Skocz do zawartości

Zdjęcie

niedziałająca blokada tylnego mostu


5 odpowiedzi na ten temat

#1 Share audi80b4

audi80b4

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 postów

Napisany 06 listopad 2011 - 15:40

niedziałająca blokada tylnego mostu mam belarusa 952 jest tam blokada na guzik i wczoraj podniosłem jedno koło w góre na lewarku bo chciałem coś sprawdzic i korzystając z okazji chciałem zobaczyc czy działa blokada tylnego mostu jedno tylne koło było w górze na lewarku włanczam bieg no i to koło się kręci a traktor stoi w miejscu włanczam blokade a traktor dalej stoi a przeciez powinny zblokować się oba koła i powinien spaść z lewarka i odjechać

czyli blokada chyba nie działa i jak to naprawic kontrolka się świeci jak ją włąncze i niedziała na obu pozycjach włącznika

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
niedziałająca blokada tylnego mostu Dzisiaj, 05:47
  •  

#2 Share kamil496

kamil496

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie, Dalechowy
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo

Napisany 10 listopad 2011 - 20:51

niedziałająca blokada tylnego mostu Na początek to trzeba zobaczyć czy po włączeniu prąd dochodzi do elektrozaworu i czy on w ogóle działa, a jeśli tak to chyba nie obejdzie się bez remontu mostu ale w to wątpie żeby to była jego wina

#3 Share padre1989

padre1989

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 532 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie

Napisany 13 listopad 2011 - 12:31

niedziałająca blokada tylnego mostu Witam....W blokadzie elektrohydraulicznej sa dwie opcje.....blokada zalaczona recznie i na stale gdie przy skrecie kol powyzj 30stopni blokada sie rozlacza....pierwsze to co zrob to sprawdz bezpieczniki....jak niebeda to bezpieczki posprawdzaj wszystkie wsowki posciagaj te gumki oslaniajace i looknij czy przewod nie zlazl u mnie bylo cos takiego na walku..kabel wylazl i walek nie dzialal...

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
niedziałająca blokada tylnego mostu Dzisiaj, 05:47
  •  

#4 Share audi80b4

audi80b4

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 postów

Napisany 13 listopad 2011 - 20:17

niedziałająca blokada tylnego mostu z tego elektromagnesu wychodzi wężyk idzie do lewego hamulca tam chyba jest jakaś membrana co blokuje dwa koła sprawdze jutro czy jest tam ciśnienie oleju w tym wężyku i zobaczymy co dalej

#5 Share audi80b4

audi80b4

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 postów

Napisany 18 listopad 2011 - 19:02

niedziałająca blokada tylnego mostu dzisiaj ściągnąłem ten wężyk co idzie do lewego hamulca i po włączeniu przycisku blokady jest w nim ciśnienie oleju czyli elektryka chyba działa do tego krócca włożyłem pistolet i jak sie psiknie sprężonym powietrze to słychać taki trzask to chyba znaczy ze sie załancza ale czemu jak jedno koło jest w górze na lewarku i włącze blokade traktor dalej stoi w miejscu i kręci się to koło co jest w powietrzu?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
niedziałająca blokada tylnego mostu Dzisiaj, 05:47
  •  

#6 Share zbyszekbrzuze

zbyszekbrzuze

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1373 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Brzuze/Rypin
  • Zainteresowania:radzieckie ciągniki, mechanika, elektryka

Napisany 23 listopad 2011 - 22:59

niedziałająca blokada tylnego mostu Bo tarcze nie łapią.
Zobacz sobie budowę tego ustrojstwa i jak się to reperuje:

KPK Kumurun Team
Olej Turdus SHPD do silnika, Lux 10 do hydrauliki
Naprawiam ciągniki, remontuję silniki, kontakt na PW

Ważne sprawy GG: 33264431 t:724772311



Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy