Skocz do zawartości

Zdjęcie

NH TS 135A - problem z przednim napędem


8 odpowiedzi na ten temat

#1 Share waldus11

waldus11

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 postów

Napisany 03 listopad 2011 - 07:32

NH TS 135A - problem z przednim napędem Witam
Mam problem z ciągle świecącą się kontrolką na wyświetlaczu od przedniego napędu. Jak mam na włączniku mam wyłączone to się świeci, ale napęd nie jest włączony, jak włączę na przełączniku to napęd jest włączony i kontolka się świeci.
Ogólnie kontrolka się ciągle świeci, a mechanizm załączania napędu działa prawidłowo.
Spotkał się ktoś z Was z takim problemem?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
NH TS 135A - problem z przednim napędem Dzisiaj, 14:14
  •  

#2 Share farmersNHtd95d

farmersNHtd95d

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 802 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazury
  • Zainteresowania:Fan marki NH i ogólnie nowinki techniczne o maszynach rolniczych.

Napisany 03 listopad 2011 - 08:07

NH TS 135A - problem z przednim napędem No to jak napęd włącza się prawidłowo a kontrolko świeci to musisz wymienić czujnik od napędu

#3 Share krolikNH

krolikNH

    Retired Moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 4622 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:CTR
  • Zainteresowania:Rolnictwo, speedway, dobra fotografia

Napisany 04 listopad 2011 - 00:35

NH TS 135A - problem z przednim napędem Miałem identyczny problem w moim TS 115A ;) Przyczyną był czujnik 4x4 - trzeba zdjąć lewe koło i wtedy będzie dojście. Czujnik jest owinięty taśmą z napisem "4WD", także samemu można naprawić tę usterkę :)

Moje fotografie chronione prawem autorskim!!!
"Fotografia to sztuka, a nie naciskanie palcem na przycisk"

© 2016 krolikNH All rights reserved.


#4 Share waldus11

waldus11

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 postów

Napisany 04 listopad 2011 - 08:22

NH TS 135A - problem z przednim napędem koło lewe tylne czy lewe przednie?

Edytowany przez waldus11, 04 listopad 2011 - 11:00.


#5 Share krolikNH

krolikNH

    Retired Moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 4622 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:CTR
  • Zainteresowania:Rolnictwo, speedway, dobra fotografia

Napisany 04 listopad 2011 - 09:20

NH TS 135A - problem z przednim napędem Lewe tylne, zapominiałem dopisać ;)

Moje fotografie chronione prawem autorskim!!!
"Fotografia to sztuka, a nie naciskanie palcem na przycisk"

© 2016 krolikNH All rights reserved.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
NH TS 135A - problem z przednim napędem Dzisiaj, 14:14
  •  

#6 Share waldus11

waldus11

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 postów

Napisany 04 listopad 2011 - 10:59

NH TS 135A - problem z przednim napędem u mnie to chyba muszę jeszcze bak odkręcić żeby dojść do niego...
W linku podsyłam zdjęcie. Czy to jest któryś z tych czerwono-niebieskich czy jakiś inny?
Czujnik jest do wymiany czy do wyczyszczenia? Jeżeli do wymiany to ile mniej więcej kosztował?

http://imgur.com/23iBi

#7 Share krolikNH

krolikNH

    Retired Moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 4622 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:CTR
  • Zainteresowania:Rolnictwo, speedway, dobra fotografia

Napisany 04 listopad 2011 - 22:09

NH TS 135A - problem z przednim napędem To nie jest żaden z tych czujników, od 4x4 znajduje się koło ręcznego ;)

EDIT:
nr. kat: 82031395, kosztował dokładnie 140,04zł :)

Edytowany przez krolikNH, 04 listopad 2011 - 22:30.

Moje fotografie chronione prawem autorskim!!!
"Fotografia to sztuka, a nie naciskanie palcem na przycisk"

© 2016 krolikNH All rights reserved.


#8 Share daizor

daizor

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Głogów

Napisany 14 listopad 2011 - 13:22

NH TS 135A - problem z przednim napędem i jak pomogło waldus11??

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
NH TS 135A - problem z przednim napędem Dzisiaj, 14:14
  •  

#9 Share waldus11

waldus11

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 postów

Napisany 24 listopad 2011 - 16:43

NH TS 135A - problem z przednim napędem Dzisiaj wymieniony i pomogło, Co prawda zapłaciłem 150zł Ale usterka została usunięta ;)
Dzięki wielkie Królik ;)

Podobne tematy