Skocz do zawartości

Zdjęcie

t25 długo stał


92 odpowiedzi na ten temat

#21 Share Kameleont25

Kameleont25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 260 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. Mazowieckie. ok.Przasnysza
  • Zainteresowania:mechanizacja rolnictwa, mechanika, rolnictwo, itp. itd.

Napisany 28 lipiec 2011 - 12:51

t25 długo stał Najpierw kolega niech powie czy spuścił ręczny. U mnie ciągnik T-25 stał 4lata na zaciągniętym hamulcu i niebyło żadnego problemu z hamulcami.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
t25 długo stał Dzisiaj, 23:02
  •  

#22 Share mar56cin

mar56cin

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 90 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 lipiec 2011 - 17:16

t25 długo stał Ale najpierw sprawdz czy, czasem nie jest na recznym,jak bedzie to płyn wd i inne nic nie dadzą... pedał i tak bedzie ,,twardy,,
Masz po prawej stronie przy siedzeniu wajche, wcisnij ten polec na niej i wajche daj całkowicie na dół. :)
Co do tego małego kable pomiędzy aku, wystarczy je wypchnąć , one są postawione na tekiej ,,szufli,,. Pozz

#23 Share daany

daany

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 33 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 lipiec 2011 - 18:44

t25 długo stał Po dzisiejszym dniu Panowie:
1. Wyjąłem z trudem akumulatory bo ta "szufla" cała zerdzewiała. Wody w nich nie brakuje wszystko ładnie. Ładowałem je po 4.5godziny jeden i drugi. Wsadziłem ponownie i nic ani be ani mee... ) prądu klaksonu nie maa....
2. Hamulec był zaciągnięty spuściłem i nic dalej to samo dobrałem się do podłogi ale nie mogłem odkręcić srób niektórych to je następnym razem zeszlifuje. Tyle syfu było w tym, że te hamulce trzeba rozkrecić chyba i nasmarować...

Więc co dalej z tym prądemm?

#24 Share KarolT25

KarolT25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:k Radomia
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team

Napisany 28 lipiec 2011 - 18:56

t25 długo stał Ropę prosto chyba klucz 19 lub 22 i leci ;) Widzę kolego ciemny Bil jesteś :P

#25 Share daany

daany

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 33 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 lipiec 2011 - 19:06

t25 długo stał "Po dzisiejszym dniu Panowie:
1. Wyjąłem z trudem akumulatory bo ta "szufla" cała zerdzewiała. Wody w nich nie brakuje wszystko ładnie. Ładowałem je po 4.5godziny jeden i drugi. Wsadziłem ponownie i nic ani be ani mee... ) prądu klaksonu nie maa....
2. Hamulec był zaciągnięty spuściłem i nic dalej to samo dobrałem się do podłogi ale nie mogłem odkręcić srób niektórych to je następnym razem zeszlifuje. Tyle syfu było w tym, że te hamulce trzeba rozkrecić chyba i nasmarować...

Więc co dalej z tym prądem? "

Ps. Mówiłem, że ciemny ale ropa spuszczona( znaczy się nie było)

#26 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 28 lipiec 2011 - 19:16

t25 długo stał Co do 1 to może gdzieś nie masuje jak nie ma klaksonu,sprawdzałeś masę?Co do 2 to lepiej nie smaruje bo nie będzie wcale. :lol:

#27 Share daany

daany

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 33 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 lipiec 2011 - 19:16

t25 długo stał a jak sprawdzić mase? Bo ja je podłączyłem tak jak były i nicc przekręciłęm to pokretło po lewej stronie kluczyk w prawoo i nicc tak jakby prądu nie było i tak jest ...




Ta sprawa mnie jeszcze zainteresowała ponieważ kable są podczepione do rorusznika a jeden oddstaje http://s1.pokazywark...zdjecie0143.jpg no i dopatrzyłem się: http://s1.pokazywark...zdjecie0144.jpg

Edytowany przez daany, 28 lipiec 2011 - 19:20.


#28 Share razor275

razor275

    CBŚ

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 2171 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Tarnów
  • Zainteresowania:Rolnictwo , myślistwo , motoryzacja

Napisany 28 lipiec 2011 - 19:41

t25 długo stał Przykręć ten kabel tam :) .

Bakteria to jedyna forma kultury u niektórych ludzi


#29 Share Kameleont25

Kameleont25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 260 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. Mazowieckie. ok.Przasnysza
  • Zainteresowania:mechanizacja rolnictwa, mechanika, rolnictwo, itp. itd.

Napisany 28 lipiec 2011 - 20:19

t25 długo stał A może hebel był nie włączony???

