Skocz do zawartości

Zdjęcie

John Deere 5100R


551 odpowiedzi na ten temat

#341 Share adikpl1

adikpl1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1967 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BLM

Napisany 13 listopad 2012 - 20:09

John Deere 5100R To czy się wymienia czy nie przy 250 zależy jak bardzo chce się zajrzeć do kieszeni rolnika :P

Ogłoszenia agrogrosik

  • agrogrosik.pl
  • agrogrosik.pl
John Deere 6910 Oryginał z Turem, godny uwagi sprowadzony z Niemiec


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki John Deere
  • 128000.00 PLN
  • 27 sie 2017

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 5100R Dzisiaj, 14:12
  •  

#342 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7084 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)
  • Zainteresowania:fotografia, muzyka, motoryzacja, lotnictwo :p

Napisany 13 listopad 2012 - 21:26

John Deere 5100R @katator, ale ciągnik ten sam? W instrukcji czy tam w książce serwisowej przy 250h jest napisane "wymiana oleju"?

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.c...ser/danielhaker

KUPIĘ SŁOMĘ. SIEDLCE, ŁOSICE, ŁUKÓW, MIĘDZYRZEC PODL.


#343 Share katator

katator

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 897 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice ostrołęki

Napisany 14 listopad 2012 - 08:39

John Deere 5100R Nie ciągnik inny. W instrukcjach jest wymiana co 500 dla obu, ale jest też wpis o wymianie co 250 jeśli paliwo zawiera zwiększone ilości siarki. Serwis z Białego widocznie się do tego wpisu stosuje. W każdym bądź razie my wymieniamy Raz w roku. Dla małego jaśka wychodziło co ok 400h ,dla dużego się okaże:)

#344 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7084 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)
  • Zainteresowania:fotografia, muzyka, motoryzacja, lotnictwo :p

Napisany 14 listopad 2012 - 09:03

John Deere 5100R Sprawdzałem kiedyś na stronie Orlenu zawartość siarki w ich paliwie i jest sporo niższa. W instrukcji jest chyba 2% podane a w Orlenie jest chyba 0,2% czy 0,02%. W każdym bądź razie jest o wiele niższa więc olej można co 500h chyba.

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.c...ser/danielhaker

KUPIĘ SŁOMĘ. SIEDLCE, ŁOSICE, ŁUKÓW, MIĘDZYRZEC PODL.


#345 Share gajor24

gajor24

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 listopad 2012 - 20:48

John Deere 5100R a kto mi powie jakie powinno byc cisnienie powietrza w przednich kołach przy pracy z ładowaczem?? bo przewożę deski belki i jak widze ze przednie koła to flaki a napompowałem do 2 atmosfer ponad.

#346 Share Camry

Camry

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 422 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 listopad 2012 - 20:55

John Deere 5100R popatrz na oponę ,tam powinno na niej pisać maksymalne ciśnienie jaki powinno być

#347 Share b0gdan

b0gdan

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3103 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. chełmski

Napisany 15 listopad 2012 - 21:13

John Deere 5100R na oponie nie jest napisane nic o maksymalnym ciśnieniu.

#348 Share gajor24

gajor24

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 listopad 2012 - 21:31

John Deere 5100R pisze 2.5 bara ale i tak opony to flaki a nie podnosze duzo max tone. znajomy w forterze ma 3 bary

#349 Share b0gdan

b0gdan

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3103 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. chełmski

Napisany 15 listopad 2012 - 21:40

John Deere 5100R te 2,5 bara to ciśnienie potrzebne do osadzenia opony na feldze, nic poza tym :)

#350 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7078 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 15 listopad 2012 - 23:18

John Deere 5100R W uproszczeniu jest to granica ciśnienia przy którym opona powinna się już całkowicie i prawidłowo osadzić na feldze, jeżeli przy tym ciśnieniu 2,5bara jeszcze nie "wskoczyła" to coś jest nie tak i trzeba powtórzyć procedurę montażową.
Ogólnie to ciśnienie robocze dla opon radialnych jest znacznie niższe.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 5100R Dzisiaj, 14:12
  •  

#351 Share Camry

Camry

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 422 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 listopad 2012 - 23:25

John Deere 5100R ja u siebie doładowałem na maxa ,przy zapiętym pługu czy opryskiwaczu opony i tak siadają, to samo z przodu jak pracuję z turem,uważacie że to za dużo ?

#352 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7078 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 15 listopad 2012 - 23:32

John Deere 5100R Wszystko zależy co rozumiesz pod pojęciem "siadają" ?
Bo ogólnie opona radialna ma się uginać w czasie pracy, to jest dla niej normalne, zrób foty, ocenimy.

#353 Share gajor24

gajor24

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 listopad 2012 - 07:23

John Deere 5100R oki zrobie zdjecia co podnosze i jak wygladaja opony wtedy

#354 Share Camry

Camry

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 422 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 listopad 2012 - 21:11

John Deere 5100R dzięki mądrym głowom na tym forum ,że uświadomili mi, iż żyję w błędzie,ten baran z serwisu :( powiedział ,że na oponie pisze z jakim max ciśnieniem mogę jeździć

#355 Share Kent

Kent

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 50 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 grudzień 2012 - 19:54

John Deere 5100R Czy w 5100 R występuje skrzynia z eco shift ?

#356 Share MDSikor

MDSikor

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1149 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:zach-pom
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 12 grudzień 2012 - 19:57

John Deere 5100R Niestety nie
Claas Dominator 150
Lamborghini R4 105
John Deere 5080R
Massey Ferguson 255

#357 Share Kent

Kent

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 50 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 grudzień 2012 - 23:43

John Deere 5100R Pytanie do urzytkowników 'erek' czy potrzebny jest reduktor ?, czt 3,3 km/h to dośc wolno aby naprzykład cofnąc z przyczepą?, w jakich pracach dlawas ma zastosowanie ?

#358 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7084 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)
  • Zainteresowania:fotografia, muzyka, motoryzacja, lotnictwo :p

Napisany 28 grudzień 2012 - 00:15

John Deere 5100R Odpowiem na przykładzie 6230.
Do cofania z przyczepą A1 śmiało wystarczy, ale za szybki jest jak dla mnie np. do precyzyjnych prac z ładowaczem jak zdejmowanie jakiejś maszyny, praca gdzie trzeba dojechać na centymetry itp., gdzie trzeba bardzo małej prędkości.
Do prac codziennych absolutnie A1 wystarcza a jeśli nie będzie miał ładowacza to tym bardziej

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.c...ser/danielhaker

KUPIĘ SŁOMĘ. SIEDLCE, ŁOSICE, ŁUKÓW, MIĘDZYRZEC PODL.


#359 Share Kent

Kent

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 50 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 grudzień 2012 - 11:14

John Deere 5100R A czy prędkośc 3,3 km/h to prędkośc na minimalnych obrotach silnika np.900 obrotów/min, czy przy 2200 obr/min.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 5100R Dzisiaj, 14:12
  •  

#360 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7084 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)
  • Zainteresowania:fotografia, muzyka, motoryzacja, lotnictwo :p

Napisany 29 grudzień 2012 - 11:30

John Deere 5100R Chyba na wolnych obrotach.

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.c...ser/danielhaker

KUPIĘ SŁOMĘ. SIEDLCE, ŁOSICE, ŁUKÓW, MIĘDZYRZEC PODL.


Podobne tematy 5100r ocena faktycznej mocy ciagnika