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 15 kwiecień 2012 - 11:43

Nie chce zapalać z guzika Masz zewrzeć od przewodu z akumulatora do zacisku przy elektromagnesie, gdzie podłączony jest ten cienki kabelek od startera - tylko zostaw ciągnik na luzie, bo jak odpali to Cię jeszcze rozjedzie.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nie chce zapalać z guzika Dzisiaj, 07:34
  •  

#11 Share lukaszxd94

lukaszxd94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 kwiecień 2012 - 11:45

Nie chce zapalać z guzika oki he zaraz sprawdze

#12 Share wiesmag

wiesmag

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 1534 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 15 kwiecień 2012 - 11:48

Nie chce zapalać z guzika gdzie ty masz jakąś śrubę z masą połączone?
masę masz przez korpus

#13 Share lukaszxd94

lukaszxd94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 kwiecień 2012 - 11:53

Nie chce zapalać z guzika wiem że przez korpus ale na korpusie masz kabelek poprowadzony do jednej ze srub właśnie wruciłęm z garażu dużo lepiej zakrecił ale nie ma siły zapalić a nie moge dłużej przytrzymać włącznika bo sie zaczyna smażyć automat jest na 100 % dobry

#14 Share wiesmag

wiesmag

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 1534 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 15 kwiecień 2012 - 12:08

Nie chce zapalać z guzika kabelek z korpusu-przecież to jest przewód z prądem na rozrusznik z elektromagnesu,i on jest odizolowany.
elektromagnes ci się smaży?ale 100%dobry?
rozrusznik też dobry?rozbierałeś?to dlaczego automat się smaży?

jak będziesz miał rozrusznik zawalony(komutator zabrudzony,szczotki nadpalone)to śruby na elektromagnesie możesz zwierać na krótko i będzie kręcił,a przez guzik będzie za mało prądu aby utrzymać elektromagnes.
zawalony rozrusznik ma bardzo duży pobór prądu.
rozrusznika zazwyczaj nie trzeba remontować,wystarczy przeczyścić,a tulejki przesmarować.

#15 Share lukaszxd94

lukaszxd94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 kwiecień 2012 - 12:12

Nie chce zapalać z guzika oki thx zaraz pójde to zrobie a nie pali sie automat tylko guzik do zapalania automat nie grzeje sie

#16 Share lukaszxd94

lukaszxd94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 kwiecień 2012 - 13:30

Nie chce zapalać z guzika rozrusznik jest czystky wszystko jest w dobrym stanie ale nic to nie daje włącznik i przewody które do niego idą grzeją sie przy zapalaniu macie moze jeszcze jakieś pomysły to schemat według którego podłączałem instalacje http://www.google.pl...:69&tx=70&ty=53

#17 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 15 kwiecień 2012 - 13:50

Nie chce zapalać z guzika Słuchaj - jak wszystko by było w porządku z rozrusznikiem, a raczej z elektromagnesem to po zwarciu kablem od śruby gdzie jest zakręcony przewód aku z zaciskiem cienkiego kabla startera na elektromagnesie - musi odpalić, jeśli nie to elektromagnes wyrzuć w krzaki.

#18 Share lukaszxd94

lukaszxd94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 kwiecień 2012 - 13:55

Nie chce zapalać z guzika elektromagnez był kupywany w tamtym tygodniu jest napewno dobry a nie ma innego sposobu żeby go sprawdzić bo jeśli jest zły to bede g0o mógł wymienic

a sprawdze inaczej mam elektormagnez w innym rozruszniku tyle że tamten rozrusznik jest na 24 v i nie wiem czy z niego nadaje sie elektromagnez bo jeśli nadaje to mógł bym nim sprawdzić

sprawdziłem drugi elektromagnez to samo sie dzieje a jest dobry bo wyciągnięty z innego ciągnika


Nie piszemy posta pod postem

#19 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3930 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 15 kwiecień 2012 - 18:39

Nie chce zapalać z guzika To ja już nie rozumiem, "zapala na krótko" to znaczy po zwarciu "nakrętek" przy elektrowłączniku jeżeli tak pali i jeżeli elektrowłącznik jest dobry to powinien też zapalić po podaniu "+" na elektrowłącznik jeżeli nie odpala po podaniu plusa to elektrowłącznik złom.

To albo inaczej rozumiemy pojęcie "zapala na krótko" albo nadajemy na różnych falach.

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nie chce zapalać z guzika Dzisiaj, 07:34
  •  

#20 Share Buszmen11

Buszmen11

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ESI
  • Zainteresowania:motoryzacja, wędkarstwo, kobitki:)

Napisany 15 kwiecień 2012 - 18:55

Nie chce zapalać z guzika ja miałem takie przeboje jak u kolegi i po 2 dniach spędzonych na grzebaniu w ciągniku odpuściłem. raz palił 5 razy nie... najpierw na krótko, potem wcale. wymieniłem elektromagnes, szczotki, tulejki i kicha. koniec końcem kupiłem za 250 zeta rozrusznik z przekładnią. szkoda czasu i nerwów a kręci o niebo lepiej niż oryginał. aku mam 12V110Ah

Podobne tematy