Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360?


18 odpowiedzi na ten temat

#1 Share FanUrsusa

FanUrsusa

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 04 grudzień 2011 - 21:47

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Tak jak w tytule. Kolega ma i mówi że muł jest, przydałby się większy. Więc jak? Potrzeba szybka odpowiedź.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Dzisiaj, 19:53
  •  

#2 Share Luke16

Luke16

    Zaawansowany

  • AgroTeam
  • PipPipPip
  • 1961 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 04 grudzień 2011 - 21:53

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Pomysłowość ludzi nie zna granic :D 5211 spokojnie przegania C360 niech sprawdzi np. dawkę paliwa i stan silnika bo może mieć zarżniętego...

P.S albo niech sprzeda 5211 i kupi 7211 jak mu mocy mało :D

Edytowany przez Luke16, 04 grudzień 2011 - 21:54.


#3 Share fendt070

fendt070

    Zaawansowany

  • Validating
  • PipPipPip
  • 145 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Chudów

Napisany 04 grudzień 2011 - 22:46

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Tak jak kolega wyżej pisze , 5211 jest znacznie lepszy od c360 , ja bym nigdy nie zmieniał silnika w zetorze na silnik sześćdziesiątki :rolleyes:

#4 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6741 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)

Napisany 04 grudzień 2011 - 23:17

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Zgadzam się z kolegami wyżej. Wiele razy się słyszało o odwrotnej zamianie (najczęściej do 60 silnik 7211) ale żeby do Zetora silnik 60 to pierwszy raz słyszę.

Edytowany przez danielhaker, 04 grudzień 2011 - 23:17.

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.com/user/danielhaker

Sprzedam:
koło zębate przekładni kątowej prasy Sipma

rozrzutnik dwuosiowy
zgrabiarkę gwiazdową

agregat prądotwórczy

#5 Share mattmaximmo

mattmaximmo

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 2 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:mechanika i majsterkowanie

Napisany 05 grudzień 2011 - 00:05

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? lepiej generalke zetorka zrobic i nie oszczedzac na częsciach bo wiadomo że dobrej jakosci czesci wplywaja na zywotnosc silnika po takim remonciku, po rozwiazaniu kooperacji ursusa z zetorem, ursus juz nie udoskonalał swoich konstrukcji a zetor bardzo duzo działał w tym kierunku, wiadomo ze silniki zetorków maja apetyt na paliwko ale potrafia zrobić kawał dobrej roboty a i nie ukręcaja sie w nich wały tak jak w perkinsach, tak jak pisze @danielhaker lepiej juz do 60 serce z zetora wsadzić ale to tez nalezy przekalkulowac...;)

#6 Share Kamil1998

Kamil1998

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 620 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisany 05 grudzień 2011 - 06:34

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? hehe dobre :D po co wkładać silnik od 60? jak u mnie była 60 to z silnikiem zetora 7011 :P
Ursus c-330 Zetor Proxima 65 Zetor 7745 Zetor Proxima Plus 100

#7 Share pooch

pooch

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 postów

Napisany 05 grudzień 2011 - 08:51

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Zdecydowanie jeżeli zabieg robic to odwrotnie :) Nie Ursus Do Zetora a Zetora do Ursusa!!
W rolnictwie siła!!! :)

#8 Share wojtas972

wojtas972

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 726 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielgolas / Mińsk Maz.

Napisany 05 grudzień 2011 - 09:22

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? dawno sie tak nie usmialem
po co na co?? moc jest teoretycznie ta sama ale silnik zetora wytrzyma drugie tyle bez rematu co 60 niech kolega do rematu go odda jak sie nie zna i bedzie mial lux maszyne
a jak chce juz przerobke to niech sprobuje cos od zetorka moze 6211, 7211 albo cos w tym stylu by pasowalo

#9 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6741 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)

Napisany 05 grudzień 2011 - 09:38

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Ale czy do 5211 który ma 3 cylindry zmieści się 4 cylindrowy od 7211?
Mój kanał na YouTube http://www.youtube.com/user/danielhaker

Sprzedam:
koło zębate przekładni kątowej prasy Sipma

rozrzutnik dwuosiowy
zgrabiarkę gwiazdową

agregat prądotwórczy

#10 Share wojtas972

wojtas972

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 726 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielgolas / Mińsk Maz.

Napisany 05 grudzień 2011 - 09:56

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? jakies przerobki przystawki :D skoro do 60 od 7011 wkladaja to mysle ze dalo by i do 5211 zreszta nie znam sie bardzo na zetorach ale czy przypadkiem 5211 i 7211 nie maja mostu i skrzyni takiego samego i skrzyni a tylko inne silniki?? nieh jakis znawaca sie wypowie bo sam jestem ciekaw nigdy nie zaglebialem sie w zetorka i nie wiem jak to jest a moze nidlugo ta widza sie przyda :rolleyes:

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Dzisiaj, 19:53
  •  

#11 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8983 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 05 grudzień 2011 - 10:57

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Jak ktoś ma zarżnięty silnik to nawet 1614 będzie mułem. Ludzie nie dbają o sprzęt i potem takie głupoty gadają.
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#12 Share FanUrsusa

FanUrsusa

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 06 grudzień 2011 - 20:42

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Nom ale też mam inne pytanie na razie teoretyczne zn jeśli do zetora 5211 można założyć silnik c-360 to i można założyć silnik c-360 3p. Wtedy zetek by był oszczędny.

#13 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6741 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)

Napisany 06 grudzień 2011 - 20:53

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Ale skoro ten Zetor jest wg. twojego kolegi mułem to po co jeszcze silnik 3P wkładać? To w końcu ma mieć moc czy ma być oszczędny?
Mój kanał na YouTube http://www.youtube.com/user/danielhaker

Sprzedam:
koło zębate przekładni kątowej prasy Sipma

rozrzutnik dwuosiowy
zgrabiarkę gwiazdową

agregat prądotwórczy

#14 Share wojtas972

wojtas972

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 726 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielgolas / Mińsk Maz.

Napisany 06 grudzień 2011 - 20:56

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? ktos tu ma bujna wyobraznie i tyle

#15 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8983 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 06 grudzień 2011 - 22:33

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360?

Nom ale też mam inne pytanie na razie teoretyczne zn jeśli do zetora 5211 można założyć silnik c-360 to i można założyć silnik c-360 3p. Wtedy zetek by był oszczędny.


Polecam załóż silnik odrzutowca, na pewno będzie dynamiczny :P
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#16 Share wojtas972

wojtas972

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 726 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielgolas / Mińsk Maz.

Napisany 06 grudzień 2011 - 23:04

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? to by bylo oszczednie :D

#17 Share gucik131

gucik131

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 834 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Jędrzejowa/Pińczowa/Kazimierzy Wielkiej
  • Zainteresowania:Mechanizacja, elektronika

Napisany 06 grudzień 2011 - 23:07

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? z 3p to by trzeba ingerować w skrzynie ja bym, tego na pewno nie robił i wg mnie co oryginał to oryginał

#18 Share zorzyk2

zorzyk2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3403 postów
  • Płeć:Nie powiem
  • Lokalizacja:nima

Napisany 06 grudzień 2011 - 23:17

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? W mojej rodzinnej miejscowości jest 5211 z silnikiem od 7211 - swoje 3 cylindry wymienili na 4 w firmie do której oddali silnik do naprawy. Reszta zespołów jest identyczna. nie wiem czy nie trzeba nowych blach na maskę, bo silnik jest dłuższy. Kolego zakładaj ten silnik od 60, a stary odsprzedaj, dla mnie :D :) :) .

Edytowany przez zorzyk2, 07 grudzień 2011 - 12:25.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Dzisiaj, 19:53
  •  

#19 Share FanUrsusa

FanUrsusa

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 11 grudzień 2011 - 20:24

Czy do zetora 5211 da się założyć silnik c-360? Ezu tak teoretycznie z kumplem rozmawialiśmy. No więc zeszło na to że zetor dużo pali. No więc wysunąłem wniosek, że jeśli zetor 5211 i c-360 to tacy kuzyni. To możliwe by była przekładka silnika z c-360 3p do zetora. No tyle.

Podobne tematy