Skocz do zawartości

Zdjęcie

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się


22 odpowiedzi na ten temat

#1 Share dawid19011994

dawid19011994

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 sierpień 2010 - 16:10

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Świeci się kontrolka załączonego przedniego mostu i nie można go wyłączyć. Jeżeli ktoś miał już kiedyś taki przypadek lub wie jak temu zaradzić bez serwisu to proszę pisać.

Pozdrawiam
Z góry dzięki ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Dzisiaj, 08:04
  •  

#2 Share rado2140

rado2140

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 03 sierpień 2010 - 17:52

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Nie przejmuj się tym też tak miałem przy 6600 jest kupiony od Korbanka przyjechał serwis i zapłaciłem za część 20 a 30 za dojazd ;)

#3 Share jaro

jaro

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 5087 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 sierpień 2010 - 17:56

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Sprawdź bezpieczniki-poważnie.

#4 Share dawid19011994

dawid19011994

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 sierpień 2010 - 14:18

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Dzięki koledzy ;)

#5 Share jaro

jaro

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 5087 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 sierpień 2010 - 17:28

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Coś pomogło ?

#6 Share dawid19011994

dawid19011994

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 sierpień 2010 - 17:29

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Pomogło, bezpiecznik był spalony ;)

#7 Share JohnD6830

JohnD6830

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 25 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 sierpień 2010 - 21:11

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się wiem że to po czasie ale może w przyszłości komuś pomoże przy przeglądzie serwisant wspominał że w tych jelonkach napęd jest na stałe załączony układ elektro-hydrauliczny rozłącza go więc jaka kolwiek przerwa w obwodzie elektrycznym powoduje załączenie na stałe napędu spotyka się że urywa się przewód od elektrozaworu umieszczonego przy skrzyni na samym dole.
Może to komuś pomoże

#8 Share kristoferson

kristoferson

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 17 sierpień 2011 - 18:40

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Ja też mam problem z wyłączaniem przedniego napędu,tylko u mnie niby wszystko jest jak trzeba,bo cewka działa.Wyjmowałem też ten trzpień który załącza napęd,wyczyściłem umyłem,a napęd nadal nie rozł.Nie wiem czy tak ma być ale jak nacisnę hamulec to zapala się lampka od przedniego napędu.Dodam że reszta hydrauliki działa jak należy,filtry były zmieniane,olej jest org.
JOHN DEERE 6800

#9 Share look19

look19

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 872 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kaszuby

Napisany 01 październik 2011 - 23:27

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się

Nie wiem czy tak ma być ale jak nacisnę hamulec to zapala się lampka od przedniego napędu.

Tak jest w każdym nowszym ciągniku, ponieważ hamuje przez dołączenie przedniego napędu. Po puszczeniu hamulców wyłącza.



Jeśli chcesz poznać prawdę na temat Agromy pisz na PW. Na pewno odpowiem. Miałem z nimi do czynienia.

Nie polecam zgrabiarki firmy METAL-TECHNIK z powodu wad konstrukcyjnych.


#10 Share momek

momek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 173 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:skierniewice
  • Zainteresowania:www.garazforum.pl

Napisany 02 październik 2011 - 06:34

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się kolega ma racjie identycznie jest w kop-ład tylko że tam jest wybur czy hamują 4 czy 2

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Dzisiaj, 08:04
  •  

#11 Share kristoferson

kristoferson

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 02 październik 2011 - 16:39

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się No dobra lampka ma się zapalać,ale jak pisałem wszystko przejrzałem a napędu dalej nie rozłącza.Nie wiem co dalej robić?

#12 Share andrzejm335

andrzejm335

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 26 październik 2011 - 16:48

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Witam! mam problem z moim jd przedni napęd jest ciągle włączony i nie idzie go wyłączyć gdzie szukać przyczyny?

#13 Share damianzbr

damianzbr

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2863 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 26 październik 2011 - 17:22

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się O w mordę, no ja mam 6630, ale nigdy się mi coś takiego nie przydarzyło. A jakiś błąd się wyświetla, pali się ta lampka niebieska, pomarańczowa lub czerwona? A nie dzwoniłeś do serwisu opowiedzieć o problemie? Miejmy nadzieje że to tylko jakiś czujnik padł, tani i znajdujący się na wierzchu... Moim zdaniem przyczyny trzeba szukać od strony elektrycznej.

#14 Share ufek119

ufek119

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 7 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 26 październik 2011 - 18:10

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Kolego sprawdź bezpieczniki, może się spalił od załączania przedniego napędu.
A jakie miałeś objawy? czy po prostu przestał działać.

#15 Share karoledzio

karoledzio

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 25 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 26 październik 2011 - 19:08

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Kolego jest to bezpiecznik albo cewka (chyba tak bo dokładnie nie pamiętam)u mnie w JD działo się to samo.

#16 Share damianzbr

damianzbr

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2863 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 26 październik 2011 - 20:22

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Co do tego, co koledzy wyżej napisali, to muszę przyznać że te jaśki mają coś nie tak z tymi bezpiecznikami. Bo u siebie chyba już 2 razy wymieniałem od kierunkowskazów i raz od trąbika, czy jakoś tak. I na forum czytałem że też ktoś miał z tym problemy. I taki daleki kuzyn co mieszka daleko mówił że jego sąsiad ma 6630 i też co róż wymienia bezpieczniki. Mam nadzieję że ten problem u ciebie okaże się być błahą sprawą.

#17 Share andrzejm335

andrzejm335

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 październik 2011 - 17:57

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się A więc tak panowie problem mam już z głowy wtyczka od elektrozaworu przedniego napędu która znajduje się w dolnej części skrzyni została naruszona prawdopodobnie przez błoto została przerwana izolacja w wyniku czego zaśniedziało uzwojenie i nie było przejścia{dodam że potrzebne jest zasilanie aby rozłączyć napęd}no i problem z głowy dzięki za dobre rady!

#18 Share Kipper

Kipper

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 41 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ok.Narwi

Napisany 04 listopad 2011 - 10:36

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się

A więc tak panowie problem mam już z głowy wtyczka od elektrozaworu przedniego napędu która znajduje się w dolnej części skrzyni została naruszona prawdopodobnie przez błoto została przerwana izolacja w wyniku czego zaśniedziało uzwojenie i nie było przejścia{dodam że potrzebne jest zasilanie aby rozłączyć napęd}no i problem z głowy dzięki za dobre rady!

Czy chodzi o ten zawór obok filtra oleju hydraulicznego? U mnie też napędu nie mogę wyłaczyc ;[ Bezpiecznik nie spalony.

#19 Share andrzejm335

andrzejm335

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 listopad 2011 - 19:13

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Nie ten elektrozawór znajduje sie w dolnej części skrzyni jest w takim zagłębieniu jak wjedziesz na kanał to od spodu go znajdzesz bez problemu

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Dzisiaj, 08:04
  •  

#20 Share Kipper

Kipper

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 41 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ok.Narwi

Napisany 10 listopad 2011 - 21:36

john deere 6630 przedni napęd nie wyłącza się Drugi bezpiecznik był spalony ;)

Podobne tematy