Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają)


17 odpowiedzi na ten temat

#1 Share mrmtz82

mrmtz82

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 luty 2012 - 16:30

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Witam mam problem z odpaleniem mojego Mtz 82 z roku 82. Założyłem nowe akumulatory 2 x 6V po 195Ah, i nowy rozrusznik szybkoobrotowy, i nadal nie chce zapalać. Kręci wolno tak jak by nie miał siły. I tak sie zastanawiam czy nie będzie winny przewód (+) ten gruby co idzie od rozrusznika do akumulatora???? Sam już nie wiem gdzie szukać błędu?? Czy może wyłącznik (masy)?? jak miał ktoś podobną sytuacje prosił bym o podpowiedź. Z góry dziekuję.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Dzisiaj, 16:28
  •  

#2 Share Dinek94

Dinek94

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 luty 2012 - 16:38

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Bezpieczniki są ok ? plakiem w filtr powietrza psikaj jak go będziesz odpalał (psikaj przy kręceniu).

#3 Share mrmtz82

mrmtz82

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 luty 2012 - 16:52

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Tak wszystkie są w porządku. Tylko zastanawiam się czy ten gruby przewód (+) nie będzie zaśniedziały i słabo przewodzi prąd?? Czy po tylu latach należała by się wymiana go na nowy???

#4 Share slaw17

slaw17

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 563 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kamień Krajeński
  • Zainteresowania:rolnictwo, prawo, finanse

Napisany 16 luty 2012 - 16:55

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Wstaw dodatkowy kapel (-) połączony z kadłubem aż do wyłącznika masy oraz grubszy minus na akumulator. Zazwyczaj pomaga.

Edytowany przez slaw17, 16 luty 2012 - 16:56.

antyfan AF

#5 Share mrmtz82

mrmtz82

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 luty 2012 - 17:18

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Mam tak zrobione właśnie. Jeden taki gruby o przekroju bodajrze coś koo 10mm od wyłącznika do akumulatorów a drugi od wyłącznika do skrzyni żeby była dobra masa. Z wyłącznika idzie dym kurcze a kręci tak ledwo, i to już przy 0 stopni nie może zapalić.

#6 Share damianmmmm

damianmmmm

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 219 postów

Napisany 16 luty 2012 - 17:27

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) a nie powinny być 2x 12V akumulatory ??

#7 Share STANK

STANK

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 441 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:świętokrzyskie

Napisany 16 luty 2012 - 17:36

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Ten wyłącznik nie powinien sie robić gorący ,to może być winą że słabiej kręci

#8 Share Dinek94

Dinek94

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 luty 2012 - 17:36

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) A masa dobrze przewodzi

#9 Share seweryn20

seweryn20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7628 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:B-B

Napisany 16 luty 2012 - 17:50

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Jak kopci z hebla to coś go boli. Podłacz mase bezpośrednio do kabiny pomijając hebel. A rozrusznik jest na 12V? Bo są też na 24.
KPK Kumurun Team

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Dzisiaj, 16:28
  •  

#10 Share mrmtz82

mrmtz82

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 luty 2012 - 17:50

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Myślę że dobrze bo w tym roku kupowałem nowe przewody do masy.

#11 Share therider

therider

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 luty 2012 - 17:58

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Idz do sąsiada i niech cię szarpnie :D
Mój też nie palił bo nie jeździłem nim dwa miesiące ale jd szarpnołem i jak jest ciepły to pali za każdym razem.

#12 Share TTjarek

TTjarek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Woj. Lubelskie
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team

Napisany 16 luty 2012 - 19:10

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) A wcześniej jakie miałeś akumulatory, ja mam MTZ 82 i siedziały tam 2x12v rozruch też na 12v. Teraz mam jeden duży 12v od tira.

#13 Share mercedes250d

mercedes250d

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmia
  • Zainteresowania:wszechstronne

Napisany 16 luty 2012 - 19:25

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Miałem identyczny problem dwa nwe akumulatory 195Ah i szybkoobrotowy rozrusznik Magneton i nie można było uruchomić po niżej zera (za mała moc rozrusznika) Problem rozwiązałem poprzez wymianę rozrusznika na 24Volt dwa nowe aku 12V 120Ah +przełącznik 12-24V teraz kręci jak wściekły i odpala do -20stopni.

#14 Share rami

rami

    rami

  • Members
  • PipPipPip
  • 769 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kisielice
  • Zainteresowania:muzyka, taniec,majsterkowanie,spcery,ksiązka

Napisany 16 luty 2012 - 19:33

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) wystarczy zamontować grzałkę w bloku powyżej rozrusznika i odpala w każdych warunkach

#15 Share SipmaZ224

SipmaZ224

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 548 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubartów

Napisany 16 luty 2012 - 20:06

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) A kiedy był wymieniany olej i na jaki?

#16 Share klama

klama

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 413 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. wieluński

Napisany 16 luty 2012 - 20:57

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Jak z wyłącznika dym idzie to nie zapali przy mrozie. Mój nie chciał na starym wyłączniku nawet przy plusowych temperaturach zapalać. Na nowym problem zniknął. Od tego radziłbym zacząć.
KPK - Ochrona

Zapraszam na moje konto YT /user/klama958

#17 Share mrmtz82

mrmtz82

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 luty 2012 - 21:26

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Czyli błąd leży po stronie wyłącznika. Jutro spróbuje zapalić ale mase podłącze bezpośrednio i zobaczymy. Dam odpowiedź czy to coś pomogło. A rozrusznik napewno jest 12V

Edytowany przez mrmtz82, 16 luty 2012 - 21:27.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Dzisiaj, 16:28
  •  

#18 Share mrcase85

mrcase85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:k/Turek
  • Zainteresowania:Mechanika, rolnictwo

Napisany 16 luty 2012 - 21:45

Problem z odpaleniem Mtz 82 (instalacają) Chłopie zmień sobie rozruch na 24V, 2 x 125 Ah ,-20 pali na dotyk :lol:

Edytowany przez mrcase85, 16 luty 2012 - 21:46.



Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy