Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak świateł 5320


7 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Bomba41

Bomba41

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 63 postów

Napisany 07 styczeń 2012 - 19:57

Brak świateł 5320 Witajcie, mam taki problem z moim zetorkiem, ze od pewnego czasu nie działają mi przednie kierunkowskazy (oba), i jedno światełko to obok kierunkowskazu, oraz jedno światło główne w masce ale tam jest chyba przepalona żarówka, nie zdążyłem sprawdzić. Jakoś nie miałem do tej pory czasu tego sprawdzić cały czas była robota ale dzisiaj mam troche czasu zdjąłem klosze i o dziwo żarówki dobre te w kierunkach i lampkach przy nich bezpieczniki dobre, więc nie wiem co może być z nimi nie tak, podsuńcie mi jakiś pomysł, bo z elektryki jestem noga :unsure: :unsure:

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak świateł 5320 Dzisiaj, 10:55
  •  

#2 Share lukaszofendt714

lukaszofendt714

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 36 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:poznań
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 07 styczeń 2012 - 20:41

Brak świateł 5320 Ja miałem identyczny przypadek w moim zetorku?

#3 Share Bomba41

Bomba41

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 63 postów

Napisany 07 styczeń 2012 - 20:57

Brak świateł 5320 I co zrobiłeś? co się stało? nie chce mi sie po kolei po schematach tego szukać, może akurat ktoś to już przerabiał

#4 Share lukaszofendt714

lukaszofendt714

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 36 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:poznań
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 07 styczeń 2012 - 21:05

Brak świateł 5320 Mi po prostu przerywacz się spalił i go wymieniłem koszt ok (30zł) i jest teraz dobrze.Wez sobie kontrolke
i sprawdz czy jest prad jak jest to nie znam przyczyny :rolleyes:

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak świateł 5320 Dzisiaj, 10:55
  •  

#5 Share 4porucznik01

4porucznik01

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie

Napisany 07 styczeń 2012 - 21:18

Brak świateł 5320 sprawdź wsuwki przewodów czy nie są zaśniedziałe , banalne ale czasami to jest przyczyną . u mnie w zetorze były przewody przetarte w kątownikach w kabinie i trzeba było nowe przewody założyć tylko mój zetor jest starszy 87r :lol: no to już miało prawo tak się stać

#6 Share Bomba41

Bomba41

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 63 postów

Napisany 07 styczeń 2012 - 21:52

Brak świateł 5320 Mój jest 97, ok przerywacz może być ale z tyłu kierunki prerywają i słychać że przerywa w takim razie co mogło by spowodować brak tych światełek? gdzie są wtyczki do tych słupków?

#7 Share damian95

damian95

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 337 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 07 styczeń 2012 - 22:07

Brak świateł 5320 Po sprawdzaj dokładnie bezpieczniki. Po zamieniaj je po sprawdzaj styki. Miernikiem sprawdź czy dochodzi prąd do poszczególnej lampy sprawdź też połączenie lewej lampy z masą bo to może być problem. A co do przedniej lapmy sprawdź żarówkę jeśli będzie dobra to znaczy że kostka nie łączy możesz też sprawdzić czy do kostki dochodzi prąd. :)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak świateł 5320 Dzisiaj, 10:55
  •  

#8 Share Bomba41

Bomba41

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 63 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 09:19

Brak świateł 5320 Ma ktoś schematy który bezpiecznik do czego?

Podobne tematy