Skocz do zawartości

Zdjęcie

5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!!


9 odpowiedzi na ten temat

#1 Share luxtomasz

luxtomasz

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 12 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Edukacja, muzyka, konie, ptactwo ozdobne

Napisany 01 marzec 2012 - 19:47

5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! Kombajn Deutz-Fahr 5485HT nie można uruchomić!

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! Dzisiaj, 03:22
  •  

#2 Share GoRAL1

GoRAL1

    mlody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 2478 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 marzec 2012 - 19:49

5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! ale co sie dzieje?

#3 Share luxtomasz

luxtomasz

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 12 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Edukacja, muzyka, konie, ptactwo ozdobne

Napisany 01 marzec 2012 - 20:27

5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! Rozrusznik kręci i nic, zero reakcji

#4 Share Theursus3p

Theursus3p

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kęsowo, Tuchola
  • Zainteresowania:Rolnictwo
    Motoryzacja

Napisany 01 marzec 2012 - 20:34

5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! Kolego być może małe gryzonie przegryzły Ci jakieś kable. Znajomy tak miał i cała elektronika mu padła... A u nas w 5485HT jest jak nalepszy porządek ;)

#5 Share kamin60

kamin60

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 393 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 marzec 2012 - 20:34

5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! Ale słychać że silnik kręci wałem ?? bo jeśli tak to może spróbuj go podgrzać

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! Dzisiaj, 03:22
  •  

#6 Share New1

New1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zachodniopomorskie(okolice Szczecina-Stargardu Szczecinskiego)

Napisany 01 marzec 2012 - 20:39

5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! Sprawdź bezpieczniki czy aby jakiś nie przepalony , posprawdzaj kable ... Z tego co piszesz to nie dochodzi paliwo ale czy gdy kręcisz leci dym ? Może przykitowany filter , może być sporo przyczyl ale zacznij od tych najprostszych czyli bezpieczników i paliwa . Ja miałem tak że jak sie spalił mi bezpiecznik w ciagniku od pompy wtryskowej to też juz nie wiedziałem co jest a to wina był bezpieczniczek .

#7 Share luxtomasz

luxtomasz

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 12 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Edukacja, muzyka, konie, ptactwo ozdobne

Napisany 01 marzec 2012 - 20:42

5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! Obawiam się że to może być coś z paliwem bo z rury wydechowej dym nie leci a według mnie coś tam powinno się pokazać

#8 Share New1

New1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zachodniopomorskie(okolice Szczecina-Stargardu Szczecinskiego)

Napisany 01 marzec 2012 - 20:47

5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! Dokładnie jak nie ma dymu to nie ma jazdy , zapewne kombajn nie był odpalany to i paliwo z rurek zeszło albo i wyparowało bo przecież takie mrozy były .. nie ma co sie denerwować samo sie nie popsuje chyba że jest ingerencja szczurów to trzeba uważać ://

#9 Share fezoi

fezoi

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 728 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmińsko-mazurskie
  • Zainteresowania:motoryzacja ,rolnictwo,

Napisany 01 marzec 2012 - 21:51

5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! W tym kombajnie jest jakiś podgrzewacz modułu sterowania silnikiem , jego pracę pokazuje świecąca kontrolka ( myślę że działa w pozycji 1 kluczyka ) i dopiero jak kontrolka zgaśnie należy odpalać silnik . Instrukcja jest mało precyzyjna w tym temacie . Jeszcze w grudniu chciałem przepalić swojego SISU , ale nie chciał nawet pokazać dymka to dałem sobie spokój .Podobno ten typ ciężko pali w niskich temp. , problem tkwi moim zdaniem w elektronice sterującej pompą wtryskową ( mój jest jeszcze na pompie rotacyjnej ). Jaki jest system wtrysku w tym kombajnie ?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! Dzisiaj, 03:22
  •  

#10 Share akmaly

akmaly

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2126 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 marzec 2012 - 16:22

5485HT - problem z uruchomieniem! PILNE!!! Panowie nie ważne czy masz pompę sterowaną elektronicznie czy zwykła rotacyjną. Jeśli jest ok to nawet jakby ciężko palił to przy kręceniu rozrusznikiem próbowałby coś łapać, dymek musiałby się pokazywać. Jeżeli krecisz i nic zero objawów to problem z paliwem, kwestia tylko czy natury elektronicznej czy nie.

Podobne tematy