#30 Share daany

daany

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 33 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 lipiec 2011 - 20:23

t25 długo stał hebel przekręciłem... i nic dalej ani klaksonu ani nic ;/

Edytowany przez daany, 29 lipiec 2011 - 07:39.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
t25 długo stał Dzisiaj, 23:02
  •  

#31 Share mar56cin

mar56cin

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 90 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 lipiec 2011 - 09:09

t25 długo stał Dosyc dziwne ze niema masy.
A bieg masz czasem włączony, ten model ma czujnik, który przy włączonym biegu, uniemozliwi odpalenie ciągnika. Ale wątpie czy zaraz odcinał by całą instalacje. A akumulatory napewno są jeszcze dobre?. Po 5 latach mogły się zasiarczyc.
Na panelu tam gdzie masz włącznik masy, po prawej stronie masz czerwoną lampke (ta ostatnia), ona sygnalizuje włączona mase, jak sie niepali to du... prądu miema :). Sprawdz jeszcze te aku, a klemy w jakim stanie są, czysciłeś je?

#32 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 29 lipiec 2011 - 09:10

t25 długo stał Przy klemie z prawej lub lewej strony powinien być czerwony kabelek i on powinien być przykręcony do klemy,jeśli nie jest przykręcony to przykręć go(to jest właśnie masa).

#33 Share daany

daany

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 33 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 lipiec 2011 - 10:05

t25 długo stał akumulatory wydaje mi się, że dobre bo były nowe woda w nicch jest... ale na jednym coś był tak jakby piasek albo sól nie wiem ale wyczyściłem klemy szczotką drucianą... nie był na biegu... Po lewej ani po prawej nie ma czerwonego ale po prawej odchodzi od tego żółtego grubego kabla niebieski kabel ale to jest podłączone razem z klemą...

#34 Share mar56cin

mar56cin

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 90 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 lipiec 2011 - 17:44

t25 długo stał Woda destylowana w aku ma wystarczający poziom? Te blaszki wystają poza linie wody? Zdejmij jedną kleme i dotknij czegos zelaznego albo dzypka na którym była zacisnieta, ale tylko na ułamek sek, jezeli pójdą iskry do dobrze ;)
Ten niebieski ma byc poączony ze klemą, ale Dodatnią, tez to sprawdz.
Zobacz bespieczniki czy mają cały drucik, znajdują sie one pod maską, zaraz po drugiej stronie obudowy od aku.
Jezeli wszystko jest ok, to masz cos nie tak głębiej w kablach, trzeba bedzie poszukac pod deską. :)

pozz

#35 Share daany

daany

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 33 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 lipiec 2011 - 10:22

t25 długo stał bezpieczniki to takie czarne pudełeczko na ściance po prawej stronie od aku? wszystkie płytki są zalane

#36 Share miecho123

miecho123

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 179 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Biała Podlaska

Napisany 30 lipiec 2011 - 11:48

t25 długo stał Najpewniej i najprościej będzie jak poprosisz kogoś kto orientuje się w temacie, żeby pokazał Ci kolego co i jak.

#37 Share mar56cin

mar56cin

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 90 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 lipiec 2011 - 17:08

t25 długo stał Tak te płytki to są bezpieczniki, muszą byc suche, wyjmij kazdy po koleji, i sprawdz czy mają całe druciki. Zostaja kable pod deską to sprawdzenia. Moze kolega wyzej ma racje, najlepiej bedzie jak się do kogos zwrócisz. Tak sam widzisz, za wielkich rezultatów niema :)

#38 Share daany

daany

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 33 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 lipiec 2011 - 17:29

t25 długo stał Panowie spokojnie :) ja chce się nauczyć i pomajstrować nie musze koniecznie tego uruchomic ale po prostu nie mam co robić w wakacje to jeżdżę i sobie rozkręcam smaruje itd mam instrukcje wrazie czego ;)
1. Dziś odkryłem czego nie ma prądu: jeden z akumulatorów po prostu jest nie naładowany (jeden z prostowników był popsuty) w poniedziałek będę ładował i próbował odpalać. Co do bezpieczników: Dodany obrazek są dwa pod 1 i pod P ;) są w nich druciki ale takie poszarpane więc kupie nowe tylko muszą być wszystkie 3 czy wystarcza tak jak jest tylko 1 i P ? ;>

2. Co z tym: kable są podczepione do rorusznika a jeden oddstaje http://s1.pokazywark...393/1888377.jpg

Edytowany przez daany, 30 lipiec 2011 - 17:38.


#39 Share razor275

razor275

    CBŚ

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 2171 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Tarnów
  • Zainteresowania:Rolnictwo , myślistwo , motoryzacja

Napisany 30 lipiec 2011 - 17:46

t25 długo stał Jak wyżej pisałem ten kabelek co odstaje to go po prostu przykręć tam , przynajmniej u mnie ten kabel jest przykręcony w tym miejscu :rolleyes: .

Bakteria to jedyna forma kultury u niektórych ludzi


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
t25 długo stał Dzisiaj, 23:02
  •  

#40 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 30 lipiec 2011 - 17:56

t25 długo stał Jak kupisz bezpieczniki to sukces,u mnie w żadnym sklepie nie ma bezpieczników do T25.Musze kupić w sklepie online. B)

Podobne tematy